De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Team

Met zo’n 225 collega’s werken wij iedere dag met veel plezier aan de beste resultaten, voor elkaar én voor onze klanten. Op deze pagina lees je over onze verschillende afdelingen en waar zij zich mee bezighouden. Enthousiast geworden? Kijk op onze vacature-pagina. Wie weet zit er wat voor je tussen!

Mijn doel is om de betrokkenheid en trots van de medewerkers bij het bedrijf te vergroten.

Marjolein Brink
Werkvoorbereider Nieuwbouw

Ik wil het graag samen doen, door als één grote familie met plezier hetzelfde doel na te streven!

Evert Visser
Algemeen directeur

Niet alles is vanzelfsprekend, omarm en geniet van het mooie wat op je pad komt. Zo sta ik in het leven.

Ronald Koedam
Sales Manager Nieuwbouw

monteur aan het werk

Process Development

De afdeling Process Development zijn de ‘procesdenkers’ die technische bedrijfsactiviteiten vertalen naar processen. Op basis hiervan bieden ze ondersteuning of voeren ze analyses uit. Ze houden zich vooral bezig met het oplossen van bedrijfsproblemen, regelmatig op meerdere afdelingen tegelijk.

Deze collega’s worden voornamelijk ingezet bij interne projecten op het gebied van IT, Productie & logistiek, Engineering en Service. Het leukste aan hun werk? Dat ze altijd verschillende projecten hebben op allerlei afdelingen, wat het werk erg afwisselend maakt.

Man aan het lassen in een werkplaats

Verkoop Service en Renovatie

De afdeling Verkoop Service en Renovatie levert technisch advies over bestaande liftinstallaties. Ook stellen ze offertes op, bepalen ze kosten en verkopen ze onderhoudscontracten, renovaties, aanpassingen en vervangingen.

Daarnaast geven ze administratieve ondersteuning aan de uitvoerende onderhoudsafdeling. Ze hebben veel (telefonisch) contact met interne en externe klanten en zorgen voor de juiste overdracht van de verkochte werkzaamheden naar de uitvoerende service- en renovatieafdelingen.

Speerpunten zijn: relatiemanagement, omzet, klant is koning, ontzorgen en het opbouwen van langdurige relaties.

Directie

De directie zorgt voor een gezonde werkomgeving. Ze zien toe op de veiligheid en inzet van personeel in een omgeving die stabiel en (financieel) gezond is. Belangrijke voorwaarden zijn: de werving van goed en vakkundig personeel, een fijne uitdagende sfeer en tevreden aandeelhouders.

Natuurlijk is het ook van belang om een strategie te hebben: een plan om in de toekomst te bereiken wat je wilt. Om deze strategie te maken, moet de directie weten wat er gebeurt in onze omgeving. Wat doen de concurrenten? Wat doet Mitsubishi in Japan? enzovoort. Ook dat is de taak van de directie.

Elke dag is anders, maar projecten als het Mauritshuis of Zalmhaventoren zijn mijn grote drijfveren.

Wouter Knol
Projectleider nieuwbouw

Zalmhaventoren in de schacht

Service werkvoorbereiding

Om de duurzaamheid van een lift te waarborgen en storingen te voorkomen, moeten we preventief liftonderhoud uitvoeren en belangrijke onderdelen op tijd vervangen. Dat regelt de afdeling Service werkvoorbereiding.

Binnen Nederland zijn er vier regio’s. Elke regio heeft een eigen service-regiomanager en werkvoorbereider/calculator. Zij onderhouden het contact met de klanten en ondersteunen de service-regiomanagers en monteurs in de buitendienst.

Verkoop Nieuwbouw

Bij Verkoop Nieuwbouw verkopen zij onze liften en roltrappen aan onze klanten. Met veel plezier en enthousiasme geven zij klanten advies over welke liften het beste zijn voor hun gebouwen. Ze verkopen dus niet alleen, maar denken ook mee. Als de klant dan uiteindelijk de bestelling plaatst, geeft dat veel energie!

Secretariaat

De afdeling Secretariaat werkt dagelijks met veel plezier. Het team ontvangt bezoekers, beantwoordt telefoontjes, verstuurt offertes en brieven, reserveert lunches en ga zo maar door. Het contact met allerlei verschillende klanten, medewerkers en leveranciers zorgt voor veel afwisseling in het werk.

Calculatie

De afdeling Calculatie probeert klantaanvragen zo goed mogelijk te beantwoorden met een kansrijke offerte. Voor elke klantaanvraag zoeken ze een passende liftinstallatie en denken mee vanuit hun eigen ervaring. Daarbij kijken ze onder meer naar gebruik, omgeving, onderhoud, planning en levertijd.

Van dit alles maken ze een kostprijsberekening en offertebrief, die Verkoop vervolgens van een prijs voorziet en Secretariaat verstuurt naar de klant. Zodra een offerte een daadwerkelijke opdracht wordt, verzorgt de afdeling Calculatie een interne overdracht door een Kick Off-overleg te houden met de andere afdelingen.

Tijdens de projectfase van Engineering, Productie en Uitvoering maakt Calculatie meer/minderwerk-offertes voor de Projectleider en ondersteunen ze waar nodig.

De diversiteit en veelzijdigheid van projecten zorgt voor een continue uitdagende baan.

Bert van Kooten
Accountmanager Modernisering

Het is mijn verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor alle in- en uitgaande goederen.

