De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Liftkeuring

Een lift moet gekeurd worden op noodzakelijke veiligheids- en gezondheidseisen. De Europese eisen voor liften zijn vastgelegd in de ‘Richtlijn liften 95/16/EG’. Wij zijn gecertificeerd om een liftkeuring voor ingebruikname uit te voeren. Na de liftkeuring geven wij een verklaring af dat de lift voldoet aan de ‘Richtlijn liften’.

Contact opnemen

Waarom een liftkeuring?

Binnen Europa stelt de overheid bepaalde eisen aan liftinstallaties op het gebied van veiligheid en gezondheid. Deze eisen zijn vastgelegd in de ‘Richtlijn liften 95/16/EG’. Er zijn twee soorten liftkeuringen: een ingebruiknamekeuring en een periodieke keuring. Een ingebruiknamekeuring is van toepassing bij het opleveren van een nieuwe lift. De eerste periodieke keuring vindt 12 maanden na de ingebruiknamekeuring plaats. Het afgegeven certificaat van deze liftkeuring is 18 maanden geldig. Hierna is er elk anderhalf jaar een nieuwe periodieke liftkeuring nodig om de lift te mogen blijven gebruiken.

Omdat wij een ISO 9001-certificatie hebben waarvoor wij elk half jaar een onafhankelijke audit ondergaan, zijn wij gecertificeerd om een liftkeuring voor ingebruikname uit te voeren volgens de bijbehorende ‘module H’. Bij succesvol slagen na de keuring geven wij een rechtsgeldige verklaring af waarin staat dat de lift voldoet aan de Richtlijn liften en dus gebruikt mag worden. Voor periodieke liftkeuringen voorzien wij ook in zogenoemde assistentiekeuringen, voor als je de liftkeuring laat uitvoeren door een onafhankelijke partij.

Contact met ons opnemen

Wil je meer weten over hoe onze liftkeuringen werken? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen