De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Hydraulische lift: een lift met onbeperkt hefvermogen

Nog niet eens zo heel lang geleden was het grootste deel van de in Nederland verkochte liften hydraulisch. Niet zo gek: een hydraulische lift heeft bijna onbeperkt hefvermogen en kunnen we bijna volledig vormgeven naar wens. Bovendien is het een lift met een extreem lange levensduur. Hydraulische liften krijg je bijna niet kapot.

Wanneer kies je voor een hydraulische lift?

Elektrische liften hebben een grote beperking: je hebt weinig vrijheid in het ontwerp. Als je bijzondere wensen hebt voor het uiterlijk, de omvang of de hefkracht van de lift, is een hydraulische lift vaak een goede oplossing.

Hoe werkt een hydraulische lift?

Een hydraulische lift werkt met 1 of meer plunjers die de liftkooi duwen of trekken met behulp van olie. Door de olie erin of eruit te laten lopen gaat de lift omhoog en omlaag. Dit proces heet hydrauliek. Je kunt het wel vergelijken met een omgekeerde fietspomp. Dit mechanisme zorgt ervoor dat de hefkracht van de lift zo groot is. Het zorgt er ook voor dat hydraulische liften langzamer zijn dan elektrische liften. Ook kan de lift je bijna niet hoger dan 20 meter brengen.

Het voordeel van een hydraulische lift ten opzichte van een tractielift met machinekamer is dat de machinekamer(met bijvoorbeeld de pomp en de motor) niet direct boven de lift hoeft te zijn. Daardoor heb je veel meer vrijheid in het ontwerp van de lift. Het energieverbruik van een hydraulische lift is juist groter en het type heeft een beperkte snelheid. Als je een maatwerk lift wilt (laten) ontwerpen, is een hydraulische lift dus vaak de beste keuze.

Mauritshuis

Den Haag

Het Mauritshuis heeft drie werkelijk spectaculaire liften, allemaal gebouwd door Mitsubishi Elevator Europe, die de bezoekers elk een unieke ervaring geven en perfect passen in de aangename sfeer van het museum als geheel.

NieuwbouwOnderhoud
Lees meer over Mauritshuis

Een hydraulische lift is de meest gekozen lift voor situaties die niet de standaard zijn. Maatwerk liften lenen zich uitstekend voor het gebruik van een hydraulische lift.

Evert Visser
Senior Managing Director

Hydraulische personenlift

We plaatsen vaak hydraulische liften in musea. Architecten van musea hebben regelmatig zulke bijzondere wensen, dat een hydraulische lift de enige optie is. In het Mauritshuis in Den Haag hebben we een personenlift geplaatst die bijna onzichtbaar vanuit de marmeren vloer omhoog komt om bezoekers vanuit de foyer naar het originele Mauritshuis te vervoeren. Deze lift staat voor de oude ingang van het Mauritshuis, die nu alleen nog door de koning gebruikt wordt – en dankzij onze oplossing ook gebruikt kan worden.

Hydraulische goederenlift

Een hydraulische lift is bovendien nuttig wanneer je zeer zware of hele grote objecten vervoert. De Muntschouwburg in Brussel vroeg om een lift waarmee zelfs een vleugel naar de concertzaal gebracht kan worden. Ook bouwden we voor een zelfstandige opslag in Zwolle een lift waarmee zelfs een auto met caravan naar de juiste opslag verplaatst wordt.

Ik zoek een lift
voor de sector:

Woning Woning Woning
Musea Musea Musea
Onderwijs Onderwijs Onderwijs
Overig Overig Overig
Kantoor Kantoor Kantoor
Zorg Zorg Zorg
Hotel Hotel Hotel
Industrie Industrie Industrie

Eerdere klanten die voor ons kozen

Projecten waar we met trots een of meerdere liften hebben mogen realiseren.

Blaak 16

Rotterdam

Kantoorgebouw in Rotterdam waar kwaliteit en functionaliteit tot uitdrukking komen.

NieuwbouwOnderhoud
Lees meer over Blaak 16

LAM

Lisse

Nieuw kunstmuseum in Lisse voor jong en oud met een glazen lift in de entree.

Nieuwbouw
Lees meer over LAM

Lourdeskade

Tilburg

NieuwbouwOnderhoud
Lees meer over Lourdeskade

Zalmhaven

Rotterdam

Met 215 meter is De Zalmhaven I de hoogste woontoren in de Benelux, uitkijkend over de Maas en de Erasmusbrug van Rotterdam. Mitsubishi is sinds de ontwikkelfase van de wolkenkrabbers aangesloten als liftleverancier en als adviseur in verticale mobiliteit.

NieuwbouwM-Use
Lees meer over Zalmhaven

Maak een afspraak

De beste kwaliteit hydraulische liften voor een prijs waar je normaliter meer stilstand, meer gedoe en uiteindelijk meer zorgen om hebt. Neem vrijblijvend contact op met een van onze liftspecialisten om de mogelijkheden en voordelen van een hydraulische lift in jouw situatie te schetsen.

Vrijblijvend contact opnemen