De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Search
Generic filters
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht

Let op: wij hebben op dit moment te maken met langere levertijden dan u van ons gewend bent

Search
Generic filters
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Je wilt een passende liftoplossing voor jouw nieuwbouwproject. Bij Mitsubishi bieden we deskundig advies van begin tot eind. Van tekeningen tot plaatsing en onderhoud.

Vrijblijvend contact opnemen Start liftconfigurator

Nieuwbouw lift

Het is zo ver. Je moet een nieuwe lift kiezen voor een nieuwbouwproject. Natuurlijk moet de lift dan voldoen aan de gevraagde eisen. Daarnaast wil je dat de lift lang meegaat: het gebouw blijft tenslotte wel even staan.

Nieuwbouw liften

Je kunt bij ons terecht voor heel veel verschillende soorten liften. Zowel personenliften als goederenliften en gespecialiseerde liften zoals brandweerliften of beddenliften. Je kunt ook kiezen voor een tractielift of een hydraulische lift. Zo sluit de lift aan op de wensen van je opdrachtgever of gebruikers. We maken daarom ook veel maatwerk liften. Bepaal bijvoorbeeld het materiaal waar de lift van wordt gemaakt. Of pas het hefvermogen aan. Wij hebben hier veel ervaring mee en denken graag met je mee.

Zalmhaven

Rotterdam

Grootste woontoren van de Benelux zal 215m hoog worden en is gelegen vlak aan de Maas.

NieuwbouwM-Use
Lees meer over Zalmhaven

Lourdeskade

Tilburg

Woningcomplex in het Brabantse Tilburg gelegen aan het Lourdesplein

NieuwbouwOnderhoud
Lees meer over Lourdeskade

Blaak 16

Rotterdam

Kantoorgebouw in Rotterdam waar kwaliteit en functionaliteit tot uitdrukking komen.

NieuwbouwOnderhoud
Lees meer over Blaak 16

Wijnhavenkwartier

Den Haag

VvE woningen in het Wijnhavenkwartier in Den Haag met 20 verdiepingen.

NieuwbouwOnderhoud
Lees meer over Wijnhavenkwartier

LAM

Lisse

Nieuw kunstmuseum in Lisse voor jong en oud met een glazen lift in de entree.

Nieuwbouw
Lees meer over LAM

Wijnhavenkwartier - Universiteit Leiden

Den Haag

Het Wijnhavenkwartier ligt in de hofstad. Het heeft 12 liften en een roltrap in gebruik. Deze worden gebruikt door bewoners en studenten.

Nieuwbouw
Lees meer over Wijnhavenkwartier - Universiteit Leiden

 

Wist je dat…er binnenkort Mitsubishi liften in de hoogste woontoren van de BeNeLux zitten. De Zalmhaventoren in Rotterdam.

 

“Liften van Mitsubishi Elevator Europe hebben een gemiddeld beschikbaarheidspercentage van 99,8% en met slechts 1,0 storing per lift per jaar het laagste storingspercentage van Nederland.”

Ik zoek een lift
voor de sector:

Woning Woning Woning
Musea Musea Musea
Onderwijs Onderwijs Onderwijs
Overig Overig Overig
Kantoor Kantoor Kantoor
Zorg Zorg Zorg
Hotel Hotel Hotel
Industrie Industrie Industrie

Betrouwbaar advies van begin tot eind

Een lift voor een nieuwbouwproject kies je niet zomaar. De liftoplossing moet zijn afgestemd op de mogelijkheden, de functie van het gebouw en jouw wensen. Onze liftadviseurs, calculators en engineers helpen jou daar graag bij. We bieden ondersteuning en begeleiding vanaf de start van het nieuwbouwproject.

Besparing op investering door jarenlange kennis

Stel je voor: je hebt 2 liften ingepland. In capaciteitsberekeningen en liftsimulaties berekenen wij of dat echt nodig is. We kunnen er dan zomaar achter komen dat je maar 1 lift nodig hebt. Dat is een flinke besparing!

 • Advies over opstellen plannen lift?
  We kijken bijvoorbeeld kritisch naar de bestaande bestektekeningen. Sluiten deze wel aan op jouw wensen? Is er misschien een betere oplossing mogelijk? Heb je advies nodig over het opstellen van de plannen voor de lift?

