M-Use®: circulair model voor liften

M-Use® is een uniek circulair model voor liften waarbij afgerekend wordt op gebruik, hierdoor wordt de hoogste kwaliteit op de lange termijn gewaarborgd.

Zelf investering bepalen

Zie je op tegen de investering voor een nieuwe lift? Bij ons mag je zelf bepalen hoe hoog jouw initiële investering is voor een nieuwe lift van topkwaliteit. Zo worden kosten ook eerlijker gespreid over de tijd.

Betalen voor iets wat je niet gebruikt? Met M-Use® bepaal je zelf vooraf de hoogte van de initiële investering voor je nieuwe lift(en). De rest verrekenen we in het jaarlijkse bedrag dat je betaalt tijdens de gebruiksperiode. Zodoende betalen huidige en toekomstige gebruikers eerlijk mee aan de lift.

Direct bijdragen aan beter milieu

Vind jij het ook belangrijk dat wij een goede wereld nalaten aan volgende generaties? Met M-Use® liften draag je direct bij aan een circulair gebruik van grondstoffen en duurzamere omgang met energie.

Niet alleen zijn onze liften een stuk energiezuiniger in het gebruik, ook gaan wij bewust om met de materialen in de lift. Aan het einde van de gebruikscyclus demonteren we al onze M-Use® liften en, waar mogelijk, hergebruiken we deze op andere locaties. Is de lift echt op? Dan recyclen we de componenten om de materialen weer opnieuw te gebruiken. En dit alles leggen we ook nog een vast een officieel Madaster materiaalpaspoort.

Geen zorgen over onderhoud

Elk jaar opnieuw zorgen of je wel het juiste onderhoud krijgt? Met M-Use® verzorgen wij liftonderhoud op basis van daadwerkelijke gebruik zonder verrassingen.

Door het toepassen van sensoren en intelligente software op onze M-Use® liften, zijn wij in staat om het gebruik te meten. Hiermee zorgen wij ervoor dat elke lift het juiste soort onderhoud op het juiste moment krijgt. Hierdoor zijn wij storingen zoveel mogelijk voor en betaal jij niet voor onnodig onderhoud. Wel zo eerlijk.

Afspraak is afspraak

Wil je ook kunnen bouwen op betrouwbare liften en eerlijke kwaliteit? Wij maken duidelijke prestatie afspraken met je over bijvoorbeeld liftstoringen en worden deze niet gehaald? Dan krijg jij geld terug.

De prestaties die wij met je afspreken omtrent storingen, beschikbaarheid, response-tijden en kwaliteit (geluid en trillingen) van de lift leggen wij transparant vast in het M-Use® contract. Halen wij deze prestaties niet? Dan krijg je per tekortkoming geld terug op het jaarbedrag dat je normaliter betaalt.

Één partij die alles voor je regelt

Wil je ook dat jouw lift ‘het gewoon doet’ en je veilig op en neer kan zonder gedoe? Met M-Use® regelen wij alles omtrent jouw lift en heb je geen omkijk.

Behoort het regelen van liftzaken niet tot je favoriete bezigheid? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met M-Use® regelen we namelijk alles, zoals onderhoud, reparaties, vervangingen tot en met liftkeuringen door derden. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de lift bedienen.

Vaste kosten, zonder verrassingen

Geen idee wat de verwachte kosten voor jouw liften zijn in de toekomst? Met M-Use® ben je verzekerd van werkende liften tegen eerlijke en vaste kosten.

Met M-Use® ben je voor vaste jaarlijkse kosten verzekerd van werkende liften. In dit bedrag zitten ook de kosten voor bijvoorbeeld reparaties, vervangingen en keuringen door derden. Zo sta je nooit voor vervelende verrassingen en kan je de uitgaven voor gebouwbeheer beter inplannen.

We laten graag zien hoe M-Use® werkt

Bekijk de video met de uitleg over M-Use® en we verzekeren dat jij precies weet wat M-Use® is en waarom dit zo uniek in de markt is.

Wat is M-Use®?

Met M-Use® is het niet langer nodig om eigenaar te zijn van de liften.  Hierdoor ontstaan er veel kansen voor zowel jou als klant en ons als leverancier om een optimale samenwerking te realiseren, waarin kwaliteit, transparantie en duurzaamheid centraal staan.

Bekijk de video waarin stap voor stap uitgelegd wordt wat M-Use® is en wat dit unieke model kan betekenen in jouw situatie.

De traditionele markt vs M-Use®

De traditionele markt van liften is verouderd, met ons unieke M-Use® model laten we zien dat er veel verbetering mogelijk is. Dit levert o.a. een kostenbesparing op en zorgt voor meer kwaliteit en duurzaamheid.

