Hydraulische lift: een lift met onbeperkt hefvermogen

Nog niet eens zo heel lang geleden was het grootste deel van de in Nederland verkochte liften hydraulisch. Niet zo gek: een hydraulische lift heeft bijna onbeperkt hefvermogen en kunnen we bijna volledig vormgeven naar wens. Bovendien is het een lift met een extreem lange levensduur. Hydraulische liften krijg je bijna niet kapot.

Wanneer kies je voor een hydraulische lift?

Elektrische liften hebben een grote beperking: je hebt weinig vrijheid in het ontwerp. Als je bijzondere wensen hebt voor het uiterlijk, de omvang of de hefkracht van de lift, is een hydraulische lift vaak een goede oplossing.

Hoe werkt een hydraulische lift?

Een hydraulische lift werkt met 1 of meer plunjers die de liftkooi duwen of trekken met behulp van olie. Door de olie erin of eruit te laten lopen gaat de lift omhoog en omlaag. Dit proces heet hydrauliek. Je kunt het wel vergelijken met een omgekeerde fietspomp. Dit mechanisme zorgt ervoor dat de hefkracht van de lift zo groot is. Het zorgt er ook voor dat hydraulische liften langzamer zijn dan elektrische liften. Ook kan de lift je bijna niet hoger dan 20 meter brengen.

Het voordeel van eeneen hydraulische lift ten opzichte van een tractielift met machinekamer is dat de machinekamer(met bijvoorbeeld de pomp en de motor) niet direct boven de lift hoeft te zijn. Daardoor heb je veel meer vrijheid in het ontwerp van de lift. Het energieverbruik van een hydraulische lift is juist groter en het type heeft een beperkte snelheid. Als je een maatwerk lift wilt (laten) ontwerpen, is een hydraulische lift dus vaak de beste keuze.

Evert Visser

Een hydraulische lift is de meest gekozen lift voor situaties die niet de standaard zijn. Maatwerk liften lenen zich uitstekend voor het gebruik van een hydraulische lift.

Evert Visser
Evert Visser
Senior Managing Director

Hydraulische personenlift

We plaatsen vaak hydraulische liften in musea. Architecten van musea hebben regelmatig zulke bijzondere wensen, dat een hydraulische lift de enige optie is. In het Mauritshuis in Den Haag hebben we een personenlift geplaatst die bijna onzichtbaar vanuit de marmeren vloer omhoog komt om bezoekers vanuit de foyer naar het originele Mauritshuis te vervoeren. Deze lift staat voor de oude ingang van het Mauritshuis, die nu alleen nog door de koning gebruikt wordt – en dankzij onze oplossing ook gebruikt kan worden.

Hydraulische goederenlift

Een hydraulische lift is bovendien nuttig wanneer je zeer zware of hele grote objecten vervoert. De Muntschouwburg in Brussel vroeg om een lift waarmee zelfs een vleugel naar de concertzaal gebracht kan worden. Ook bouwden we voor een zelfstandige opslag in Zwolle een lift waarmee zelfs een auto met caravan naar de juiste opslag verplaatst wordt.

Ik zoek een lift voor de sector:

Woning Woning Woning

Dagelijks zorgen wij bij VvE’s en woongebouwen ervoor dat ruim 500.000 mensen in Nederland op een veilige en snelle manier gebruik kunnen maken van de lift. Als VvE of woningcorporatie 40 jaar ontzorgt worden met bijv. M-Use®.

Musea Musea Musea

Ruimtelijke beleving en esthetische vrijheid zijn cruciaal in musea. Inmiddels hebben wij ruim 200 maatwerkliften mogen leveren aan diverse musea. Enkele bekende voorbeelden hiervan zijn de glazen liften in het Mauritshuis en Van Gogh Museum. Meer informatie over standaard- en maatwerkoplossingen in musea

Onderwijs Onderwijs Onderwijs

Onderwijsgebouwen kennen verschillende soorten gebruikers en verkeerspieken over de dag heen. Met toegankelijkheidstoepassingen en speciale liftsimulaties helpen wij instanties als de Wageningen Universiteit en het ROC Leiden met de juiste liftoplossing. Wij helpen ook ú graag met een de juiste liftoplossing.

