Nieuwbouw lift

Het is zo ver: Je moet een nieuwe lift kiezen voor een nieuwbouwproject. Natuurlijk moet de lift dan voldoen aan de gevraagde eisen. Daarnaast wil je dat de lift lang meegaat: het gebouw blijft tenslotte wel even staan.

Nieuwbouw liften

Je kunt bij ons terecht voor heel veel verschillende soorten liften. Zowel personenliften als goederenliften en gespecialiseerde liften zoals brandweerliften of beddenliften. Je kunt ook kiezen voor een tractielift of een hydraulische lift. Zo sluit de lift aan op de wensen van je opdrachtgever of gebruikers. We maken daarom ook veel maatwerk liften. Bepaal bijvoorbeeld het materiaal waar de lift van wordt gemaakt. Of pas het hefvermogen aan. Wij hebben hier veel ervaring mee en denken graag met je mee.

Wist je dat…er binnenkort Mitsubishi liften in het hoogste gebouw van Nederland zitten. De Zalmhaventoren in Rotterdam.

Zalmhaventoren

Rotterdam

Grootste woontoren van de Benelux zal 215m hoog worden en is gelegen vlak aan de Maas.

Nieuwbouw M-Use®

LAM

Lisse

Nieuw kunstmuseum in Lisse voor jong en oud met een glazen lift in de entree.

Nieuwbouw Tractie

Blaak 16

Rotterdam

Kantoorgebouw in Rotterdam waar kwaliteit en functionaliteit tot uitdrukking komen.

Nieuwbouw Tractie

Lourdeskade

Tilburg

Woningcomplex in het Brabantse Tilburg gelegen aan het Lourdesplein

Nieuwbouw

Universiteit in de hofstad met meerdere liften en een roltrap in gebruik.

Nieuwbouw

VvE woningen in het Wijnhavenkwartier in Den Haag met 20 verdiepingen.

Nieuwbouw

“Liften van Mitsubishi Elevator Europe hebben een gemiddeld beschikbaarheidspercentage van 99,8% en met slechts 1,0 storing per lift per jaar het laagste storingspercentage van Nederland.”

Ik zoek een lift voor de sector:

Woning Woning Woning

Dagelijks zorgen wij bij VvE’s en woongebouwen ervoor dat ruim 500.000 mensen in Nederland op een veilige en snelle manier gebruik kunnen maken van de lift. Als VvE of woningcorporatie 40 jaar ontzorgt worden met bijv. M-Use®.

Musea Musea Musea

Ruimtelijke beleving en esthetische vrijheid zijn cruciaal in musea. Inmiddels hebben wij ruim 200 maatwerkliften mogen leveren aan diverse musea. Enkele bekende voorbeelden hiervan zijn de glazen liften in het Mauritshuis en Van Gogh Museum. Meer informatie over standaard- en maatwerkoplossingen in musea

Onderwijs Onderwijs Onderwijs

Onderwijsgebouwen kennen verschillende soorten gebruikers en verkeerspieken over de dag heen. Met toegankelijkheidstoepassingen en speciale liftsimulaties helpen wij instanties als de Wageningen Universiteit en het ROC Leiden met de juiste liftoplossing. Wij helpen ook ú graag met een de juiste liftoplossing.

Overig Overig Overig

Wij hebben liften geleverd voor winkelcentra zoals Woonboulevard Alexandrium en voetbalstadions van o.a. FC Utrecht en FC Twente. Voor Muziekpaleis Vredenburg hebben wij zelfs een lift gemaakt met een hefvermogen tot 14.000kg. Voor elke sector is een passende liftoplossing.

Kantoor Kantoor Kantoor

Onafhankelijk onderzoek van KPMG toont aan: jaarlijks kan de Nederlandse maatschappij 190.000 uur vertraging en € 11,3 miljoen besparen door alle kantoren uit te voeren met Mitsubishi M-Use® liften. Meer informatie over het onderzoek en mogelijkheden voor kantoren.

Zorg Zorg Zorg

In ziekenhuizen of woon-zorg instellingen is de beschikbaarheid van liften cruciaal. Dankzij het laagste storingspercentage van Nederland kiezen gerenommeerde (academische) ziekenhuizen zoals het ISALA voor onze liften en liftonderhoud. Meer informatie over de mogelijkheden binnen uw zorginstelling.

