De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

M-Care®-ASPRA

Ons M-Care®-ASPRA ventilatiesysteem houdt liftgebruikers veilig en gezond. Door de lucht in de lift te reinigen verdwijnen aerosolen direct en heeft je lift constant veilige, schone lucht. Zo krijgen virussen geen kans.

Brochure aanvragen Contact opnemen Vrijblijvend offerte aanvragen

Wat is M-Care®-ASPRA?

M-Care®-ASPRA is een ventilatiesysteem voor liften. Dat lijkt na het ‘coronatijdperk’ misschien een overbodige luxe, maar dat is het zeker niet. Want we hebben nog altijd te maken met verschillende verkoudheids- en influenzavirussen. Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam stelden vast dat de luchtkwaliteit in Nederlandse liften daarom beter moet.

Aerosolen, kleine druppeltjes die in de lucht blijven hangen door praten, hoesten of niezen, kunnen in een slecht geventileerde lift tot wel 30 minuten blijven hangen. Met ons M-Care®-ASPRA systeem wordt de lucht in een lift constant gereinigd en verdwijnen deze aerosolen direct. Zo krijgen virussen geen kans en blijven liftgebruikers veilig en gezond.

" Het coronatijdperk lijkt voorbij, maar we hebben altijd te maken met verkoudheids- en influenzavirussen. Ventileren is het beste om een virusvrije omgeving te creëren. Voor liftcabines is het M-Care®-ASPRA ventilatiesysteem het summum van ventilatie. "

Wim van Helden

Salesmanager Service & Modernisering, Mitsubishi Elevator Europe

Hoe werkt M-Care®-ASPRA?

aspra care

M-Care®-ASPRA werkt met de ASPRA-techniek, een filtertechniek die ook wordt gebruikt voor operatiekamers en intensive cares. Voor een lift werkt het als volgt: het systeem zuigt lucht uit de lift de liftreiniger in, waar het de lucht ionisch laadt. Dit betekent dat virussen en bacteriën in de lucht statisch worden geladen. Daarna kan een collector deze deeltjes uit de lucht opvangen en blaast het systeem schone lucht de lift in.

Doordat de luchtstroom van het M-Care®-ASPRA systeem zo hoog is, is de lucht in de liftcabine heel snel ververst. Veel sneller dan bij andere oplossingen, bijvoorbeeld bij luchtzuivering met UV-lampen. De lift kan dus continu veilig gebruikt worden.

Andere ventilatiesystemen voor liften blazen de vervuilde lucht door een dicht filter om deze schoon te krijgen. In het M-Care®-ASPRA systeem worden de vervuilde deeltjes in het open structuur filter opgevangen. Dat kost veel minder energie en is duurzamer, terwijl de efficiëntie van het systeem nog steeds zeer hoog is (tot E10-11 classificatie volgens NEN-EN 1822 norm).

Doordat het systeem geen dicht filter gebruikt, zijn ook de onderhoudskosten lager. Het filter hoeft namelijk minder vaak vervangen te worden. Filter toch vervangen? Dit kan gemakkelijk en veilig.

Het M-Care®-ASPRA systeem kan eenvoudig op bestaande liften gemonteerd worden. Daarnaast streven wij er naar om M-Care®-ASPRA systemen een vast onderdeel te maken van onze nieuwbouwprojecten zodat de techniek ook wordt meegenomen in de circulariteitsambities van die projecten.

Waarom M-Care®-ASPRA?

Doodt virussen en bacteriën

De lucht wordt constant gereinigd met ASPRA-techniek. Het doodt tot wel 99% van de virussen en bacteriën in de lucht.

Constant verse schone lucht

In de liftcabine komt constant schone lucht. Dit zorgt voor overdruk, wat zorgt voor een goede ventilatie. Ook als de lift in gebruik is.

 

Binnen een minuut volledig gereinigd

In een minuut is de lucht in de cabine volledig vervangen met gereinigde lucht. Ook als de lift in gebruik is. Liftgebruikers hoeven zich dus geen zorgen te maken over aerosolen.

Schimmels en bacteriën krijgen geen kans

Het ASPRA-filter absorbeert geen vocht. Er kunnen dus geen schimmels of bacteriën in groeien. Altijd hygiënisch dus!

Efficiënt en duurzaam

Het filtersysteem gebruikt een speciale techniek om de lucht te reinigen. Het filtert efficiënter dan ziekenhuisfilters en is ook nog eens duurzamer en energiezuiniger dan filters van textiel.

Snelle montage

M-Care®-ASPRA is snel te monteren op jouw bestaande liften. Er is weinig en slechts kort overlast voor de gebruikers tijdens de installatie.

Wat vinden onze klanten van M-Care®-ASPRA?

" Door toepassing van het M-Care®-ASPRA systeem zijn wij er zeker van dat wij er alles aan doen om de gebruikers van onze panden een optimaal, veilig en gezond liftgebruik te bieden. "

Ronald Malestein

Associate Director CBRE B.V.

" De samenwerking van VFA Solutions en Mitsubishi Elevator Europe zorgt ervoor dat er een schone en veilige lucht in liften wordt aangeboden. Onze partijen passen goed bij elkaar omdat beide Kwaliteit en Effectiviteit zeer hoog in het vaandel hebben staan. "

Eliane Khoury

Managing director VFA Solutions

Projecten met M-Care®-ASPRA

Bunterhoek-Verzorgingstehuis

Nunspeet

Woonzorgcentrum De Bunterhoek heeft comfortabel wonen hoog in het vaandel staan. Daar dragen we graag aan bij met goede en betrouwbare liften. Daarom renoveerden we twee Nexiez-MRL-E liften.

Renovatie
Lees meer over Bunterhoek-Verzorgingstehuis

ZGT Ziekenhuis

Hengelo

ZGT in Hengelo is een topklinisch ziekenhuis dat naast een goede basiszorg ook gespecialiseerde zorg op hoog niveau biedt.

Nieuwbouw
Lees meer over ZGT Ziekenhuis

Jan Palfijn Ziekenhuis

Gent

Voor de complete renovatie van het Jan Palfijn Ziekenhuis mochten wij 21 verschillende type liftinstallaties en 2 roltrappen leveren.

OnderhoudRenovatie
Lees meer over Jan Palfijn Ziekenhuis

Isala Klinieken

Zwolle

Voor deze kliniek in Zwolle plaatste Mitsubishi Elevator Europe zestien liften, waaronder dertien liftinstallaties met machinekamer.

OnderhoudRenovatie
Lees meer over Isala Klinieken

M-Care® brochure aanvragen

Wil je meer weten over ons M-Care®-ASPRA systeem? Vraag dan de brochure aan.

Brochure aanvragen

Contact met ons opnemen

Wil je meer weten over M-Care®-ASPRA? Neem dan contact met ons op en ontdek wat er mogelijk is.

Contact opnemen

Vrijblijvend offerte aanvragen

Vraag eenvoudig en vrijblijvend een offerte op en een van onze adviseurs neemt contact met je op.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Onze liften met M-Care®-ASPRA

Ons M-Care®-ASPRA systeem is toepasbaar op al onze liften. Benieuwd naar onze liften? Kijk dan op onze pagina over liften.

Meer over onze liften