Maatwerk liften voor elke situatie

Soms heb je meer nodig dan een standaardlift. Denk maar aan een ronde lift, een lift van een bepaald materiaal, of een lift die een bepaald hefvermogen of snelheid moet hebben. Dan heb je een lift op maat nodig.

Een maatwerklift die past bij het gebouw

Soms stel je speciale eisen aan een lift. Heeft het gebouw een speciale uitstraling? Dan passen we het uiterlijk van de lift aan. Of misschien is het gebouw zo hoog, dat een gewone lift niet snel genoeg is. Het kan ook zijn dat de ruimte in het gebouw beperkt is. In al deze gevallen is een standaard liftoplossing niet geschikt. Wij denken dan met je mee om samen tot de juiste oplossing voor het gebouw en de gebruikers te komen. Onze experts maken gebruik van capaciteitsberekeningen en simulaties als dat nodig is. Afhankelijk van wat er nodig is, kiezen we voor een ‘special’ of een ‘semi-special’ maatwerk lift.

Waarom ontwerp je met ons een maatwerk lift, terwijl dat bij andere producenten niet kan? Wij hebben een eigen, Nederlandse liftenfabriek. Daarin ontwerpen en bouwen onze eigen engineers elke dag aan gewone en bijzondere liften.

De kracht van capaciteitsberekeningen en simulaties

Bij liftsimulaties wordt digitaal het verkeer in een gebouw gesimuleerd tijdens dal-, normaal- en piekuren. Dit alles om te kijken hoe snel het verkeer in het betreffende gebouw kan worden verwerkt. Over de snelheid van afhandeling en duur van wachttijden, zijn regels. Dit zijn weliswaar veelal geen bindende regels, maar zijn wel vaak opgenomen in bestekken van ontwikkelaars/architecten als zijnde hier moeten de liften aan voldoen.

Wat wij regelmatig zien is dat we een aanvraag met bijbehorend bestek krijgen waarin bijv. staat: we willen 2 liften van 1.050kg voor ‘x’ aantal verdiepingen in een kantoor en de wachttijd mag tijdens normaal-uren niet meer dan bijv. 10 seconden zijn en tijdens piekuren niet meer dan 20 seconden.

Vervolgens gaan wij simuleren en vragen we het vloeroppervlak, type gebouw en verwachtte aantal mensen per verdieping op en dan blijkt dat die wensen (dus wachttijd) helemaal niet haalbaar zijn met 2 liften. N.a.v. van deze simulaties maken wij dan o.b.v. de gewenste tijden een nieuwe liftcapaciteitsberekening waaruit bijv. blijkt dat er 2x 1600 kg liften of 3x 1050kg liften nodig zijn. Dit is de kracht van capaciteitsberekeningen en simulaties.

Een lift op maat

Bij Mitsubishi Elevator Europe ontwerpen we samen een maatwerk lift die helemaal aan jouw specifieke wensen en ideeën voldoet. Denk je dat jouw idee toch niet uit te voeren is? Wij gaan de uitdaging graag aan.

Goederenlift op maat?

Een goederenlift speciaal met jouw eigen wensen is absoluut een mogelijkheid. Zo is het mogelijk om een ‘heavy duty’ lift te laten maken met een extra groot hefvermogen zodat je bijvoorbeeld een vleugelpiano kunt vervoeren. We kunnen ook een extra grote goederenlift maken. We hebben bijvoorbeeld een lift ontworpen van 2,70 m breed en 12,5 m diep, waarmee een auto met caravan kan worden vervoerd.

Hydraulische lift voor ontwerpvrijheid

meer Verder kunnen we ook het systeem aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hydraulische of een tractielift. Bij hydraulische liften hoeft het aandrijvingssysteem niet boven de lift te worden geplaatst, waardoor je meer vrijheid hebt in het ontwerp. Ook kun je kiezen voor een elektrische lift. Zo hebben we een elektrisch aangedreven lift geplaatst in het Van Gogh museum. Bij deze lift is alle elektronica netjes weggewerkt.

Oude lift met nieuwe technologie

Het kan ook zijn dat de ruimte in het gebouw zo beperkt is, dat er geen standaard liftschacht geplaatst kan worden. Of er is een verouderde maatwerklift in het gebouw aanwezig. Ook dan kunnen wij van dienst zijn. Zo hebben we in het Provinciehuis in Arnhem de oude liftinstallatie 1 op 1 gekopieerd, maar dan met de nieuwste technologie. Nu kan die lift weer 25 jaar mee.

Evert Visser

“Voor elke situatie vinden wij een oplossing voor. De lift mag geen restrictie zijn in het gebouw!”

Evert Visser
Evert Visser
Algemeen directeur

Persoonsliften op maat

Wij hebben ontzettend veel ervaring met het op maat maken van personenliften. Zo is het bij ons mogelijk om de hele liftschacht en de liftkooi aan te passen aan je wensen.

Zalmhaventoren

Rotterdam

Grootste woontoren van de Benelux zal 215m hoog worden en is gelegen vlak aan de Maas.

Nieuwbouw M-Use®

LAM

Lisse

Nieuw kunstmuseum in Lisse voor jong en oud met een glazen lift in de entree.

Nieuwbouw Tractie

Blaak 16

Rotterdam

Kantoorgebouw in Rotterdam waar kwaliteit en functionaliteit tot uitdrukking komen.

Nieuwbouw Tractie

Lourdeskade

Tilburg

Woningcomplex in het Brabantse Tilburg gelegen aan het Lourdesplein

Nieuwbouw

Universiteit in de hofstad met meerdere liften en een roltrap in gebruik.

