Liften

Het liftenaanbod van Mitsubishi Elevator Europe bestaat uit vijf gestandaardiseerde liftinstallaties met ieder hun eigen kenmerken en toepassingen (zie onderstaande tabel). Daarnaast bieden wij ook liften compleet op maat aan en kunnen wij personenliften naar wens geschikt maken als bijvoorbeeld rolstoellift of brandweerlift. Wat al onze liften kenmerkt is de hoogwaardige kwaliteit, betrouwbaarheid en levensduur waar Mitsubishi in de markt zo om bekend staat. Bewezen kwaliteit Zowel ons moederbedrijf in Japan als onze eigen engineering- en productieafdeling in Veenendaal zijn voortdurend bezig met het testen – tot wel 2.000.000 ritten achter elkaar – en doorontwikkelen van onze liften. In Inazawa (Japan) gebeurt dit in de 173 meter hoge testtoren de “Solaé” en in Veenendaal (Nederland) in onze eigen Mitsubishi Elevator Europe trainings- en testtoren. Door onze klanten centraal te stellen bij onze innovaties hebben we recent ook een nieuwe innovatie in de liftenbranche kunnen introduceren op basis van de behoefte van onze klanten om niet langer te betalen op asis van bezig, maar op basis van gebruik. We stappen bij M-Use® af van het verkopen van onze liften en leveren in plaats daarvan de dienstverlening ‘verticale mobiliteit’.

Mitsubishi liften
Liftschacht

Naast een functie als testtoren, waarin onder andere de MEECON lift is ontwikkeld, gebruiken wij deze toren in Veenendaal ook als trainingscentrum voor onze eigen service- en onderhoudsmonteurs. Zodoende bent u er als klant van verzekerd dat niet alleen onze producten voldoen aan de hoogwaarde Mitsubishi kwaliteit, maar ook ons liftonderhoud en andere dienstverlening. Tezamen dragen al deze inspanningen bij aan het feit dat wij in Nederland – met slechts 1,0 storing gemiddeld per lift per jaar en een gemiddelde beschikbaarheid van liefst 99,8% (inclusief onderhoud) – de meest betrouwbare liften in de markt leveren. Dit zijn niet alleen de cijfers die uit onze eigen monitoring naar voren komen, maar tevens worden bevestigd door rapporten van diverse onafhankelijke adviseurs en meetinstituten.

Liften

Makkelijker een keuze maken welke lift geschikt is voor u? Maak gebruik van onze liftconfigurator.

heart speed kg people

Nexiez-MRL

 • Full-set machinekamerloze Mitsubishi lift;
 • Ideaal voor midden- en hoog segment of bij intensief gebruik;
 • Voordelige onderhoud- en vervangingskosten;
 • Hoge kwaliteit en levensduur zorgen voor minimale storingen;
 • Meest verkochte personenlift in kantoren en hotels.
zeker25 jaar t/m2,5 m/s t/m1.600 kg tot wel21 pers.

Nexiez-MR

 • Full-set Mitsubishi lift met machinekamer;
 • Gelijkwaardige prestaties en kenmerken als de Nexiez-MRL.
zeker25 jaar t/m2,5 m/s t/m1.275 kg tot wel17 pers.

MEECON

 • Scherp geprijsde machinekamerloze lift;
 • Volledig gebouwd van vrij verkrijgbare onderdelen;
 • Economische oplossing voor laag- en middensegment;
 • Meest verkochte personenlift in de woning- en renovatiemarkt.
zeker20 jaar t/m1,0 m/s t/m1.050 kg tot wel14 pers.

Nexway

 • Full-set Mitsubishi-lift met machinekamer;
 • Ontwikkeld voor hoogbouw;
 • Hoge snelheid lift;
 • Ongeëvenaard rijcomfort;
 • Hoge kwaliteit en levensduur zorgen voor minimale storingen.
zeker25 jaar t/m10 m/s opaanvraag opaanvraag

Nexway-S

 • Full-set Mitsubishi-lift met machinekamer;
 • Kleine broertje van de Nexway;
 • Verschillende uitvoeringen mogelijk;
 • Kleinere machinekamer ten opzichte van de Nexway.
zeker25 jaar t/m3,0 m/s t/m1.275 kg tot wel17 pers.
zeker25 jaar t/m1,75 m/s t/m2.250 kg tot wel30 pers.
zeker25 jaar t/m2,5 m/s t/m1.275 kg tot wel17 pers.

GPE-MRL

 • Machinekamerloze lift van diverse (vrij verkrijgbare) onderdelen;
 • Zeer grote en zware uitvoeringen mogelijk;
 • Uitermate geschikt voor goederenlift toepassingen;
 • Volledig maatwerk mogelijk;
 • Meest verkochte lift in het industrie- en zorgsegment.
zeker20 jaar t/m2,5 m/s t/m5.500 kg tot wel74 pers.

GPE-T

 • Tractielift met machinekamer;
 • Zeer groot hefvermogen mogelijk (12.000 kg of meer zijn geen uitzonderingen);
 • Zeer grote kooiafmetingen mogelijk;
 • Uitermate geschikt voor goederenlift toepassingen;
 • Volledig maatwerk mogelijk.
zeker20 jaar opaanvraag opaanvraag opaanvraag

GPE-H

 • Hydraulische lift met machinekamer;
 • Machinekamer op willekeurig plek te plaatsen;
 • Ideaal voor situaties met beperkte ruimte in of rondom liftschacht;
 • Volledig maatwerk mogelijk;
 • Grote esthetische vrijheid;
 • Meest verkochte lift in musea.
zeker20 jaar opaanvraag opaanvraag opaanvraag

mitsubishi-liftconfigurator-v3

Vind – heel eenvoudig in slechts enkele stappen – de lift die voldoet aan alle eisen en voorwaarden die u stelt, ook aan die van uw klant(en). Mitsubishi Elevator Europe heeft een gebruiksvriendelijke liftconfigurator gemaakt waarmee u een juiste keuze kunt maken uit ons aanbod van liften.

