De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Rolstoelliften

Maak je gebouw toegankelijk voor iedereen door een rolstoellift te installeren. De wet stelt speciale eisen aan een rolstoellift. Ook andere mindervaliden hebben bijzondere behoeften als ze de lift willen gebruiken.

Waarom een rolstoellift?

Zeker als je niet zo goed kunt lopen, is een lift heel belangrijk. En als je in een rolstoel zit, is dat helemaal zo. Heel veel openbare gebouwen in Nederland hebben daarom een rolstoellift. Maar ook in woningen is een rolstoellift belangrijk, vooral voor oudere en andere mindervalide bewoners.

 

Mensen in een rolstoel zonder zorgen mobiel in een gebouw. Een rolstoellift is een speciale lift die daar rekening mee houdt.

Evert Visser
Senior Managing Director

Liften voor mindervaliden

Soms moet een gebouw ook toegankelijk zijn voor mensen met andere beperkingen. Bijvoorbeeld voor mensen die niet goed kunnen horen of zien, of mensen met bepaalde allergieën. Dan gebruiken we bijvoorbeeld braille op de knoppen. Of zorgen we ervoor dat er omgeroepen wordt op welke verdieping de lift is, wanneer de deuren opengaan en wanneer ze dichtgaan.

Een lift voor als je doof en blind bent

Voor het Bartimeus Instituut bouwden we zelfs een lift die geschikt is voor mensen die doof en blind zijn. Samen met de organisatie vroegen we ons af: wat doe je allemaal in de lift? In deze lift wordt via tastzin gecommuniceerd waar je bent en wat de lift doet.

Eisen en aanbevelingen rolstoellift

In het Handboek Toegankelijkheid stelt de Nederlandse overheid bepaalde eisen aan een rolstoellift. Rolstoelgebruikers moeten niet alleen in de lift passen: ze moeten er ook eenvoudig in en uit kunnen komen en de lift kunnen bedienen. Dat betekent bijvoorbeeld dat de knoppen goed te bereiken zijn als je zit. En dat er rondom de uitgang van de lift op iedere verdieping genoeg ruimte is om met een rolstoel een draai te maken. Klinkt logisch? Toch houden veel fabrikanten hier niet altijd rekening mee.

  • Omvang: 1.050 x 1.350 mm
  • Afmetingen deur: 900 mm
  • Hefvermogen: 630 kg
  • Vrije draairuimte voor de toegang van de lift
  • Leuningen aan de zijwanden van de liftkooi
  • Bedieningsknoppen makkelijk bereikbaar
  • Een spiegel aan de overzijde van de deuren
  • Een bereikbare alarmknop of noodtelefoon
  • Een combinatie van beeld en geluid om informatie over te brengen

Een rolstoellift in mijn VvE

Het is voor VvE’s met oudere of mindervalide bewoners belangrijk om het appartementen complex te voorzien van een rolstoellift. In geval van nood of brand is het belangrijk dat de lift goed te bereiken is per rolstoel en dat deze gemakkelijk te gebruiken is. Een verouderde lift voldoet vaak niet meer aan de juiste normen. Maar hoe financier ik een hele nieuwe lift? Je leest er meer over op onze speciale VvE pagina.

Meer lezen over VvE’s

Rolstoellift in de praktijk

Mitsubishi Elevator Europe maakt op regelmatig een rolstoellift.
Elke lift met specifieke wensen en eisen.

Ruim
500
rolstoelliften
gerealiseerd

Bekijk meer projecten

Zalmhaven

Rotterdam

Met 215 meter is De Zalmhaven I de hoogste woontoren in de Benelux, uitkijkend over de Maas en de Erasmusbrug van Rotterdam. Mitsubishi is sinds de ontwikkelfase van de wolkenkrabbers aangesloten als liftleverancier en als adviseur in verticale mobiliteit.

NieuwbouwM-Use
Lees meer over Zalmhaven

Blaak 16

Rotterdam

Kantoorgebouw in Rotterdam waar kwaliteit en functionaliteit tot uitdrukking komen.

NieuwbouwOnderhoud
Lees meer over Blaak 16

LAM

Lisse

Nieuw kunstmuseum in Lisse voor jong en oud met een glazen lift in de entree.

Nieuwbouw
Lees meer over LAM

We helpen je graag persoonlijk

De beste kwaliteit liften voor een prijs waar je normaliter meer stilstand, meer gedoe en uiteindelijk meer zorgen om hebt. Neem vrijblijvend contact op met een van onze liftspecialisten om de mogelijkheden en voordelen van een rolstoellift in jouw situatie te schetsen.

Vrijblijvend contact opnemen