  We kunnen plan- en bestekvorming leveren. Samen kijken we dan naar de situatie en bepalen we welke liftoplossing het beste is. Ook hier maken we gebruik van simulaties en berekeningen.

  Gebruik onze configurator om de juiste informatie bij ons bekend te hebben.

 

Kwaliteit door verantwoordelijkheid

Uiteraard houden we ook rekening met de huidige wet- en regelgeving. Ook in het bouwproces blijven wij nauw betrokken. We maken duidelijk afspraken over de workflow. Dan is het voor iedereen duidelijk wie verantwoordelijk is voor welke taken.

 • Meer over verantwoordelijkheid nemen
  We hebben onze eigen nieuwbouwmontage-afdeling. De liftkooi wordt daar in zijn geheel opgebouwd. Hierdoor brengen we minder tijd op je werkplaats door en produceren we er minder afval. Omdat de liften door onze eigen mensen in elkaar worden gezet, kunnen wij de kwaliteit van onze liften garanderen.

Altijd de juiste lift voor jouw situatie

Benieuwd welke liftinstallatie aansluit bij jouw wensen? Gebruik de liftconfigurator en ontdek in een paar simpele stappen welke lift geschikt is voor jouw situatie.

Start liftconfigurator

Verantwoordelijkheid nemen over de keten

Van lineair naar circulaire economie is wat ons stimuleert. De 10 R’s van circulariteit geven ons de houvast om in de volledige waardeketen circulariteit optimaal te maken en houden.

Op dit moment werken wij actief aan 6 van 10 R’s. Op het World Economic Forum 2018 in Davos hebben wij ons als bedrijf officieel gecommitteerd aan harde doelstelling op dit gebied. Het initiatief “Platform for Accelerating the Circular Economy” (PACE) wordt mede gesteund door de bedrijven ASML, Cisco, HP inc., Dell, KPN, Vanderlande en Philips.

 • Reduce
  Hebben we de aanschaf of ontwikkeling van een product of het gebruik van een bepaald materiaal, onderdeel of verpakking überhaupt wel nodig? Wij hebben met M-Use® kritisch gekeken naar de hele keten en hebben verpakkingen geschrapt en materiaal anders opgeslagen. Het resultaat hiervan hebben we vastgelegd in een Madaster materialenpaspoort. In dit materialenpaspoort worden alle (her)gebruikte materialen van de liften van Mitsubishi gedocumenteerd: waar en in welke hoeveelheid zijn ze toegepast, hoe zijn ze verwerkt of gemonteerd en wat is hun financiële waarde door de tijd heen. Dit materialenpaspoort draagt daarmee bij aan een omvattend beeld van de materiaalwaarde van een totaal gebouw. Bovendien bevorderd het paspoort het gebruik van herbruikbare materialen en stimuleert het onze partners in de bouw te investeren in slimme ontwerpen om circulariteit te ondersteunen en afval te reduceren.
 • Redesign
  Door slimmer te ontwerpen, werken we samen met ons moederbedrijf in Japan aan het reduceren van het materiaalgebruik in onze M-Use® liften. Daarnaast halen we ook voordelen uit remontabel ontwerp, hetgeen ons in staat stelt gemakkelijker onderdelen van onze liften te vervangen en aan het einde van de levensduur de lift volledig te demonteren.
 • Re-use
  Bepaalde liftcomponenten lenen zich uitstekend voor het reviseren en vervolgens hergebruiken op andere locaties. Denk hierbij aan onderdelen van liftdeuren en kooien, maar ook aan het tegengewicht. In dit kader werken wij ook samen met Universiteiten en Hogescholen, om zo wetenschap en praktijk optimaal bij elkaar te brengen.
 • Repair
  Door het gebruik van hoge kwaliteit onderdelen in combinatie met sensoriek, monitoren wij constant wat het effect van gebruik is op de slijtage van individuele liftcomponenten. Hierdoor kunnen wij heel gericht onderhoud en reparaties verrichten en zijn we veel storingen niet alleen voor, ook stelt het ons in staat onze mensen en middelen efficiënter in te zetten en onnodige werkzaamheden te voorkomen.
 • Recycle
  Materialen die we zelf niet kunnen hergebruiken in liftcomponenten, recyclen we in samenwerking met Remondis zodat ze een nieuwe bestemming krijgen. Denk hierbij aan edele metalen uit printplaten, waarvoor het op dit moment helaas nog niet economisch rendabel is deze te reviseren voor hergebruik.
 • Recover
  Grondstoffen die wij niet direct kunnen recyclen of hergebruiken in onze producten of diensten, voeren wij in samenwerking met Remondis af voor de opwekking van energie. Denk hierbij aan papier en karton. In dit kader zijn wij recent ook voor ons Nederlandse hoofdkantoor in Veenendaal ISO 14001 gecertificeerd (onze fabriek was dit al).

