De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Brancardliften

Een brancardlift is wettelijk verplicht in sommige woongebouwen. Dat heeft een goede reden: mensen die heel ziek zijn, moeten vaak liggend naar een ambulance gebracht worden. Met een lift ben je nu eenmaal sneller beneden: dat is helemaal belangrijk wanneer iedere seconde telt.

Brancardliften van Mitsubishi Elevator Europe

Een brancardlift is een gewone personenlift waarin je een persoon op een brandcard kunt vervoeren. Bijvoorbeeld in geval van ziekte of overlijden. In sommige woongebouwen is een brancardlift zelfs verplicht. Wij adviseren om, als dat mogelijk is, altijd een brancardlift te plaatsen in een wooncomplex met meer dan 6 woningen. Zo is het hele gebouw beter bereikbaar. Ambulancepersoneel kan dan makkelijk met een brancard op alle verdiepingen komen. Dan zijn ze snel ter plaatse bij een noodgeval.

ZGT Ziekenhuis

Hengelo

ZGT in Hengelo is een topklinisch ziekenhuis dat naast een goede basiszorg ook gespecialiseerde zorg op hoog niveau biedt.

Nieuwbouw
Lees meer over ZGT Ziekenhuis

Jan Palfijn Ziekenhuis

Gent

Voor de complete renovatie van het Jan Palfijn Ziekenhuis mochten wij 21 verschillende type liftinstallaties en 2 roltrappen leveren.

OnderhoudRenovatie
Lees meer over Jan Palfijn Ziekenhuis

Omvang brancardliften Mitsubishi Elevator Europe

Onze brancardliften zijn iets groter dan de minimale eisen. Dat heeft een logische reden: zo is er nog ruimte voor de bekleding van de lift. Ook de deur is ietsje groter. Wederom met een logische reden: onze liftdeuren zijn standaard 900 mm.

  • Omvang: 1.100 x 2.100 mm
  • Minimaal hefvermogen: 1.050 kg
  • Afmetingen deurbreedte: 900 mm

De lift gebruiken in je voordeel. Een brandcardlift maakt het vervoer van zieken of overledenen een stuk draaglijker.

Evert Visser
Senior Manager Director

Wettelijke eisen brancardlift

Allereerst: wanneer is een brancardlift verplicht? Dat geldt voor gebouwen die aan deze vier voorwaarden voldoen:

  • Een woongebouw
  • Met een toegankelijkheidssector
  • Met meer dan zes wooneenheden
  • Waar het hoogste verblijf tenminste 12,5 meter boven entreeniveau ligt

Dat is al een flat van 4 verdiepingen met 8 appartementen met een gemeenschappelijke lobby. Het entreeniveau is vooral belangrijk als er veel hoogteverschil in de omgeving is. Ligt de achteringang op een verhoging – zoals een heuveltje? Dan is dat het entreeniveau het punt waar je begint met meten.

Volgens het Bouwbesluit moet een brancardlift aan minimaal de volgende eisen voldoen:

  • Minimale omvang: 1.050 x 2.050 mm
  • Minimaal hefvermogen: 1.050 kg
  • Afmetingen deurbreedte: 850 mm

Waarom een brancardlift in VvE’s van levensbelang kan zijn.

Bij sommige ziektes of ongevallen is het van belang om zo snel mogelijk vanuit je woning naar de ambulance te kunnen. Niet alleen in het ziekenhuis, maar ook in je appartementencomplex is het fijn om met de lift een brancard te kunnen vervoeren. Meer lezen over onderwerpen die van belang zijn voor jouw VvE?

Lees meer over VvE’s

Maak een afspraak rondom brancardliften

De beste kwaliteit liften voor een prijs waar je normaliter meer stilstand, meer gedoe en uiteindelijk meer zorgen om hebt. Neem vrijblijvend contact op met een van onze liftspecialisten om de mogelijkheden en voordelen van een brancardlift in jouw situatie te schetsen.

Vrijblijvend contact opnemen