De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Liftvervanging

Eén van de mogelijkheden om jouw lift te renoveren is liftvervanging. Bij liftvervanging vervangen wij de oude lift in zijn geheel vervangen voor een nieuwe lift. Dit is bijvoorbeeld nodig omdat de lift meer wordt gebruikt dan in eerste instantie verwacht werd of al heel wat jaren oud is. Of omdat jouw gebouw een andere bestemming krijgt.

Liftrenovatie brochure downloaden Liftinspectie aanvragen Contact opnemen

Waarom liftvervanging?

Het is slim om te kiezen voor liftvervanging als de lift technisch gezien niet meer van deze tijd is. Hierdoor zijn de onderhoudskosten hoger en verbruikt de lift meer energie. Om geld te besparen op onderhoud moet je de lift of onderdelen daarvan vervangen. Hiermee voorkom je technische mankementen en gaat jouw lift langer mee.

Een andere goede reden om een lift te vervangen is als de lift niet meer past bij de gebruikersbehoefte. Zoals een kantoor dat wordt omgebouwd naar een zorginstelling. In dit geval moet de lift aangepast worden naar een lift waar ook bedden in passen.

Zijn er vaker storingen en moet er meer vervangen worden tijdens het onderhoud? Maakt de lift meer geluid of trilt deze meer? Dan is het ook verstandig om de lift te vervangen. Na welke periode je een lift moet vervangen, verschilt per merk en type. Onze liften gaan minimaal 25 jaar mee, maar er zijn ook liften die na 10 jaar aan vervanging toe zijn.

Wat kunnen we vervangen?

Soort lift

Oude gebouwen hebben vaak hydraulische liften. Deze liften werken met oliedruk en hebben veel onderhoud nodig. Een veelvoorkomend probleem hierbij is lekkende olie, dat zorgt voor ergernissen en hogere kosten. Wij vervangen deze liften vaak voor tractieliften. Dit levert grote voordelen op, zoals lagere onderhoudskosten en minder storingen.

Automatische liftdeuren

Een lift die je met de hand moet openen is niet meer van deze tijd. Liftdeuren die automatisch opengaan zijn fijner voor gebruikers. Daarom vervangen wij handmatige liftdeuren voor automatische liften. Vaak doen wij dit voor VvE’s en woningcorporaties. Deze kleine aanpassing kunnen wij snel doen en maakt het liftgebruik veel prettiger.

Verhoogde snelheid

Lang wachten op een lift, daar heeft niemand zin in. Zeker in een hoog gebouw levert dit veel vertraging op. In veel oude gebouwen is de liftsnelheid 0,5 m/s. Wij kunnen deze snelheid verdubbelen naar 1,0 m/s, de standaardsnelheid van een lift. Door deze hogere snelheid kunnen er per dag meer mensen gebruikmaken van de lift.

Machinekamerloos

Bij weinig ruimte in een gebouw helpt het enorm om de lift te vervangen door een lift zonder machinekamer. Vooral is commercieel vastgoed is dit een waardevolle investering, want zo is er meer verhuurbare ruimte over. Een lift met machinekamer vervangen wij makkelijk door een machinekamerloze lift, omdat onze meeste liften machinekamerloos zijn.

Duplex-opstelling

In sommige gebouwen werken de liften nog met liftenkoppels. Hierbij stopt de ene lift op de even verdiepingen en de andere lift op de oneven verdiepingen. Wij kunnen deze liften ombouwen naar een duplex-opstelling. Bij deze opstelling stoppen beide liften op elke verdieping, waardoor de wachttijd korter wordt en de lift hierdoor gebruiksvriendelijker.

Implementatie M-Use®

Wil je van hoge, onduidelijke onderhoudskosten af en niet zelf verantwoordelijk zijn voor de lift? In dit geval kies je bij liftvervanging voor M-Use®. Hierbij betaal je een vast bedrag en blijft de lift in bezit van ons. Jij bent gebruiker van de lift, wij zijn als eigenaar verantwoordelijk voor het onderhoud van de lift.

Hoe werkt liftvervanging?

Elke liftvervanging is anders. Wij vinden het belangrijk dat jouw liften aansluiten bij jouw gebruikersbehoeften, dus bieden wij een liftinspectie aan. Voordat we beginnen, komt een van onze experts langs op locatie om te kijken naar de beste oplossing voor het vervangen van jouw lift. Daarna zijn we in elke fase van de vervanging betrokken: van het advies tot bouwkundige aanpassingen.

Wanneer we een lift vervangen, kun je hem een tijdje niet gebruiken. Dat is natuurlijk vervelend voor de gebruikers, dus denken we altijd met je mee over de planning van het vervangen van de lift. Daarnaast zorgen we voor veilige vervangende liften en traphulp, als er bijvoorbeeld maar één lift in het gebouw aanwezig is. En we werken natuurlijk zo snel mogelijk, zodat jouw liftgebruikers weer snel een goed werkende lift hebben.

Waarom liftvervanging door Mitsubishi Elevator Europe?

Snelle en flexibele liftservice

Bij het renoveren van een lift zorgen we voor zo min mogelijk overlast met onze snelle en flexibele liftservice. Zo kunnen jouw liftgebruikers weer snel gebruikmaken van een perfect werkende lift.

Lage energie- en onderhoudskosten

Door jouw lift door ons te laten renoveren zorg je voor lagere energie- en onderhoudskosten van jouw lift. Onze liftrenovaties bewijzen ook dat je hierdoor minder last hebt van storingen.