1

Een zichtbaar investeringsverschil

M-Use® maakt het mogelijk om zelf je investeringshoogte te bepalen. Zo worden topkwaliteit liften voor iedereen bereikbaar. Bovendien kunnen de investeringskosten eerlijker uitgesmeerd worden door de tijd heen.

2

M-Use® kwaliteit betaalt zich terug

Na de eerste contractperiode van 20 jaar, kan je met dezelfde M-Use® lift(en) nog eens 20 jaar door. Omdat er niet opnieuw geïnvesteerd hoeft te worden, kunnen de jaarlijkse gebruikskosten omlaag.

3

Geen dure vervanging na 20 jaar

Na 20 jaar gebruik, is de lift bij andere partijen na 20 jaar aan vervanging toe. Door de hoge kwaliteit van M-Use® liften is dit bij ons niet nodig en gaat de lift nog eens 20 jaar mee. Dit scheelt jou een flinke investering.

4

Tot 40 jaar liftgarantie met M-Use®

Door vakkundig liftonderhoud op basis van daadwerkelijk gebruik, zijn wij storingen zoveel mogelijk voor en kunnen wij ook de afgesproken liftprestaties blijven garanderen voor 40 jaar.

5

Hergebruik en recycling voorop!

Of jouw gebruikscyclus nu stopt na 20, 30 of 40 jaar, voor alle M-Use® liften dragen wij zorg dat de onderdelen zoveel mogelijk hergebruikt en gerecycled worden. Uniek in de markt!

De duurzame kracht van M-Use®

Financieringsmogelijkheden, prestatiegaranties voor 40 jaar en een circulaire omgang met grondstoffen, samen met jou bouwen wij graag een duurzame klantrelatie én toekomst!

Naast deze 6 voordelen heeft M-Use® nog 15 voordelen met de traditionele liftenmarkt.

Onze klanten over M-Use®

Wij zijn trots dat klanten M-Use® gebruiken en vertellen waarom ze voor M-Use® gekozen hebben.

'' Open communicatie, inleving op en bijdragen aan het programma van eisen, doen wat is afgesproken, uitstekende kwaliteit liften,''

Directeur, Inntel Hotels

Een prima firma om mee samen te werken, ze komen hun afspraken na en communiceren goed met de klant. Zowel in de service als bij renovaties en modificaties.

Werkvoorbereider l Vastgoed, beheer en onderhoud, Rijnstate

Ik ben pas bij een bijeenkomst van VVE’s in Dokkum geweest. Daar hoorde ik dat sommigen nu een lift moeten renoveren voor 34.000 euro. Dat zijn dingen waar wij ons helemaal niet druk over hoeven te maken.

Bestuurslid, VvE Grimma Herna Dokkum

'' Proactieve partner die een vraag kan beantwoorden in een concrete oplossing voor verticaal transport vanuit het perspectief van de klant/gebruiker,''

Senior Planontwikkelaar, Giesbers

Wat ook belangrijk is, is het storingenverhaal. Als er een deur niet loopt of een motor niet loopt of weet ik wat dan hoeven wij er niet achteraan. Daar wordt voor gezorgd.

Gebouwbeheerder, VvE De Eshof Rijssen

Onze jaarlijkse kosten zijn met M-Use® €900 lager dan voorheen. Dat is zelfs nog exclusief alle energiebesparingen.

Bestuurslid, VvE De Eshof Rijssen

M-Use® maakt het voor ABN AMRO mogelijk om zekerheid te hebben over de kwaliteit en kosten in de komende 20 jaar.

Senior Procurement Consultant, ABN-AMRO

Michel J. Geurts
rijnstate
Jeroen Schutten
Harry Haisma
Paul van Doorn
Liftonderhoud
VvE De Eshof in Rijssen
Jan en Marie de Vries
Erwin van Baar

Verantwoordelijkheid nemen over de keten

Van lineair naar circulaire economie is wat ons stimuleert in de gedachte achter M-Use®.

Een duurzamere toekomst via circulariteit

Naast de resultaat gerichte dienstverlening in combinatie met een slimme financieringsconstructie die hoogwaardige kwaliteit laagdrempeliger maakt, gaat M-Use® verder. Door de veranderde eigendomsstructuur en lange termijn betrokkenheid, zijn wij ook in staat de levensduur van de lift te verlengen én werken wij hard aan het recyclen en hergebruiken van verschillende componenten om zodoende circulariteit verder te implementeren. In samenwerking met diverse externe partners werken wij aan verschillende speerpunten om circulariteit verder vorm te geven binnen Mitsubishi Elevator Europe. In dit kader is recent ook het eerste Madaster Materialenpaspoort voor een M-Use® lift werkelijkheid geworden.