Nieuwbouw

VvE woningen in het Wijnhavenkwartier in Den Haag met 20 verdiepingen.

Nieuwbouw

Student Experience

Amsterdam

Zelfstandige studentenwoning in een modern studentencomplex.

Nieuwbouw

Energy Academy

Groningen

Topinstituut waar er wordt gewerkt aan innovatie op energiegebied.

Nieuwbouw BREAAM-NL

Amsterdam RIV

Amsterdam

Het Amsterdamse RIV is een nieuwbouwproject in de Rivierenbuurt in Oud-Zuid.

Nieuwbouw

Bij Van der Valk Hotel Utrecht wordt de eerste evacuatielift van Nederland gebruikt

Nieuwbouw

‘Special’ lift op maat

Een ‘special’ lift bouwen we helemaal zelf in onze fabriek in Veenendaal. Het is bij een ‘special’ maatwerk lift daarom mogelijk om alles aan te passen. Zolang het maar binnen de huidige wet- en regelgeving valt. Dat geldt voor zowel goederen- en personenliften.

We hebben bijvoorbeeld in het Mauritshuis in Den Haag een ronde, glazen lift geplaatst. Deze lift komt voor een deel buiten en is geplaatst in een ronde, glazen liftschacht. Zelfs de liftgeleiding is van glas.

‘Semi-special’ lift op maat

Bij een ‘semi-special’ maatwerk lift wordt 1 van de 5 standaard productlijnen als basis gebruikt. Deze standaardlift wordt dan aangepast aan jouw wensen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bijzonder kooi-interieur. Denk hierbij aan deuren of wanden die van glas of hout worden gemaakt, of een speciaal plafond. Er is heel veel mogelijk. Zo past je lift bij het gebouw en jouw eigen wensen.

Ik zoek een lift voor de sector:

Woning Woning Woning

Dagelijks zorgen wij bij VvE’s en woongebouwen ervoor dat ruim 500.000 mensen in Nederland op een veilige en snelle manier gebruik kunnen maken van de lift. Als VvE of woningcorporatie 40 jaar ontzorgt worden met bijv. M-Use®.

Musea Musea Musea

Ruimtelijke beleving en esthetische vrijheid zijn cruciaal in musea. Inmiddels hebben wij ruim 200 maatwerkliften mogen leveren aan diverse musea. Enkele bekende voorbeelden hiervan zijn de glazen liften in het Mauritshuis en Van Gogh Museum. Meer informatie over standaard- en maatwerkoplossingen in musea

Onderwijs Onderwijs Onderwijs

Onderwijsgebouwen kennen verschillende soorten gebruikers en verkeerspieken over de dag heen. Met toegankelijkheidstoepassingen en speciale liftsimulaties helpen wij instanties als de Wageningen Universiteit en het ROC Leiden met de juiste liftoplossing. Wij helpen ook ú graag met een de juiste liftoplossing.

Overig Overig Overig

Wij hebben liften geleverd voor winkelcentra zoals Woonboulevard Alexandrium en voetbalstadions van o.a. FC Utrecht en FC Twente. Voor Muziekpaleis Vredenburg hebben wij zelfs een lift gemaakt met een hefvermogen tot 14.000kg. Voor elke sector is een passende liftoplossing.

Kantoor Kantoor Kantoor

Onafhankelijk onderzoek van KPMG toont aan: jaarlijks kan de Nederlandse maatschappij 190.000 uur vertraging en € 11,3 miljoen besparen door alle kantoren uit te voeren met Mitsubishi M-Use® liften. Meer informatie over het onderzoek en mogelijkheden voor kantoren.

Zorg Zorg Zorg

In ziekenhuizen of woon-zorg instellingen is de beschikbaarheid van liften cruciaal. Dankzij het laagste storingspercentage van Nederland kiezen gerenommeerde (academische) ziekenhuizen zoals het ISALA voor onze liften en liftonderhoud. Meer informatie over de mogelijkheden binnen uw zorginstelling.

Hotel Hotel Hotel

Comfort en betrouwbaarheid zijn cruciaal in het realiseren van een prettige beleving voor uw gasten. vanuit onze bewezen ervaring hiermee, mogen wij aan gerenommeerde ketens als Van der Valk, Intell, Fletcher, Okura en Radison de liften leveren. Kijk hoe wij uw liften perfect kunnen aansluiten op uw hotelbeleving

Industrie Industrie Industrie

De grootste industrielift die wij in Nederland hebben geleverd staat in Zwolle en is maar liefst 13 meter lang en heeft een hefvermogen van 21.000kg. Voor verschillende toepassingen maken wij jaarlijks in onze eigen fabriek meerdere industrieliften. Meer informatie over de verschillende liftoplossingen voor uw situatie

Onafhankelijk onderzoek van KPMG toont aan: jaarlijks kan de Nederlandse maatschappij 190.000 uur vertraging en € 11,3 miljoen besparen door alle kantoren uit te voeren met Mitsubishi M-Use® liften. Meer informatie over het onderzoek en mogelijkheden voor kantoren.

Vrijblijvend meer informatie over een lift op maat?

We hebben een uitgebreide brochure met onze maatwerk projecten, maar uiteraard komen we die ook persoonlijk toelichten. Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze liftspecialisten.

Inspiratie nodig? Bekijk onze brochure ‘Heavy Duty, Health Care & Specials’ voor een mooi overzicht van de maatwerk liften die we al hebben gemaakt.

Wij gaan graag met je in gesprek om jouw wensen en ideeën te bespreken. Geen enkele situatie is ons te gek. Daag ons uit!

Kees Loof
Hoofd Elektro-Engineering

Wim Nouwen
Groepsleider Mechanische Engineering