De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Search
Generic filters
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht

Let op: wij hebben op dit moment te maken met langere levertijden dan u van ons gewend bent

Search
Generic filters
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Elke liftvervanging is anders. Wij vinden het belangrijk dat jouw liften optimaal aansluiten bij jouw gebruikersbehoeften en bieden daarom geheel vrijblijvend liftinspectie bij jou op locatie aan door een van onze liftspecialisten.

Vrijblijvende liftinspectie aanvragen Vrijblijvend contact opnemen

Lift vervangen

Een lift gaat niet eeuwig mee. Op een gegeven moment moet de lift vervangen worden. Bijvoorbeeld als de lift heel veel wordt gebruikt. Of als de lift gewoon al heel wat jaren oud is. Soms wil je een lift vervangen of renoveren als het gebouw een andere bestemming krijgt.

Lift vervangen, renoveren of moderniseren

Bij een liftvervanging vervangen we de oude lift in zijn geheel door een nieuwe lift. Als we een lift moderniseren of renoveren, dan vervangen of moderniseren we bepaalde onderdelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toevoegen van een intercomsysteem of het vernieuwen van het kooi-interieur. Zo zorgen we ervoor dat de huidige lift weer up to date is. Het is dus in lang niet altijd nodig om een compleet nieuwe lift te laten plaatsen.

Sofitel Europe

Brussel

Een luxe 5-sterren zaken hotel gelegen aan het Jourdanplein in Brussel.

OnderhoudRenovatie
Lees meer over Sofitel Europe

Stadhuis

Leeuwarden

Het Stadhuis van Leeuwarden is het stadhuis aan het Hofplein in Leeuwarden.

Renovatie
Lees meer over Stadhuis

Havenhuis

Antwerpen

Uniek gebouw want dient als het hoofdkantoor van het Havenbedrijf Antwerpen.

OnderhoudRenovatie
Lees meer over Havenhuis

Grafisch Lyceum

Rotterdam

Het Grafisch Lyceum Rotterdam is dé vakinstelling in Nederland voor innovatief onderwijs.

Renovatie
Lees meer over Grafisch Lyceum

Victoria Hotel

Amsterdam

Het Victoria Hotel in Amsterdam is een van de oudste moderne hotels in Nederland.

Renovatie
Lees meer over Victoria Hotel

Babel

's-Hertogenbosch

Monumentaal pand van Stichting De Muzerij in het centrum van Den Bosch.

OnderhoudRenovatie
Lees meer over Babel

Wist je dat… heel veel klanten denken dat de goedkoopste lift ook het meest voordelig is?  Als je elke 10 jaar je lift moet vervangen is dat op meerdere niveaus niet slim. Waarbij milieu en je portemonnee de belangrijkste zijn.

 

Onze liftvervanging volgens klanten

Wij zijn trots dat onderstaande klanten graag vertellen waarom ze wij de liften hebben mogen vervangen.

" Ik ben pas bij een bijeenkomst van VVE's in Dokkum geweest. Daar hoorde ik dat sommigen nu een lift moeten renoveren voor 34.000 euro. Dat zijn dingen waar wij ons helemaal niet druk over hoeven te maken. "

Bestuurslid, VvE Grimma Herna Dokkum

" Een prima firma om mee samen te werken, ze komen hun afspraken na en communiceren goed met de klant. Zowel in de service als bij renovaties en modificaties. "

Werkvoorbereider | Vastgoed, beheer en onderhoud, Rijnstate

" Onze jaarlijkse kosten zijn met M-Use® €900 lager dan voorheen. Dat is zelfs nog exclusief alle energiebesparingen. "

Bestuurslid, VvE De Eshof, Rijssen

" Proactieve partner die een vraag kan beantwoorden in een concrete oplossing voor verticaal transport vanuit het perspectief van de klant/gebruiker. "

Senior Planontwikkelaar, Giesbers

" Wat ook belangrijk is, is het storingenverhaal. Als er een deur niet loopt of een motor niet loopt of weet ik wat dan hoeven wij er niet achteraan. Daar wordt voor gezorgd. "

Gebouwbeheerder, VvE De Eshof, Rijssen

" M-Use® maakt het voor ABN AMRO mogelijk om zekerheid te hebben over de kwaliteit en kosten in de komende 20 jaar. "

Senior Procurement Consultant, ABN Amro

Situaties voor liftvervanging

Waarschijnlijk merk je zelf ook dat een lift vervangen moet worden. In sommige situaties kun je er maar beter snel bij zijn.

