De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Bekijk wat ons beweegt

Liften zijn de voedingsader voor verticale mobiliteit. Een lange levensduur en ongeëvenaarde betrouwbaarheid is waar wij elke dag opnieuw naar streven.

Neem contact op Bekijk onze lifttypes

Liften van Mitsubishi Elevator Europe

Een lange levensduur en ongeëvenaarde betrouwbaarheid. Dat zijn de kenmerken van de liften van Mitsubishi Elevator Europe. Of het nu gaat om onze gestandaardiseerde liftinstallaties of onze op maat gemaakte liften, om onze personenliften of goederenliften. Maar denk ook aan een rolstoellift of een brandweerlift. Een lift van Mitsubishi is een betrouwbare investering in de toekomst.

Hoogwaardige kwaliteit liften

Met het juiste onderhoud garanderen we dat onze verschillende lifttypes tot wel 25 jaar meegaan. Bij M-Use® kan dit zelfs oplopen tot wel 40 jaar.

Garanties tot wel 40 jaar

Al onze liften en liftinstallaties gaan met het juiste onderhoud tot wel 25 jaar mee. Met het gebruiksmodel M-Use® garanderen we zelfs een gebruiksperiode van 40 jaar, zonder zorgen om de werking van je liftinstallatie.

Bekijk de video waarom je bij ons kiest voor kwaliteit en waarom dat zo speciaal is, maar bovenal hoe het ook kan werken in uw situatie. Meer informatie over onze verschillende lifttypes vind je hier.

Personenliften of goederenliften?

Wanneer is een lift speciaal voor goederen en wanneer is een lift speciaal voor personen? Onze liften zijn vaak geschikt voor beide.

Goederenliften

Naast onze standaard productlijn waarmee liften met een draagkracht t/m 2.250 kg worden gemaakt, kun je bij ons ook terecht voor maatwerk grotere goederenliften. Denk aan het vervoeren van een vleugel in een concertgebouw of een auto met caravan. Zulke goederenliften met een hefvermogen van bijvoorbeeld 12.000 kg, zijn bij ons geen uitzondering.

» Meer over de verschillende soorten goederenliften

Personenliften

Onze liften worden volgens de nieuwe normen EN 81-20 en 81-50 gebouwd en geplaatst. Dat betekent dat onze goederenliften en personenliften voldoen aan de modernste veiligheidseisen. In geval van een personenlift kan het ook zijn dat de lift niet alleen personen hoeft te vervoeren, maar ook een rolstoel, brancard en bed.

» Meer over de verschillende soorten personenliften

Liften met of zonder machinekamer?

In de machinekamer van de lift vind je alle grote liftmachines, schijven en andere lifttechniek. Die kamer wordt meestal recht boven de lift geplaatst. Vroeger waren alle liften voorzien van zo’n machinekamer. Tegenwoordig zijn de machines en techniek vaak een stuk kleiner. Ze kunnen dan ook gewoon in de liftschacht geplaatst worden. Dat wordt een machinekamerloze lift genoemd. Het voordeel? Extra ruimte boven de liftschacht en daarmee extra vrij of verhuurbaar oppervlak. Zodra een lift sneller dan 2,5 meter per seconde is, worden de machines te groot. Dan is er wél een machinekamer nodig.

Tractieliften of hydraulische liften?

Wij leveren 2 type liften en elk type lift heeft eigen voordelen.

Tractieliften

De meeste liften die wij maken, zijn tractieliften. Dit type lift wordt aangedreven door een elektromotor. Interessant voor een kleinere energierekening, maar minder vrijheid in ontwerp.

  • Meer over tractieliften
    De liftkooi hangt bij een tractielift aan kabels. Deze kabels lopen over een schijf naar een tegengewicht. De liftkooi wordt door de wrijving (tractie) tussen de hijskabels en de groeven van de tractieschijf omhoog en omlaag bewogen. Het tegengewicht weegt ongeveer 45-50% van het gewicht van de kooi plus het maximale hefvermogen. Hierdoor kost het minder energie om de lift te bewegen. Dat zie je terug op de rekening van de energieleverancier. Bij een tractielift moet de
    machinekamer altijd direct boven de lift geplaatst worden. Daardoor ben je enigszins beperkt in de vrijheid van het ontwerp.

