Search
Generic filters
Filter zoekresultaten
Alles
Project
Lift
Pagina
Search
Generic filters
Filter zoekresultaten
Alles
Project
Lift
Pagina
Quality in Motion link naar website

Liftstoring voorkomen

Geplaatst op 1 maart 2019 door Jesse Schmitz

Bent u benieuwd welke liftonderdelen het meest storen en wat u zelf kunt doen om storingen te voorkomen? Onderstaand treft u de top drie meest storende componenten van een lift aan, en interessanter nog, u leest ook vijf tips om veel voorkomende storingen te voorkomen en goedkoop de prestaties van uw liften te verbeteren.

Drie oorzaken liftstoring

1. Liftdeuren – door wind en weer (in een buiten-opstelling) of hard contact, kan het zijn dat de liftdeuren indeuken of kromtrekken. Hierdoor rijden de deuren niet goed meer in hun voegen en lopen ze aan. Dit resulteert in problemen met het openen en sluiten evenals met de werking van de sluitveer. Met name slechte kwaliteit deuren zijn hier heel gevoelig voor.

2. Besturing – door een manco in de printen van de besturing, veroudering van de elektronica of het niet goed meer functioneren van de relais ontstaan er vaak vage storingen die moeilijk te achterhalen zijn, maar helaas wel terugkerend zijn.

3. Motoraandrijving door ouderdom, slijtage of simpelweg een slechte kwaliteit zorgt de aandrijving of remspoel voor problemen. Een oplossing hiervoor vraagt vaak een goed vakkundig oordeel en plan van aanpak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“LIFTEN VAN MITSUBISHI ELEVATOR EUROPE HEBBEN EEN GEMIDDELD BESCHIKBAARHEIDSPERCENTAGE VAN 99,8% EN HET LAAGSTE STORINGSPERCENTAGE VAN NEDERLAND.„

Liftstoring voorkomen? 5 tips

1. Probeer zo min mogelijk de deuren te blokkeren of tegen te houden tijdens bijvoorbeeld verhuizingen. Niet alleen slijten de deuren door het de hele tijd open-dicht gaan veel sneller maar ook is er een grotere kans op storingen als gevolg van de kort op elkaar volgende onderbroken bewegingen.

2. Vermijd zoveel mogelijk (hard) contact met de liftdeuren bij bijvoorbeeld het laden en lossen van goederen of het in- en uitrijden met winkelwagentjes of rollators. Zeker deuren van de wat goedkopere merken en modellen uit de markt zijn helaas van dusdanig lage kwaliteit dat ze door dergelijk contact zullen deuken. Dit resulteert in veel storingen.

3. Bij het schoonmaken/stofzuigen van de centrale hal of liftlobby loont het om ook de onderrail van de liftdeuren mee te nemen (zie foto links), zodat papiertjes of andere troep verwijderd worden. Dit komt de geleiding van deuren ten goede en helpt storingen te voorkomen.

4. Denk bij het aanschaffen van een nieuwe lift goed na over de (toekomstige) gebruikersbehoeften en gebruiksintensiteit. Het maken van de juiste keuzes in het begin, scheelt vaak veel in de exploitatiekosten achteraf. Daarbij loont het om bij een forse investering in een dergelijk installatie (die minimaal 20 jaar mee moet gaan) te kijken naar de kosten over de lange termijn, oftewel de total cost of ownership van een lift. Vaak blijkt het aan de voorkant investeren in een iets hogere kwaliteit liftinstallatie zichzelf dubbel en dwars terug te betalen op de middenlange termijn. Niet alleen in het dagelijkse gebruikscomfort (minder geluid, trillingen, storingen en kortere wachttijden), maar zeker ook in de energie-, onderhoud- en vervangingskosten.

5. Door het toepassen van de modernste technieken op het gebied van bijvoorbeeld fotocellijsten, spreekluisterverbindingen en bestemmingsbesturingen kunt u tegen relatief lage kosten de prestaties van uw bestaande liften significant verbeteren.

Heeft u nu een liftstoring of last van liften die vaak storen? Ook zonder onderhoudscontract kunt u bij ons terecht voor reparaties of gewoon een oprecht en betrouwbaar advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.
Advies aanvragen

Wilt u meer informatie over onze visie op service en de mogelijkheden voor liftonderhoud? Meer informatie over onderhoud op liften.

Geef een reactie