Hotel Hotel Hotel

Comfort en betrouwbaarheid zijn cruciaal in het realiseren van een prettige beleving voor uw gasten. vanuit onze bewezen ervaring hiermee, mogen wij aan gerenommeerde ketens als Van der Valk, Intell, Fletcher, Okura en Radison de liften leveren. Kijk hoe wij uw liften perfect kunnen aansluiten op uw hotelbeleving

Industrie Industrie Industrie

De grootste industrielift die wij in Nederland hebben geleverd staat in Zwolle en is maar liefst 13 meter lang en heeft een hefvermogen van 21.000kg. Voor verschillende toepassingen maken wij jaarlijks in onze eigen fabriek meerdere industrieliften. Meer informatie over de verschillende liftoplossingen voor uw situatie

Onafhankelijk onderzoek van KPMG toont aan: jaarlijks kan de Nederlandse maatschappij 190.000 uur vertraging en € 11,3 miljoen besparen door alle kantoren uit te voeren met Mitsubishi M-Use® liften. Meer informatie over het onderzoek en mogelijkheden voor kantoren.

Betrouwbaar advies van begin tot eind

Een lift voor een nieuwbouwproject kies je niet zomaar. De liftoplossing moet zijn afgestemd op de mogelijkheden, de functie van het gebouw en jouw wensen. Onze liftadviseurs, calculators en engineers helpen jou daar graag bij. We bieden ondersteuning en begeleiding vanaf de start van het nieuwbouwproject.

Besparing op investering door jarenlange kennis

Stel je voor: je hebt 2 liften ingepland. In capaciteitsberekeningen en liftsimulaties berekenen wij of dat echt nodig is. We kunnen er dan zomaar achter komen dat je maar 1 lift nodig hebt. Dat is een flinke besparing!

We kijken bijvoorbeeld kritisch naar de bestaande bestektekeningen. Sluiten deze wel aan op jouw wensen? Is er misschien een betere oplossing mogelijk? Heb je advies nodig over het opstellen van de plannen voor de lift?

We kunnen plan- en bestekvorming leveren. Samen kijken we dan naar de situatie en bepalen we welke liftoplossing het beste is. Ook hier maken we gebruik van simulaties en berekeningen.

Gebruik onze configurator om de juiste informatie bij ons bekend te hebben.

Kwaliteit door verantwoordelijkheid

Uiteraard houden we ook rekening met de huidige wet- en regelgeving. Ook in het bouwproces blijven wij nauw betrokken. We maken duidelijk afspraken over de workflow. Dan is het voor iedereen duidelijk wie verantwoordelijk is voor welke taken.

We hebben onze eigen nieuwbouwmontage-afdeling. De liftkooi wordt daar in zijn geheel opgebouwd. Hierdoor brengen we minder tijd op je werkplaats door en produceren we er minder afval. Omdat de liften door onze eigen mensen in elkaar worden gezet, kunnen wij de kwaliteit van onze liften garanderen.

Altijd de juiste lift voor jouw situatie

Benieuwd welke liftinstallatie aansluit bij jouw wensen? Gebruik de liftconfigurator  en ontdek in een paar simpele stappen welke lift geschikt is voor jouw situatie.

Gebruiksvriendelijk keuzes maken

Configurator selecteert juiste liften

Bekijk lift direct in 3D/2D

Verantwoordelijkheid nemen over de keten

Van lineair naar circulaire economie is wat ons stimuleert. De 10 R’s van circulariteit geven ons de houvast om in de volledige waardeketen circulariteit optimaal te maken en houden.

Op dit moment werken wij actief aan 6 van 10 R’s. Op het World Economic Forum 2018 in Davos hebben wij ons als bedrijf officieel gecommitteerd aan harde doelstelling op dit gebied. Het initiatief “Platform for Accelerating the Circular Economy” (PACE) wordt mede gesteund door de bedrijven ASML, Cisco, HP inc., Dell, KPN, Vanderlande en Philips.

Hebben we de aanschaf of ontwikkeling van een product of het gebruik van een bepaald materiaal, onderdeel of verpakking überhaupt wel nodig? Wij hebben met M-Use® kritisch gekeken naar de hele keten en hebben verpakkingen geschrapt en materiaal anders opgeslagen. Het resultaat hiervan hebben we vastgelegd in een Madaster materialenpaspoort. In dit materialenpaspoort worden alle (her)gebruikte materialen van de liften van Mitsubishi gedocumenteerd: waar en in welke hoeveelheid zijn ze toegepast, hoe zijn ze verwerkt of gemonteerd en wat is hun financiële waarde door de tijd heen. Dit materialenpaspoort draagt daarmee bij aan een omvattend beeld van de materiaalwaarde van een totaal gebouw. Bovendien bevorderd het paspoort het gebruik van herbruikbare materialen en stimuleert het onze partners in de bouw te investeren in slimme ontwerpen om circulariteit te ondersteunen en afval te reduceren.

