De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Search
Generic filters
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht

Let op: wij hebben op dit moment te maken met langere levertijden dan u van ons gewend bent

Search
Generic filters
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Een vakkundige liftkeuring

De Europese eisen voor liftinstallaties zijn vastgelegd in de ‘Richtlijn liften 95/16/EG’. volgens deze richtlijn dienen liften gekeurd te worden op noodzakelijke veiligheids- en gezondheidseisen.

De huidige ‘Richtlijn liften’ is gebaseerd op het ‘Besluit liften’ uit 1997 en zal op 20 april 2016 vervangen worden door nieuwe een ‘Richtlijn liften’.

In het algemeen worden er twee soorten liftkeuringen onderscheiden, namelijk een ‘ingebruiknamekeuring’ en een ‘periodieke keuring’. Zoals het woord al enigszins verklapt is een ingebruikname keuring van toepassing bij de oplevering van een nieuwe lift. De eerste periodieke keuring vindt plaats 12 maanden na de ingebruiknamekeuring. Het afgegeven certificaat van deze liftkeuring is 18 maanden geldig, waarna elke anderhalf jaar een nieuwe periodieke liftkeuring nodig is om de lift te mogen blijven gebruiken.

Liftkeuring door Mitsubishi

Omdat Mitsubishi Elevator Europe ISO 9001-gecertificeerd is, en hiervoor tevens elk half jaar een onafhankelijke audit ondergaat, zijn wij gecertificeerd om een liftkeuring voor ingebruikname uit te voeren volgens de bijbehorende ‘module H’. Hierbij wordt, na keuring en bij succesvol slagen, door ons een rechtsgeldige verklaring afgegeven dat de lift voldoet aan de ‘Richtlijn liften’ en dus gebruikt mag worden.

Voor de periodieke liftkeuringen zijn wij tevens in staat te voorzien in zogenaamde assistentie keuringen, wanneer u de liftkeuring bijvoorbeeld laat uitvoeren door een onafhankelijk orgaan.

Wilt u meer weten of liftkeuringen? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.