Hydraulische liften

Kies je voor een maatwerk lift? Dan kunnen we er samen voor kiezen een hydraulische lift maken. Met hydraulische liften heb je veel vrijheid op het gebied van ontwerp, maar een hogere energierekening.

>> Meer over hydraulische liften

Inmiddels in 67 jaar al bijna
6.200
liftinstallaties

» Meer projecten

Blaak 16

Rotterdam

Kantoorgebouw in Rotterdam waar kwaliteit en functionaliteit tot uitdrukking komen.

NieuwbouwOnderhoud
Lees meer over Blaak 16

LAM

Lisse

Nieuw kunstmuseum in Lisse voor jong en oud met een glazen lift in de entree.

Nieuwbouw
Lees meer over LAM

Zalmhaven

Rotterdam

Met 215 meter is De Zalmhaven I de hoogste woontoren in de Benelux, uitkijkend over de Maas en de Erasmusbrug van Rotterdam. Mitsubishi is sinds de ontwikkelfase van de wolkenkrabbers aangesloten als liftleverancier en als adviseur in verticale mobiliteit.

NieuwbouwM-Use
Lees meer over Zalmhaven

Ik zoek een lift
voor de sector:

Woning Woning Woning
Musea Musea Musea
Onderwijs Onderwijs Onderwijs
Overig Overig Overig
Kantoor Kantoor Kantoor
Zorg Zorg Zorg
Hotel Hotel Hotel
Industrie Industrie Industrie

Onze liften

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste lift? Gebruik onze liftconfigurator.

Onze klanten vertellen graag waarom ze voor ons kiezen

Wij zijn trots dat klanten vertellen waarom ze voor Mitsubishi Elevator Europe kozen.

" M-Use® maakt het voor ABN AMRO mogelijk om zekerheid te hebben over de kwaliteit en kosten in de komende 20 jaar. "

Erwin van Baar

Senior Procurement Consultant, ABN Amro

" Proactieve partner die een vraag kan beantwoorden in een concrete oplossing voor verticaal transport vanuit het perspectief van de klant/gebruiker. "

Paul van Doorn

Senior Planontwikkelaar

" Een prima firma om mee samen te werken, ze komen hun afspraken na en communiceren goed met de klant. Zowel in de service als bij renovaties en modificaties. "

Jeroen Schutten

Werkvoorbereider | Vastgoed, beheer en onderhoud, Rijnstate

" Onze jaarlijkse kosten zijn met M-Use® € 900 lager dan voorheen. Dat is zelfs nog exclusief alle energiebesparingen. "

Jan en Marie de Vries

Bestuurslid, VvE De Eshof, Rijssen

Vrijblijvend meer informatie over onze liften

De beste kwaliteit liften voor een prijs waar je normaliter meer stilstand, meer gedoe en uiteindelijk meer zorgen om heeft. Onze liftspecialisten komen vrijblijvend een liftinspectie doen om de mogelijkheden en voordelen in jouw situatie te schetsen.

Vrijblijvend contact opnemen

Onze liftconfigurator helpt bij je keuze

Vind eenvoudig en in enkele stappen de lift die voldoet aan al jouw specifieke eisen en voorwaarden – en die van jouw klanten. Met onze gebruiksvriendelijke liftconfigurator krijg je direct een overzicht welke Mitsubishi-lift geschikt is.

Liftconfigurator starten

Een lange levensduur en ongeëvenaarde betrouwbaarheid. Dat zijn de kenmerken van de liften van Mitsubishi Elevator Europe.

Meer lezen over liften?

De ontwikkeling van de lift: een reis door de tijd

Liften vervoeren al eeuwen lang mensen en goederen. Maar hoe heeft de lift zich door de geschiedenis heen technisch ontwikkeld? Een chronologisch overzicht.

Lees meer over De ontwikkeling van de lift: een reis door de tijd

Mag je bij brand een lift gebruiken?

Mensen mogen tijdens een noodsituatie alleen gebruikmaken van een evacuatielift, terwijl een brandweerlift alleen bestemd is voor de brandweer. In deze blog lees je waarom.

Lees meer over Mag je bij brand een lift gebruiken?

De 5 meest bijzondere liften ter wereld

Waar moet je naar toe reizen voor een spectaculaire liftervaring? Je leest het in onze blog over de 5 meest bijzondere liften ter wereld.

Lees meer over De 5 meest bijzondere liften ter wereld