 

Geen nieuwe lift kopen, maar gebruiken

Met ons M-Use® model koop je geen nieuwe lift: je hebt een lift van Mitsubishi Elevator Europe in gebruik. Wij verzorgen dan niet alleen de liftvervanging, maar ook het liftonderhoud. Hiermee garanderen wij een veel langere levensduur van de liftinstallatie. Zo stel je de volgende liftrenovatie tot wel 40 jaar uit.

Uitleg en voordelen M-Use

» Voordelen M-Use® ten opzichte van de traditionele markt

Materialenpaspoort: wat, waarom en toekomst van materialen

Bouwbedrijven en fabrikanten willen bij hun bouwprojecten gebruik maken van een materialenpaspoort. Wij zijn de eerste fabrikant aangesloten bij Madaster en hebben als eerste ter wereld een lift met een materialenpaspoort.

Alle Mitsubishi- liften met M-Use® een volledig digitaal materialenpaspoort, dat is ons streven.

Evert Visser
Algemeen directeur

Velen maken elke dag tevreden gebruik van een Mitsubishi lift

Wij zijn trots dat de vraag naar kwaliteit toeneemt en we kunnen laten zien dat kwaliteit veel voordelen kent op lange- én korte termijn. Uniek in de markt!

Inmiddels in 67 jaar al bijna
6.200
liftinstallaties

Meer projecten

LAM

Lisse

Nieuw kunstmuseum in Lisse voor jong en oud met een glazen lift in de entree.

Nieuwbouw
Lees meer over LAM

Zalmhaven

Rotterdam

Grootste woontoren van de Benelux zal 215m hoog worden en is gelegen vlak aan de Maas.

NieuwbouwM-Use
Lees meer over Zalmhaven

Blaak 16

Rotterdam

Kantoorgebouw in Rotterdam waar kwaliteit en functionaliteit tot uitdrukking komen.

NieuwbouwOnderhoud
Lees meer over Blaak 16

Vrijblijvend contact opnemen

De beste kwaliteit liften voor een prijs waar je normaliter meer stilstand, meer gedoe en uiteindelijk meer zorgen om heeft. Neem vrijblijvend contact op met onze liftspecialisten om de mogelijkheden en voordelen in jouw situatie te schetsen.

Vrijblijvend contact opnemen

Vergelijk onze liften

Als het gaat om een kantoorpand of ziekenhuis, een personenlift of goederenlift, elke gebouw kent voor- en nadelen. Wij weten voor een gebouw wat de beste keus is.

Vergelijk liftaanbod

Meer lezen over nieuwbouw liften

Duurzaam bouwen: hoe doet de bouwsector dat?

Op welke manieren past de bouwsector duurzaamheid toe? Van een energiezuinige lift tot een CO2 houdende bouwsteen. Bekijk hier duurzame bouwvoorbeelden.

Lees meer over Duurzaam bouwen: hoe doet de bouwsector dat?

Recht van opstal als juridische oplossing voor nieuwbouwliften

Start je als projectontwikkelaar een nieuwbouwproject? Een recht van opstal bepaalt de eigendomsstructuren van de lift in het gebouw. Bekijk de voordelen.

Lees meer over Recht van opstal als juridische oplossing voor nieuwbouwliften

6 redenen waarom de MOVE lift innovatief is

De MOVE is een nieuw duurzaam ontwerp lift met een optimale betrouwbaarheid en een lage milieu-impact. Wat maakt deze lift zo vernieuwend? We geven 6 redenen.

Lees meer over 6 redenen waarom de MOVE lift innovatief is