De 10 R’s van circulariteit

De 10 R’s van circulariteit geven ons de houvast om M-Use® in de volledige waardeketen optimaal circulair te maken en houden.

Op dit moment werken wij actief aan 6 van 10 R’s. Op het World Economic Forum 2018 in Davos hebben wij ons als bedrijf officieel gecommitteerd aan harde doelstelling op dit gebied. Het initiatief “Platform for Accelerating the Circular Economy” (PACE) wordt mede gesteund door de bedrijven ASML, Cisco, HP inc., Dell, KPN, Vanderlande en Philips.

Hebben we de aanschaf of ontwikkeling van een product of het gebruik van een bepaald materiaal, onderdeel of verpakking überhaupt wel nodig? Wij hebben met M-Use® kritisch gekeken naar de hele keten en hebben verpakkingen geschrapt en materiaal anders opgeslagen. Het resultaat hiervan hebben we vastgelegd in een Madaster materialenpaspoort. In dit materialenpaspoort worden alle (her)gebruikte materialen van de liften van Mitsubishi gedocumenteerd: waar en in welke hoeveelheid zijn ze toegepast, hoe zijn ze verwerkt of gemonteerd en wat is hun financiële waarde door de tijd heen. Dit materialenpaspoort draagt daarmee bij aan een omvattend beeld van de materiaalwaarde van een totaal gebouw. Bovendien bevorderd het paspoort het gebruik van herbruikbare materialen en stimuleert het onze partners in de bouw te investeren in slimme ontwerpen om circulariteit te ondersteunen en afval te reduceren.

Door slimmer te ontwerpen, werken we samen met ons moederbedrijf in Japan aan het reduceren van het materiaalgebruik in onze M-Use® liften. Daarnaast halen we ook voordelen uit remontabel ontwerp, hetgeen ons in staat stelt gemakkelijker onderdelen van onze liften te vervangen en aan het einde van de levensduur de lift volledig te demonteren.

Bepaalde liftcomponenten lenen zich uitstekend voor het reviseren en vervolgens hergebruiken op andere locaties. Denk hierbij aan onderdelen van liftdeuren en kooien, maar ook aan het tegengewicht. In dit kader werken wij ook samen met Universiteiten en Hogescholen, om zo wetenschap en praktijk optimaal bij elkaar te brengen.

Door het gebruik van hoge kwaliteit onderdelen in combinatie met sensoriek, monitoren wij constant wat het effect van gebruik is op de slijtage van individuele liftcomponenten. Hierdoor kunnen wij heel gericht onderhoud en reparaties verrichten en zijn we veel storingen niet alleen voor, ook stelt het ons in staat onze mensen en middelen efficiënter in te zetten en onnodige werkzaamheden te voorkomen.

Materialen die we zelf niet kunnen hergebruiken in liftcomponenten, recyclen we in samenwerking met Remondis zodat ze een nieuwe bestemming krijgen. Denk hierbij aan edele metalen uit printplaten, waarvoor het op dit moment helaas nog niet economisch rendabel is deze te reviseren voor hergebruik.

Grondstoffen dia wij niet direct kunnen recyclen of hergebruiken in onze producten of diensten, voeren wij in samenwerking met Remondis af voor de opwekking van energie. Denk hierbij aan papier en karton. In dit kader zijn wij recent ook voor ons Nederlandse hoofdkantoor in Veenendaal ISO 14001 gecertificeerd (onze fabriek was dit al).

Je zult niet de eerste zijn met M-Use® liftinstallaties

Inmiddels al meer dan
100
liftinstallaties met M-Use®

» Meer M-Use® projecten

Dokkum Lyceum

Dokkum

De eerste M-Use®lift van Nederland staat in het Friese Dokkum.

M-Use®

De Waagh

Lelystad

De Waagh in het stadshart van Lelystad, van kantoor naar woongebouw.

Nieuwbouw Tractie M-Use®

In Almere Buiten ontwikkelt ZeemanVastgoed 73 appartementen.

Nieuwbouw M-Use®

Vrijblijvend meer informatie over M-Use®. Heel gemakkelijk.

De beste kwaliteit liften voor een prijs waar je normaliter meer stilstand, meer gedoe en uiteindelijk meer zorgen om hebt. Onze liftspecialisten komen graag vrijblijvend een liftinspectie doen om de mogelijkheden en voordelen van M-Use® in jouw situatie te schetsen.

Met M-Use® hebben we een circulair model voor liften ontworpen waarmee wordt afgerekend op gebruik, hierdoor waarborgen wij onze hoogste kwaliteit op de lange termijn.