De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Search
Generic filters
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Search
Generic filters
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Blaak 16

Kantoorgebouw in Rotterdam waar kwaliteit en functionaliteit tot uitdrukking komen.

In een tijd van verandering, verandert de Blaak mee

Eind jaren 70’ werd de Blaak 16 in Rotterdam gebouwd op de plek waar vroeger de haven lag. De Blaak was het kloppende hart van de zo historische economie van Rotterdam. Net als in het nieuwe Blaak 16 gebouw plaatste wij de liften. Speciaal feitje, het toen nog genaamde Wolter en Dros EVLI plaatste de eerste full set Mitsubishi liften in het pand. Het is dan ook leuk om soms iets te bewaren, dit oude krantenartikel van toen, licht de samenwerking nog eens toe.

Blaak 16 onderging een metamorfose die onder een duurzame architectuur werd uitgevoerd.
Licht is een van de kenmerken waardoor het gebouw een enorme open beleving heeft, zeker het grote glasoppervlak in de gevels waar een bijzondere lichtinval zorgt voor een imposante uitstraling.

BREEAM excellent

4 sterren en een score van 80.83%, dat is de BREEAM score van Blaak 16. Deze is gebaseerd op het duurzame karakter van het pand. Wat maakt het pand zo duurzaam? Er zijn verschillende factoren die kunnen worden ingezet, zo wordt er gebruikt gemaakt van klimaatplafonds die laag in het energieverbruik zijn, waterbesparende toilets en wordt het pand voorzien van LED-verlichting met aanwezigheidsdetectie.
Een andere mooie oplossing is het groene dak, groene daken onderscheppen namelijk meer dan de helft van het regenwater en vertragen de afstroming van het regenwater.

De BREAAM Case study

Type project NieuwbouwNieuwbouw
Plaats Rotterdam
Datum 14 januari 2019
Hoeveelheid liften 4
Aandrijvingstype Traktie
Stopplaatsen 52