De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

De 5 meest bijzondere liften ter wereld

Blog - Geplaatst op 10 december 2019

Voor veel mensen is een ritje in een lift de normaalste zaak van de wereld. Toch kan een lift zorgen voor een spectaculaire beleving. Waar moet je naar toe reizen als je tijdens een lift rit omringd wilt worden door 50 tropische vissoorten? Je leest het in onze blog over de meest bijzondere liften ter wereld.

the gateway arch liftThe Gateway Arch

In de Amerikaanse stad St. Louis vind je de grootste boog ter wereld: the Gateway Arch. Als je de foto’s bekijkt, dan kun je haast niet geloven dat er een lift in dit futuristische bouwwerk zit. Niets is minder waar. De lift bestaat uit 8 bolvormige cabines die als een soort ‘trein’ omhoog rijden. In iedere cabine vind je 5 zitplaatsen en kleine glazen raampjes zodat je als bezoeker comfortabel naar boven reist. Op 192 meter hoogte kun je uiteindelijk genieten van een adembenemend uitzicht op de Mississippi River, Illinois en de bruggen die de stad verbinden met Missouri. Een leuk weetje: sinds de oplevering in 1965 zijn er 11 vliegtuigen onder de boog doorgevlogen.

De Bailonglift

De Bailonglift in China is door het Guiness Book of Records erkend als de hoogste buitenlift ter wereld. Langs één van de steile bergwanden in het Zhangjiajie National Forest Park brengt deze glazen lift je razendsnel naar boven. Binnen 1 minuut en 32 seconden leg je 326 meter af naar de top. Tijdens de rit is het uitzicht over de bergen spectaculair. Heb je last van hoogtevrees? Denk dan twee keer na voordat je in de angstaanjagende Bailonglift stapt.

 

One observatory tower liftOne World Observatory

Vanaf de 102e verdieping in het One World Trade Center, op ongeveer 380 meter hoogte, heb je een spectaculair uitzicht op New York. Niet alleen het uitzicht is bijzonder, vooral de reis naar het uitkijkpunt is uniek. Je stapt in een zogenoemde Sky Pod. Dit is een normale lift, maar zodra je omhoog schiet veranderen de wanden in schermen. Tijdens de rit omhoog zie je hoe de skyline van New York de afgelopen decennia is gevormd. Dankzij de geavanceerde digitale technologie in de lift leer je iets over de geschiedenis van New York en de gebeurtenissen van 9/11.

santa justa lift lissabonSanta Justa lift

Het is misschien wel één van de mooiste liften ter wereld: de Santa Justa lift in de Portugese hoofdstad Lissabon. De ijzeren lift is in 1902 opgeleverd en ontworpen door de Portugese ingenieur Raoul du Mesnier Ponsard. Hij was een leerling van Gustave Eiffel, bekend van de Eiffeltoren. Het fraaie ijzeren ontwerp maakt de Santa Justa tot een bijzonder kunstwerk. De lift is 45 meter hoog en bestaat uit twee cabines, ingericht met hout, spiegels en ramen. Vroeger verbond de lift de wijk Baixa met de hoger gelegen buurt Largo do Carmo. Tegenwoordig is de Santa Justa lift vooral een toeristische attractie.

AquaDom

Ben je ooit tussen 1500 tropische vissen omhoog gelift? In het Radisson Blu Hotel in Berlijn is dit mogelijk. In de foyer van het hotel vind je namelijk een enorme cilindervormige vissenkom: de AquaDom. Dit aquarium bevat meer dan 1 miljoen liter zoutwater en is wereldwijd de grootste in zijn soort. Het bijzondere aan dit aquarium is dat bezoekers zich met een lift dwars door het aquarium naar boven kunnen bewegen. Als je in de lift staat ben je omringd door 50 verschillende vissoorten, die rondjes zwemmen terwijl jij stapvoets omhoog lift. Een ritje duurt ongeveer 5 minuten. Zo heb je voldoende tijd om alle vissen te bekijken.

 

Meer gerelateerd nieuws lezen?

5 x Mitsubishi liften in bizar hoge gebouwen

Als de gebouwen de hoogte ingaan, moeten de mensen dat ook. Mitsubishi plaatst over de hele wereld ontzettend goede liften, in hele gave gebouwen. Hierbij 5 van onze liften die je meenemen naar grote hoogten.

Lees meer over 5 x Mitsubishi liften in bizar hoge gebouwen

Zalmhaven

Rotterdam

Met 215 meter is De Zalmhaven I de hoogste woontoren in de Benelux, uitkijkend over de Maas en de Erasmusbrug van Rotterdam. Mitsubishi is sinds de ontwikkelfase van de wolkenkrabbers aangesloten als liftleverancier en als adviseur in verticale mobiliteit.

NieuwbouwM-Use
Lees meer over Zalmhaven

Duurzaam bouwen: hoe doet de bouwsector dat?

Op welke manieren past de bouwsector duurzaamheid toe? Van een energiezuinige lift tot een CO2 houdende bouwsteen. Bekijk hier duurzame bouwvoorbeelden.

Lees meer over Duurzaam bouwen: hoe doet de bouwsector dat?