Technisch verouderd

Het kan ook zijn dat de liftinstallatie technisch niet meer van deze tijd is. Het kost dan meer om de lift te onderhouden en ook het energieverbruik is dan hoger. Om geld te besparen op onderhoud moet de lift, of onderdelen daarvan, vervangen worden. We merken dat door slecht onderhoud er vaak technische mankementen ontstaan. Dit is onnodig, omdat de levensduur van een lift drastisch achteruit gaat.

Wijziging doel van gebouw

Een andere goede reden om een lift te vervangen, is als de lift niet meer past bij wat de gebruikers nodig hebben. Een kantoorgebouw dat wordt omgebouwd tot zorginstelling bijvoorbeeld. Dan moet de lift worden aangepast zodat er ook bedden in de lift passen. Dit zien we steeds vaker, omdat gebruikersbehoeften veranderen doordat er meer geïnvesteerd wordt in gebouwen.

Vervanging tijdens onderhoud

Zo zijn er vaker storingen en moet er meer vervangen worden tijdens een onderhoudssessie. Ook kan de lift meer trillen of meer geluid maken. Of verbruikt de lift meer energie. Het verschilt per merk en type wanneer de lift moet worden vervangen. Mitsubishi liften gaan minimaal 25 jaar mee. Maar er zijn ook liften van een hoop andere merken die al na 10 jaar vervangen moeten worden.

Vraag een vrijblijvende liftinspectie aan

Vervangen is voor elke lift en situatie uniek. Daarom komt een van onze experts vrijblijvend op jouw locatie voor een liftinspectie.

Vrijblijvende liftinspectie aanvragen

Snelle en flexibele liftservice

Bij het vervangen van een lift zo min mogelijk hinder, dat is waar we voor zorgen met onze snelle en flexibele liftservice.

 

Lagere energie- en onderhoudskosten

Door liftvervanging van Mitsubishi Elevator Europe krijg je een lagere energie- en onderhoudskosten en minder storingen.

 

Vast contactpersoon

Iedere klant heeft bij ons een vast contactpersoon. Communicatielijnen houden we kort en zijn transparant in alles wat we doen.

Een betrouwbare partner voor jouw liftvervanging

Voor het vervangen van jouw lift ben je bij ons aan het goede adres. Wij hebben al meer dan 65 jaar ervaring met het vervangen van liften. We hebben bijvoorbeeld in het Provinciehuis in Arnhem de bestaande liftconstructie in zijn geheel vervangen, waardoor de lift nu weer 25 jaar mee kan. Omdat we zelf liften bouwen in onze eigen fabriek en onze engineers die liften
zelf ontwerpen, kunnen we in iedere situatie voor de juiste liftvervanging zorgen. Ook zijn we in elke fase van de vervanging betrokken. Van het advies, tot bouwkundige aanpassingen en het verzorgen van vervangend vervoer tijdens de werkzaamheden.

Hoewel ons moederbedrijf Japans is, zijn wij een Nederlandse onderneming. Wij werken met Nederlands personeel dat we zelf opleiden. Onze service organisatie heeft landelijke dekking en de liften die wij onderhouden hebben het laagste storingspercentage van Nederland.

Zorgeloze planning rondom een liftvervanging

Wanneer we een lift vervangen, kun je hem een tijdje niet gebruiken. Dat is natuurlijk heel vervelend voor de gebruikers. Je wilt dus dat de lift het zo snel mogelijk weer doet. Of dat mensen op een andere manier makkelijk naar boven en beneden kunnen.

Wij denken altijd met je mee over de planning van de liftvervanging. Jouw wensen vormen daarom de basis van onze planning. Zo proberen we bij ingrijpende vervangingen op bijvoorbeeld maandagochtend te beginnen, zodat alles in het weekend klaar is. Zo halen we het maximale uit de werkweek. Ook kunnen we zorgen voor veilige vervangende liften en traphulp. Dit is bijvoorbeeld nodig als er maar 1 lift in het gebouw aanwezig is. Wanneer er 2 of meer liften aanwezig zijn, is er altijd een lift beschikbaar voor de gebruikers. Bovendien zorgen we ervoor dat de werkzaamheden zo snel mogelijk klaar zijn.

