Lift vervangen

Als liften over een langere periode intensief zijn gebruikt of simpelweg al aardig op leeftijd zijn, raken ze op een gegeven moment aan het eind van hun technische levensduur en moeten de liften worden vervangen. Wanneer dit moment is, verschilt per liftmerk en lifttype. Waar Mitsubishi liften over het algemeen minimaal 20-25 jaar meegaan, zijn er ook een hoop (bekende) liftmerken die al na 10 jaar vervangen moeten worden. Algemene indicaties van een lift die vervangen moet worden, zijn toenemende storingen, hoge onderhoudskosten, overmatige trillingen en geluid en stijgende energiekosten.

» Meer algemene informatie over liftrenovaties

Naast het einde van de technische levensduur, is een veel voorkomende reden voor het vervangen van een lift ook dat deze niet meer voldoet aan de actuele gebruikersbehoeften of gebouwbestemming. Daarnaast kan het ook zijn dat de liftinstallatie technisch voorbij is gestreefd en niet meer rendabel is in de exploitatiekosten (o.a. liftonderhoud en energieverbruik).

Liftonderhoud, lift onderhoud, liften onderhoud, onderhoud lift, onderhoud liften

Een betrouwbare partner voor uw liftvervanging

Bij Mitsubishi Elevator Europe bent u verzekerd van een betrouwbare en vakkundige partij met meer dan 60 jaar ervaring of het gebied van liftvervanging. Dankzij onze eigen fabriek en engineering zijn wij in staat om voor de meest uiteenlopende vraagstukken de juiste liftvervanging voor u te realiseren.

Ondanks ons Japanse moederbedrijf zijn wij een Nederlandse onderneming die werkt met zelf-opgeleid Nederlands personeel. Naast onze service organisatie met landelijke dekking, wordt de kwaliteit van onze liften en liftonderhoud gekenmerkt door het laagste storingspercentage van Nederland.

Elke liftvervanging is anders. Mitsubishi Elevator Europe vindt het belangrijk dat uw liften optimaal aansluiten bij uw gebruikersbehoeften en biedt daarom geheel vrijblijvend liftschouwingen bij u op locatie aan door een van onze experts.

Voorbeelden vervangen liften

Aandrijving

In veel oude gebouwen zitten nog hydraulische liften die vaak relatief veel onderhoud vereisen en ergernissen veroorzaken (olielekkages bijvoorbeeld). Door deze hydraulische liften te vervangen met modernere tractie liften, kunnen wij een hoop voordelen in bijvoorbeeld de exploitatiekosten voor u realiseren.

Deuren

Een van de meest voorkomende vervangingen die wij regelmatig doen voor VvE’s en woningcorporaties, is het vervangen van handbediende liftdeuren voor vol-automatische deuren. Dit is een ingreep die wij relatief snel kunnen realiseren en voor eindgebruikers veel scheelt in het dagelijks gebruik.

Hefsnelheid

In veel gebouwen met oude liften is de snelheid van de liften vaak nog 0,5 m/s. Door de verandering van de gebruikersbehoeften, kan het zijn dat deze snelheid niet meer toereikend is voor de afhandeling van het verkeer in het gebouw. Door deze snelheid bij een vervanging van de liften te verhogen naar 1,0 m/s, hetgeen vandaag de dag de gebruikelijke standaard is, kan er relatief gemakkelijk een significante verhoging van de vervoerscapaciteit gerealiseerd worden.

Machinekamerloos

Bij vervanging kan er een lift worden geplaatst die geen machinekamer vereist. Hierdoor blijft er meer ruimte over in het gebouw om te gebruiken voor andere toepassingen. Met name in het commerciële vastgoed kan dit een hele waardevolle investering zijn. De meeste liften van Mitsubishi Elevator Europe zijn machinekamerloze liften en zijn daarmee gemakkelijk toepasbaar bij liftrenovaties.

Duplex-opstelling

In sommige gebouwen wordt er gewerkt met liftenkoppels waarvan een lift stopt op de even verdiepingen en de andere lift op de oneven verdiepingen. Door deze liften om te bouwen naar een duplex-opstelling, waarbij elke lift op iedere verdieping stopt, kunnen wij een flinke verhoging in de vervoerscapaciteit realiseren. Dit scheelt wachttijd en verhoogd de mobiliteit, bijvoorbeeld in woongebouwen waar mensen langer zelfstandig blijven wonen.

Lift vervangen met goede planning

Bij het vervangen van liften denken wij in de planning altijd met u mee en zorgen wij ervoor dat de werkzaamheden zo snel mogelijk worden afgerond. Tevens pakken wij in overleg met u vaak maar één lift tegelijk aan, zodat de overlast zo minimaal mogelijk blijft. Daarnaast proberen wij bij ingrijpende liftvervangingen bijvoorbeeld maandagochtend vroeg te beginnen, zodat in het weekend de nieuwe liften al volledig kunnen draaien. Verder kunnen wij tijdens onze werkzaamheden altijd zorgen voor veilige vervangende liften en traphulp.

Liften vervangen is voor elke situatie uniek en daarom komt een expert van Mitsubishi Elevator Europe vrijblijvend op locatie voor een liftinspectie. Heeft u al een advies van uw eigen servicemonteur? Vraag dan vrijblijvend een second opinion aan.

Specifieke vraag of meer informatie nodig? Laat ons contact met u opnemen.

Bent u benieuwd naar onze fabriek en wilt u meer weten over liftrenovatie? Kom dan vrijblijvend eens kijken in onze fabriek in Veenendaal.