De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

LAM

Nieuw kunstmuseum in Lisse voor jong en oud met een glazen lift in de entree.

Het LAM Lisse opent haar deuren

Midden in de groene bossen van het Zuid-Hollandse Lisse steekt dit modern ogende gebouw voor twee derde boven de grond uit, waar de rest in het landgoedduin wordt geschoven. Als je loopt over het openbare voetpad dan kun je dwars langs de gehele lengte van het gebouw lopen. Het leuke is dat je net als in een winkelstraat overal naar binnen kunt kijken. Het Lisser Art Museum oftewel LAM Lisse opende in 2018 haar deuren.

The VandenBroek Foundation

De oprichter van het museum is de familie Van den Broek, bekend van gelijknamige supermarktketen. Zij stelden hun uiteenlopende kunstcollectie beschikbaar voor publiek. Het thema ”voedsel en consumeren” zal je dan ook niet verrassen. Ligt je interesse totaal ergens anders? Niet getreurd, naast deze collectie worden er gasttentoonstellingen en particuliere collecties getoond.

Televisiemaker Misha Buwalda maakte tijdens de bouw van het Museum een mini serie zodat je de ontwikkelingen rondom de bouw kon volgen. Het inhijsen van de lift in het gebouw werd op spectaculaire wijze in beeld gebracht.

Type project NieuwbouwNieuwbouw
Plaats Lisse
Opleverdatum