De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Beddenlift voor ziekenhuis of woon-zorgcomplex

In een zorginstelling moet de lift mensen niet alleen staand of zittend van verdieping naar verdieping brengen. Sommige patiënten kunnen of mogen alleen nog maar liggen: dan moet er een bed in de lift passen. Een lift die groot genoeg is voor een bed en die de hefkracht heeft om een bed te dragen, noemen we een beddenlift.

Verschillende beddenliften

In een woon-zorgcomplex is altijd een beddenlift nodig. Die moet geschikt zijn voor een bed met de patiënt en een begeleider ernaast die de lift kan bedienen en de patiënt begeleiden. In zo’n situatie is de lift alleen bedoeld om mensen en bedden te vervoeren. Je hebt een lift nodig die de hefkracht en omvang heeft van een patiënt in bed met een begeleider ernaast. Een beddenlift als deze hebben we bijvoorbeeld geïnstalleerd in het Jan Palfijn Ziekenhuis in Gent.

Anders is het in een ziekenhuis. Daar worden tenslotte ook mensen van de Intensive Care vervoerd – bijvoorbeeld naar de operatieruimte. Dan moet niet alleen de patiënt in bed vervoerd worden, maar ook de medische apparatuur, zoals een defibrillator of infuus. Bovendien zijn soms wel 3 begeleiders nodig. Zij hebben meer ruimte nodig om zich te bewegen: als de patiënt plotseling een hartstilstand heeft, moeten ze kunnen reanimeren. In dat geval is de lift ook een tijdelijke werkruimte in geval van nood. Zo’n lift hebben we geïnstalleerd in de Isala Kliniek in Zwolle.

Wettelijke eisen aan beddenliften

Specificaties woon-zorglift

  • Een lift geschikt voor een patient in bed en begeleider
  • Heflast: 1600 kg
  • Omvang: 1400 x 2400 mm

Specificaties ziekenhuislift

  • Een lift die dienst kan doen als tijdelijke behandelruimte in geval van nood
  • Heflast: 2500 – 3100
  • Omvang afhankelijk van het beoogde gebruik

Een beddenlift in de praktijk

We hebben inmiddels verschillende projecten waar we trots op zijn waar specifiek voor een beddenlift is gekozen. Inclusief de voordelen van een lift waar voor bedden in moeten passen.

Bunterhoek-Verzorgingstehuis

Nunspeet

Woonzorgcentrum De Bunterhoek heeft comfortabel wonen hoog in het vaandel staan. Daar dragen we graag aan bij met goede en betrouwbare liften. Daarom renoveerden we twee Nexiez-MRL-E liften.

Renovatie
Lees meer over Bunterhoek-Verzorgingstehuis

ZGT Ziekenhuis

Hengelo

ZGT in Hengelo is een topklinisch ziekenhuis dat naast een goede basiszorg ook gespecialiseerde zorg op hoog niveau biedt.

Nieuwbouw
Lees meer over ZGT Ziekenhuis

Jan Palfijn Ziekenhuis

Gent

Voor de complete renovatie van het Jan Palfijn Ziekenhuis mochten wij 21 verschillende type liftinstallaties en 2 roltrappen leveren.

OnderhoudRenovatie
Lees meer over Jan Palfijn Ziekenhuis

Isala Klinieken

Zwolle

Voor deze kliniek in Zwolle plaatste Mitsubishi Elevator Europe zestien liften, waaronder dertien liftinstallaties met machinekamer.

OnderhoudRenovatie
Lees meer over Isala Klinieken

Maak een afspraak rondom beddenliften

De beste kwaliteit liften voor een prijs waar je normaliter meer stilstand, meer gedoe en uiteindelijk meer zorgen om hebt. Neem vrijblijvend contact op met een van onze liftspecialisten om de mogelijkheden en voordelen in jouw situatie te schetsen.

Vrijblijvend contact opnemen