Soort lift vervangen

Liften in oude gebouwen zijn vaak hydraulische liften. Deze liften werken met oliedruk. Dit soort liften hebben veel onderhoud nodig. Of de olie gaat lekken. Dit leidt tot veel ergernissen en hogere kosten. Wij vervangen deze liften vaak door tractie liften. Dit levert je een hoop op: lagere kosten in onderhoud en grotere beschikbaarheid door minder storingen.

Liftdeuren automatisch

Een lift waarbij je de deur met de hand moet openen is niet meer van deze tijd. Het is fijner voor de gebruikers als de liftdeuren automatisch open gaan. Dit is een vervanging die wij relatief snel kunnen doen. We vervangen de deuren die met de hand moeten worden geopend voor deuren die automatisch open gaan. Het is een kleine aanpassing, maar maakt het gebruik van de lift veel prettiger. Deze vervanging voeren wij veel uit voor VvE’s en woningcorporaties.

Snelheid verhogen

Lang wachten op een lift, daar heeft niemand zin in. Zeker in een hoog gebouw levert dat veel vertraging op. In veel gebouwen met oude liften is de snelheid van de liften nog 0,5 m/s. Dit kan te langzaam zijn voor de gebruikers van het gebouw. Wij kunnen de snelheid van de liften verhogen naar 1,0 m/s. Dit is tegenwoordig de standaard snelheid van een lift. Door deze hogere snelheid kunnen er meer mensen per dag van de lift gebruikmaken.

Machinekamerloos maken

Als er maar weinig extra ruimte in het gebouw is, kan het enorm helpen om de lift te vervangen voor eentje die geen machinekamer nodig heeft. Dit is vooral in commercieel vastgoed een hele waardevolle investering: er is dan meer verhuurbare ruimte beschikbaar, die anders werd ingenomen door de lift. De meeste liften van Mitsubishi zijn machinekamerloos. Wij kunnen makkelijk een lift met machinekamer vervangen door een lift zonder machinekamer.

Duplex-opstelling ombouw

In sommige gebouwen wordt er nog gewerkt met liftenkoppels. Dan stopt de ene lift op de even verdiepingen en de andere lift op de oneven verdiepingen. Wij kunnen deze liften ombouwen naar een duplex-opstelling. Dan stoppen beide liften op elke verdieping. Hiermee wordt de wachttijd korter.

M-Use® implementaties

Wil je van hoge, onduidelijke onderhoudskosten af? En niet langer zelf verantwoordelijk zijn voor de lift? Kies dan voor M-Use®. Bij steeds meer projecten om de liften te vervangen wordt er gekozen voor M-Use®. Je betaalt een vast bedrag en de lift blijft in het bezit van Mitsubishi. Jij bent gebruiker van de lift, wij zijn als eigenaar verantwoordelijk voor het onderhouden van de lift.

Een liftinstallatie die weer tientallen jaren mee kan. Daarmee lagere energie- en onderhoudskosten en minder storingen. Dat is wat een lift vervangen door Mitsubishi Elevator Europe voor jou kan betekenen

Vraag een vrijblijvende liftinspectie op locatie aan

Vervangen is voor elke lift en situatie uniek. Daarom komt een van onze experts vrijblijvend op jouw locatie voor een liftinspectie. Heb je al een advies van je eigen servicemonteur? Vraag dan vrijblijvend een second opinion aan.


Meer lezen?

Hoe weet ik of mijn lift toe is aan vervanging?

Tijdig liftproblemen signaleren? Bekijk 6 signalen waaraan je herkent dat je lift of liftonderdelen toe zijn aan vervanging of modernisering.

Lees meer over Hoe weet ik of mijn lift toe is aan vervanging?

8 duurzame oplossingen om als VvE energie te besparen

Hoe kun je als VvE energie besparen terwijl je ook nog eens bijdraagt aan een beter milieu? Wij geven je 8 duurzame oplossingen om energie te besparen.

Lees meer over 8 duurzame oplossingen om als VvE energie te besparen

"In 10 jaar tijd heeft de lift maar 2 keer stilgestaan"

‘’Deze appartementen zijn enorm in trek. Zijn VvE heeft het goed voor elkaar. Door een sterk MJOP wordt er op de juiste manier geïnvesteerd in de toekomst en heeft men voldoende in kas.

Lees meer over "In 10 jaar tijd heeft de lift maar 2 keer stilgestaan"