Arthur van Pelt
Chef Expeditie & Magazijn

Boekhouding

Boekhouding zorgt ervoor dat alle financiële zaken iedere maand gerapporteerd worden aan de directie, zodat zij weten hoe het bedrijf er (financieel) voor staat. Hiervoor verwerken ze bijvoorbeeld facturen voor het onderhoud aan liftinstallaties. Maar ze hebben ook verschillende contracten lopen bij klanten om werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Ook is er voor Boekhouding een ondersteunende rol weggelegd bij de financiën van nieuwbouwprojecten. Zo helpen ze allerlei verschillende puzzelstukjes op de juiste plek te leggen.

Reparatie & Renovatie

De afdeling Reparatie en Renovatie maakt elke reparatie of renovatie aan een lift of roltrap mogelijk. Al gaat het om een vervanging van een complete besturing of een deurrevisie, hun mechanische monteurs en instellers doen er alles aan om de werkzaamheden gereed te krijgen.

Dit team werkt niet alleen met Mitsubishi-liften, maar ook met liftinstallaties van andere merken. Dat maakt het werk uitdagend én afwisselend, want geen enkel project is hetzelfde. Hun motto: waarom goed als het beter kan?

Mensen kijken naar de MOVE lift

Kooienbouw en Assemblage

Bij de afdeling Kooienbouw en Assemblage worden er complete liften en installaties geassembleerd en verpakt. Dit kan op 2 manieren:

  • Methode 1: de meeste onderdelen worden zo gemonteerd dat ze ‘in gehesen’ kunnen worden. Dit scheelt veel montage-uren, waardoor een project sneller klaar is.
  • Methode 2: monteren in kleinere proporties, omdat onderdelen via de normale routes aangeleverd moeten worden. Hiervoor moet de buitendienst alles monteren. Dit kan niet in grotere delen tegelijk.

De samenwerking met andere afdelingen, zoals Planning, Engineering, Inkoop, Plaatwerkerij/Constructie en Logistiek, maakt het werk gevarieerd en veelzijdig. Hun motto: niet compleet, niet gereed!

Nieuwbouw

De werkzaamheden lopen uiteen van werkvoorbereiding tot het uitvoeren van liftinstallaties. Hierbij begeleiden de projectleiders en projectcoördinatoren het montagetraject vanaf de overdracht na verkoop, tot en met de oplevering aan onze klanten. Ook maken ze gebruik van onderaannemers die helpen bij de montage van onze liften op diverse bouwlocaties.

Wat zij het leukste aan hun werk vinden? De afwisseling in taken, de samenwerking met alle afdelingen en het overdragen van een mooi product aan een tevreden klant die jaren met plezier van zijn lift gebruik kan maken.

Hoe leiden wij onze liftmonteurs op?

Bij Mitsubishi Elevator Europe hebben wij een eigen technische liftopleiding. Daar leiden we mensen op tot liftmonteur voor liftonderhoud, liftrenovatie en nieuwbouw. In dit blog vertellen we meer over onze liftopleiding.

Hoe is de liftopleiding opgebouwd?

Bij Mitsubishi Elevator Europe hebben we veel verschillende type liften en systemen. Om deze liften en systemen goed te bouwen, onderhouden en renoveren hebben we onze eigen technische liftopleiding in het leven geroepen… Lees meer

Logistiek

De afdeling Logistiek beheert, repareert en keurt gereedschappen en zorgt voor de ontvangst en opslag van goederen. Ook regelen ze de uitgifte van de goederen naar fabriek, serviceafdeling, reparatie-afdeling, nieuwbouwafdeling of de klant zelf.

Logistiek zorgt er dus voor dat alle goederen op tijd en op de juiste plaats worden afgeleverd. Zo kan de fabriek de pre-installatie op de geplande datum afwerken. En heeft de afdeling Nieuwbouw op tijd de juiste goederen om de bouw uit te kunnen voeren.

Hun motto: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, een dag zonder muziek is een dag niet geleefd, maak van elke dag een feestje – maar zorg er wel voor dat het werk klaar is.

Engineering

Het Engineering-team bestaat uit diverse disciplines. Ze werken zowel met vaste engineers, aangevuld met ingeleende engineers en/of stagiairs. De engineers zijn elektrotechnisch of werktuigbouwkundig opgeleid en werken samen in teams van wisselende samenstellingen aan verschillende soorten werk.

Een deel is dagelijks bezig met het ontwerpen van nieuwbouw- en/of renovatie klantprojecten. Van eenvoudige liften tot gedetailleerde, op maat gemaakte, speciale (glas-/panorama-) liften. Ook voert Engineering ontwerp- en software-aanpassingen uit voor reparatie- en servicewerkzaamheden. Een deel van de engineers valt onder de afdeling R&D; zij voeren allerlei verschillende onderzoeken uit.

montage van een lift

Montage-4-1024x768

Inkoop

Op de afdeling Inkoop verzorgen zij alle aankopen van producten en diensten, en de handelingen die daarbij horen. Ook kopen zij alle producten in die een lift nodig heeft om te kunnen functioneren, en dat zijn er nogal wat! Het leukste aan hun werk? De interactie met leveranciers en de verschillende interne afdelingen.

Neem een kijkje in de dagelijkse bezigheden van onze medewerkers

MEEkijken met nieuwbouwmonteurs Nick en Hendrik

Nieuwbouwmonteurs Nick en Hendrik monteren de eerste MOVE lift bij bouwbedrijf Kreeft in Ede. Ook vertellen zij over hun werkervaringen bij Mitsubishi.

Lees meer over MEEkijken met nieuwbouwmonteurs Nick en Hendrik

MEEkijken met Henk Bender en Marcel Hendriksen

Liftrenovatiemonteurs Henk en Marcel vertellen over hun werk bij het Sint Elizabeth Ziekenhuis in België. Een bijzonder project in tijden van corona.

Lees meer over MEEkijken met Henk Bender en Marcel Hendriksen