Overig Overig Overig

Wij hebben liften geleverd voor winkelcentra zoals Woonboulevard Alexandrium en voetbalstadions van o.a. FC Utrecht en FC Twente. Voor Muziekpaleis Vredenburg hebben wij zelfs een lift gemaakt met een hefvermogen tot 14.000kg. Voor elke sector is een passende liftoplossing.

Kantoor Kantoor Kantoor

Onafhankelijk onderzoek van KPMG toont aan: jaarlijks kan de Nederlandse maatschappij 190.000 uur vertraging en € 11,3 miljoen besparen door alle kantoren uit te voeren met Mitsubishi M-Use® liften. Meer informatie over het onderzoek en mogelijkheden voor kantoren.

Zorg Zorg Zorg

In ziekenhuizen of woon-zorg instellingen is de beschikbaarheid van liften cruciaal. Dankzij het laagste storingspercentage van Nederland kiezen gerenommeerde (academische) ziekenhuizen zoals het ISALA voor onze liften en liftonderhoud. Meer informatie over de mogelijkheden binnen uw zorginstelling.

Hotel Hotel Hotel

Comfort en betrouwbaarheid zijn cruciaal in het realiseren van een prettige beleving voor uw gasten. vanuit onze bewezen ervaring hiermee, mogen wij aan gerenommeerde ketens als Van der Valk, Intell, Fletcher, Okura en Radison de liften leveren. Kijk hoe wij uw liften perfect kunnen aansluiten op uw hotelbeleving

Industrie Industrie Industrie

De grootste industrielift die wij in Nederland hebben geleverd staat in Zwolle en is maar liefst 13 meter lang en heeft een hefvermogen van 21.000kg. Voor verschillende toepassingen maken wij jaarlijks in onze eigen fabriek meerdere industrieliften. Meer informatie over de verschillende liftoplossingen voor uw situatie

Onafhankelijk onderzoek van KPMG toont aan: jaarlijks kan de Nederlandse maatschappij 190.000 uur vertraging en € 11,3 miljoen besparen door alle kantoren uit te voeren met Mitsubishi M-Use® liften. Meer informatie over het onderzoek en mogelijkheden voor kantoren.

Eerdere klanten die voor ons kozen

Projecten waar we met trots een of meerdere liften hebben mogen realiseren.

Zalmhaventoren

Rotterdam

Grootste woontoren van de Benelux zal 215m hoog worden en is gelegen vlak aan de Maas.

Nieuwbouw M-Use®

LAM

Lisse

Nieuw kunstmuseum in Lisse voor jong en oud met een glazen lift in de entree.

Nieuwbouw Tractie

Blaak 16

Rotterdam

Kantoorgebouw in Rotterdam waar kwaliteit en functionaliteit tot uitdrukking komen.

Nieuwbouw Tractie

Lourdeskade

Tilburg

Woningcomplex in het Brabantse Tilburg gelegen aan het Lourdesplein

Nieuwbouw

Maak een afspraak

De beste kwaliteit hydraulische liften voor een prijs waar je normaliter meer stilstand, meer gedoe en uiteindelijk meer zorgen om hebt. Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze liftspecialisten om de mogelijkheden en voordelen van een hydraulische lift in jouw situatie te schetsen.

Meer informatie over hydraulische liften

Twijfel je of een hydraulische lift de juiste keuze is en of het allemaal gaat passen in het nieuwe project? Vraag vrijblijvend meer informatie zodat we samen naar jouw situatie kunnen kijken om zo de meeste geschikte oplossing te vinden.