Hydraulische lift

Tractie of hydraulische lift?

De meeste liften van Mitsubishi Elevator Europe zijn tractieliften. Dit type lift wordt aangedreven door een elektromotor en de liftkooi hangt aan kabels. Deze kabels lopen over een schijf naar een tegengewicht. De liftkooi wordt door de wrijving (tractie) tussen de hijskabels en de groeven van de tractieschijf omhoog en omlaag bewogen. Het tegengewicht weegt ongeveer 45-50% van het gewicht van de kooi plus het maximale hefvermogen. Hierdoor kost het minder energie om de lift te bewegen. Bij onze maatwerk liften is het ook mogelijk een hydraulische lift te maken. Dit type lift werkt met 1 of meer plunjers die de liftkooi duwen of trekken met behulp van een olie (hydrauliek). Door deze olie weer weg te laten lopen uit de plunjers, zakt de lift weer naar beneden. Bij deze lift is een aparte ruimte voor de pomp, motor en overige techniek nodig. Het voordeel ten opzichte van een tractielift met machinekamer is dat de machinekamer niet direct boven de lift gesitueerd hoeft te worden. Het energieverbruik van een hydraulische lift is wel groter en het type heeft een beperkte snelheid, maar daar tegenover staat de mogelijkheid tot meer vrijheid in het ontwerp.

Met of zonder machinekamer?

Vroeger waren alle liften voorzien van een machinekamer om de (grote) liftmachines, schijven en andere lifttechniek in te plaatsen. Deze machinekamers zijn over het algemeen direct boven de liftschacht gesitueerd. Aangezien de machines en techniek kleiner zijn geworden, is het tegenwoordig ook mogelijk om deze in de schacht te plaatsen. Dit wordt een machinekamerloze lift genoemd. Dit scheelt een extra ruimte boven de liftschacht en daarmee ook verhuurbaar oppervlak. Zodra de snelheid van een lift boven de 2,5 m/s komt worden de machines, onder de huidige stand van techniek, echter te groot en is er weer een machinekamer nodig. Bij liftrenovatie wordt een bestaande machinekamer soms weer hergebruikt. De monteur heeft dan een ruime, veilige werkruimte als hij/zij bij de machine moet zijn.

Goederenlift en personenlift

Wanneer is een lift nou speciaal voor goederen of speciaal voor personen? De liften van Mitsubishi Elevator Europe zijn vaak voor beiden inzetbaar. Onze liften worden volgens de NEN-EN 81-1/81-2 geproduceerd en vallen onder de richtlijn liften. Zowel personen als goederen kunnen hierin veilig vervoerd worden. Vanaf 2017 komen hier overigens de nieuwe normen EN 81-20 en 81-50 voor in de plaats. Naast onze standaard productlijn waarmee liften t/m 2.250 kg worden gemaakt, heeft u bij ons ook de mogelijkheid om via maatwerk grotere goederenliften te laten maken. Denk hierbij aan toepassingen voor bijvoorbeeld het vervoeren van een vleugel in een concertgebouw of een auto met caravan. Dergelijke goederenliften met een hefvermogen van bijvoorbeeld 12.000 kg, zijn bij ons geen uitzondering. Bovenop de twee bestaande NEN-normen, is er ook nog de NEN-EN 81-3, die onder de machine-richtlijn valt. Dit zijn klein-goederenliften waar geen personen mee kunnen/mogen worden vervoerd. Denk hierbij aan etensliftjes in een restaurant of boekenliftjes in een bibliotheek. Deze typen heffers vallen niet onder ons standaard leveringsprogramma. Indien gewenst werken wij hiervoor op projectbasis samen met door ons geselecteerde leveranciers. » Meer over de verschillende soorten personenliften

Lifttoepassingen

Met de verschillende soorten liften in ons assortiment zijn wij in staat voor alle soorten toepassingsgebieden liften te leveren. Bovendien kunnen wij u dankzij onze ruime ervaring met verschillende typen gebouwen en gebruikers ook voorzien van vakkundig liftadvies, waarmee u op de lange termijn verzekerd bent van de beste oplossing voor uw project.

» Meer over liften in Woningen
» Meer over kantoor liften
» Meer over ziekenhuis liften
» Meer over hotel liften
» Meer over industrie liften
» Meer over liften in onderwijs gebouwen
» Meer over museum liften

lift, liften, liftinstallaties
Liftservice, lift service

Innovatieve lifttechniek

In onze testtorens werken we constant aan het doorontwikkelen van onze lifttechniek. Via uitgebreide testen – tot wel 2.000.000 ritten achter elkaar – proberen we hiermee het energieverbruik en de betrouwbaarheid van onze liften nog verder te verbeteren. Daarnaast hebben we in Veenendaal ook een eigen R&D-afdeling die regelmatig met waardevolle innovaties komt. Denk hierbij aan de primeur rondom evacuatieliften, waarmee de veiligheid van gebouwgebruikers een belangrijke boost heeft gekregen. Maar ook zeker M-Use®, wat dankzij de inspanningen van de R&D-afdeling en veel onderzoek een nieuwe innovatie is in de liftenbranche.
|»  Meer over innovatieve lifttechniek

Graag persoonlijk contact met een van onze adviseurs? Vul uw contactgegevens in en wij nemen binnen twee werkdagen vrijblijvend contact met u op.