De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Search
Generic filters
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Search
Generic filters
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Grondstoffenakkoord

Wat is het Grondstoffenakkoord?

In het Grondstoffenakkoord staan afspraken om de Nederlandse economie te laten draaien op herbruikbare grondstoffen. Al bij het ontwerp van producten moet bedacht worden hoe de grondstoffen weer opnieuw gebruikt kunnen worden. Dit akkoord legt de basis voor deze recycle-economie en is de begin stap om de verspilling van grondstoffen en de uitputting van onze aarde aan te pakken.

Waarom is het Grondstoffenakkoord nodig?

Zoals met elke transitie of verschuiving gaat dat erg moeizaam. Op 14 september 2016 is het Rijksbrede programma Circulaire Economie, getiteld ‘Nederland Circulair in 2050’ aangeboden aan de Tweede Kamer. Nederland circulair in 2050. Die ambitie wordt onderschreven in het Grondstoffenakkoord.

Begin april 2017 hebben 180 bedrijven in Den Haag het Nationaal Grondstoffenakkoord getekend. Inmiddels hebben meer dan 300 partijen het Grondstoffenakkoord getekend, 315 om precies te zijn (medio april 2017). Dat aantal is in een paar werken dus al bijna verdubbeld.

Namens het kabinet tekenden staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu en minister Henk Kamp van Economische Zaken het akkoord. Hans de Boer van VNO-NCW en Michaël Straalen van MKB-Nederland vertegenwoordigden het Nederlandse bedrijfsleven.

Het belang van een duurzame en circulaire toekomst ontgaat steeds minder mensen. Daarom stemt het ook ons gelukkig dat dit aantal blijft groeien. Hopelijk bereiken we de doelstellingen van de Rijksoverheid eerder dan 2050. Mitsubishi Elevator Europe neemt haar verantwoordelijkheid nu al.

M-Use® het duurzame antwoord

Mitsubishi Elevator Europe heeft met M-Use® het duurzame antwoord op deze transitie als liftenfabrikant. Die verantwoordelijkheid moesten we nemen. ABN-AMRO zag dit als een van de eerste en heeft Mitsubishi Elevator Europe dan ook gevraagd om liften te plaatsen die gebruik maken van het M-Use® model. ABN AMRO wordt nu 30 jaar ontzorgd rondom hun liftinstallaties in het circulaire paviljoen dat ze aan het bouwen zijn.

We hopen dat de groei van bedrijven in het Grondstoffenakkoord sterk zal groeien en elke bedrijf verantwoordelijkheid zal nemen voor wat ze achterlaten. Niet alleen voor de hele wereld, maar ook voor eigen kinderen en omgeving.