De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Mauritshuis

Uniek project met unieke glazen liften in het Mauritshuis in Den Haag.

Mauritshuis, een mooi, maar zeker ook uniek project!

Het Mauritshuis heeft drie werkelijk spectaculaire liften, allemaal gebouwd door Mitsubishi Elevator Europe, die de bezoekers elk een unieke ervaring geven en perfect passen in de aangename sfeer van het museum als geheel.

Het uiterlijk van het Mauritshuis vanaf het voorplein veranderde door de komst van een opvallende, maar toch zeer elegante en transparante ronde glazen liftschacht. Deze lift brengt bezoekers naar de ondergrondse lobby die tevens de entree van het museum vormt. De lift is uniek in zijn soort, omdat hij geheel uit glas is opgebouwd, inclusief de liftgeleiders in de schacht. Om maximale transparantie te bereiken, ontwierp Mitsubishi Elevator Europe een lift en as die niet wordt ondersteund door een stalen constructie. Nooit eerder werd een lift gebouwd met een volledig uit glas bestaande dragende constructie die dergelijke krachten van de elementen zou kunnen verdragen. De entreelift is 10 meter hoog, bijzonder ruim en voldoet aan alle eisen voor bezoekers met een rolstoel of andere beperkte mobiliteit.

De andere twee liften zijn eveneens grotendeels uit glas opgetrokken en verbinden de twee gebouwen van het museum met elkaar via de ondergrondse lobby. Vooral de lift vanuit de lobby naar het originele Mauritshuis (het historische gebouw) is heel bijzonder. Dit komt doordat deze lift bijna onzichtbaar omhoog komt van onder de marmeren vloer naar de plek waar ooit de oorspronkelijke ingang van het Mauritshuis was (zie foto).

Als finishing touch is ook de bestaande lift in het Mauritshuis compleet gerenoveerd. Dit is een lift met overhoekse toegangen die klaar staat om bezoekers naar het bijgebouw aan de andere kant van de weg te brengen.

Lees meer over onze liften!

Type project NieuwbouwNieuwbouw
Plaats Den Haag
Opleverdatum
Ontwikkelaar Mauritshuis
Aannemer Koninklijke Woudenberg BV
Architect Hans van Heeswijk Architecten
Hoeveelheid liften 3