Door slimmer te ontwerpen, werken we samen met ons moederbedrijf in Japan aan het reduceren van het materiaalgebruik in onze M-Use® liften. Daarnaast halen we ook voordelen uit remontabel ontwerp, hetgeen ons in staat stelt gemakkelijker onderdelen van onze liften te vervangen en aan het einde van de levensduur de lift volledig te demonteren.

Bepaalde liftcomponenten lenen zich uitstekend voor het reviseren en vervolgens hergebruiken op andere locaties. Denk hierbij aan onderdelen van liftdeuren en kooien, maar ook aan het tegengewicht. In dit kader werken wij ook samen met Universiteiten en Hogescholen, om zo wetenschap en praktijk optimaal bij elkaar te brengen.

Door het gebruik van hoge kwaliteit onderdelen in combinatie met sensoriek, monitoren wij constant wat het effect van gebruik is op de slijtage van individuele liftcomponenten. Hierdoor kunnen wij heel gericht onderhoud en reparaties verrichten en zijn we veel storingen niet alleen voor, ook stelt het ons in staat onze mensen en middelen efficiënter in te zetten en onnodige werkzaamheden te voorkomen.

Materialen die we zelf niet kunnen hergebruiken in liftcomponenten, recyclen we in samenwerking met Remondis zodat ze een nieuwe bestemming krijgen. Denk hierbij aan edele metalen uit printplaten, waarvoor het op dit moment helaas nog niet economisch rendabel is deze te reviseren voor hergebruik.

Grondstoffen dia wij niet direct kunnen recyclen of hergebruiken in onze producten of diensten, voeren wij in samenwerking met Remondis af voor de opwekking van energie. Denk hierbij aan papier en karton. In dit kader zijn wij recent ook voor ons Nederlandse hoofdkantoor in Veenendaal ISO 14001 gecertificeerd (onze fabriek was dit al).

Geen nieuwe lift kopen, maar gebruiken

Met ons M-Use® model koop je geen nieuwe lift: je hebt een lift van Mitsubishi Elevator Europe in gebruik. Wij verzorgen dan niet alleen de liftvervanging, maar ook het liftonderhoud. Hiermee garanderen wij een veel langere levensduur van de liftinstallatie. Zo stel je de volgende liftrenovatie tot wel 40 jaar uit.

Materialenpaspoort: wat, waarom en toekomst van materialen

Bouwbedrijven en fabrikanten willen bij hun bouwprojecten gebruik maken van een materialenpaspoort. Wij zijn de eerste fabrikant aangesloten bij Madaster en hebben als eerste ter wereld een lift met een materialenpaspoort.

Evert Visser

“Alle Mitsubishi- liften met M-Use® een volledig digitaal materialenpaspoort, dat is ons streven.”

Evert Visser
Evert Visser
Senior Managing Director

Velen maken elke dag tevreden gebruik van een Mitsubishi lift

Wij zijn trots dat de vraag naar kwaliteit toeneemt en we kunnen laten zien dat kwaliteit veel voordelen kent op lange- én korte termijn. Uniek in de markt!

Inmiddels in 67 jaar al bijna
6.200
liftinstallaties

» Meer projecten

Zalmhaventoren

Rotterdam

Grootste woontoren van de Benelux zal 215m hoog worden en is gelegen vlak aan de Maas.

Nieuwbouw M-Use®

LAM

Lisse

Nieuw kunstmuseum in Lisse voor jong en oud met een glazen lift in de entree.

Nieuwbouw Tractie

Blaak 16

Rotterdam

Kantoorgebouw in Rotterdam waar kwaliteit en functionaliteit tot uitdrukking komen.

Nieuwbouw Tractie

Vrijblijvend afspraak maken

De beste kwaliteit liften voor een prijs waar je normaliter meer stilstand, meer gedoe en uiteindelijk meer zorgen om heeft. Maak vrijblijvend een afspraak met onze liftspecialisten om de mogelijkheden en voordelen in jouw situatie te schetsen.

Vergelijk onze liften

Als het gaat om een kantoorpand of ziekenhuis, een personenlift of goederenlift , elke gebouw kent voor- en nadelen voor het type lift. We weten per type lift in welke situatie dit de beste keus is.