Vast contactpersoon

Bij ons heeft iedere klant een vast contactpersoon voor persoonlijk contact. Zo houden we communicatielijnen kort en daarnaast zijn we transparant in alles wat we doen.

Betrouwbare partner

Met al meer dan 65 jaar ervaring in het vervangen van liften ben je bij ons aan het goede adres. Omdat we zelf liften ontwerpen en bouwen in onze eigen fabriek, hebben we voor elke situatie de juiste liftvervanging.

Zorgeloze planning

Een lift voor een tijdje niet kunnen gebruiken is natuurlijk vervelend, dus denken we altijd met je mee over de planning van de liftvervanging. Jouw wensen vormen daarom de basis van onze planning.

Wat vinden onze klanten van onze liftvervanging?

" Een prima firma om mee samen te werken, ze komen hun afspraken na en communiceren goed met de klant. Zowel in de service als bij renovaties en modificaties. "

Jeroen Schutten

Werkvoorbereider | Vastgoed, beheer en onderhoud, Rijnstate

" Onze jaarlijkse kosten zijn met M-Use® € 900 lager dan voorheen. Dat is zelfs nog exclusief alle energiebesparingen. "

Jan en Marie de Vries

Bestuurslid, VvE De Eshof, Rijssen

" Wat ook belangrijk is, is het storingenverhaal. Als er een deur niet loopt of een motor niet loopt of weet ik wat dan hoeven wij er niet achteraan. Daar wordt voor gezorgd. "

VvE De Eshof in Rijssen

Gebouwbeheerder, VvE De Eshof, Rijssen

" M-Use® maakt het voor ABN AMRO mogelijk om zekerheid te hebben over de kwaliteit en kosten in de komende 20 jaar. "

Erwin van Baar

Senior Procurement Consultant, ABN Amro

" Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met Mitsubishi Elevators Europe en Liftintermediair. Een 7-tal liften zijn geheel vervangen, maar daarbij ook enkele liften gerenoveerd. De samenwerking verliep perfect met de partijen en de handjes van de monteurs zijn goud waard. "

Eric Donders

Projectcoördinator, Wonen Meerssen

Liftvervangingsprojecten

Van der Valk Hengelo

Hengelo

Wat is een hotel zonder goede liften? In oktober 2020 renoveerden we oude liften en plaatsten we twee nieuwe MOVE liften in Van der Valk Hengelo.

Renovatie
Lees meer over Van der Valk Hengelo

VvE de Hazelaar

Amstelveen

Het appartementencomplex van VvE De Hazelaar bestaat uit 44 appartementen. Het pand stamt uit de jaren 60 en heeft eind 2020 een nieuwe M-Use® lift in gebruik genomen. Deze is nu ook geschikt voor het vervoeren van brancards.

RenovatieM-Use
Lees meer over VvE de Hazelaar

VvE St. Hubertus

Ede

VvE St. Hubertus is een appartementencomplex waar vooral senioren wonen. Sinds 2019 maken ze gebruik van een nieuwe M-Use® lift.

OnderhoudRenovatieM-Use
Lees meer over VvE St. Hubertus

Residence du Sud

Veenendaal

Bij de VvE aan de Kerkewijk was de lift in het appartementencomplex Residence du Sud toe aan vervanging. De keuze viel op een nieuwe lift volgens het M-Use® concept.

OnderhoudRenovatieM-Use
Lees meer over Residence du Sud

VNG

Den Haag

Voor de VNG vervingen wij de oude liften door 2 nieuwe MEECON liften, mét wifi. Zo hebben de medewerkers van VNG overal bereik, zelfs in de lift.

Renovatie
Lees meer over VNG

Spaces Amstel

Amsterdam

Spaces Amstel in Amsterdam is een creatieve plek met kantoorruimtes, werkplekken en vergaderruimtes. Ook heeft het gebouw nu 7 nieuwe Mitsubishi-liften.

RenovatieBreaam-NL
Lees meer over Spaces Amstel

Jan Palfijn Ziekenhuis

Gent

Voor de complete renovatie van het Jan Palfijn Ziekenhuis mochten wij 21 verschillende type liftinstallaties en 2 roltrappen leveren.

OnderhoudRenovatie
Lees meer over Jan Palfijn Ziekenhuis

Van der Valk Antwerpen

Antwerpen

Bij Van der Valk Antwerpen wordt er gebruikgemaakt van 2 personenliften en 1 dienstlift voor het personeel. De nieuwe liften zijn tijdens de renovatie van het gebouw in 2015 geïnstalleerd.

OnderhoudRenovatie
Lees meer over Van der Valk Antwerpen

Brochure downloaden

Wil je meer weten over wat onze mogelijkheden zijn bij liftvervanging? Download dan onze brochure.

Brochure downloaden

Liftinspectie aanvragen

Vraag vrijblijvend een liftinspectie aan op locatie. Heb je al advies van je eigen servicemonteur? Vraag dan vrijblijvend een second opinion aan.

Liftinspectie aanvragen

Contact met ons opnemen

Wil je meer weten over liftvervanging? Neem dan contact met ons op en ontdek wat er mogelijk is.

Contact opnemen

Liftmodernisering

Sluit jouw lift niet meer aan bij de gebruikersbehoeften, maar is het plaatsen van een compleet nieuwe lift niet nodig? Wil je bijvoorbeeld nieuwe technologie toepassen of het interieur van de lift upgraden? Dan bieden wij ook liftmodernisering.

Meer over liftmodernisering