De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

MEEkijken met nieuwbouwmonteurs Nick en Hendrik

Blog - Geplaatst op 9 maart 2020

Iedere dag werken al onze medewerkers hard aan het ontwikkelen, produceren en onderhouden van liften voor onze klanten. Vandaag kijken we mee met twee nieuwbouwmonteurs: Nick Calot (38) en Hendrik Huitema (48). Wij spraken beide heren over het werken bij Mitsubishi en het nieuwe MOVE project bij bouwbedrijf Kreeft.

Nieuwbouwmonteurs Nick en HendrikNick Calot is 38 jaar en hij woont in Zutphen. Inmiddels werkt Nick alweer 12 jaar bij Mitsubishi als nieuwbouwmonteur, nadat hij de overstap maakte van Schindler. Naast nieuwe liften installeren verzorgt Nick ook de keuringen voordat een nieuwe lift in gebruik wordt genomen. Hendrik Huitema is 48 jaar en hij komt uit het Friese Sneek. Hendrik werkt al 15 jaar bij Mitsubishi, waarvan de eerste jaren vooral in de regio Friesland en Groningen. Tegenwoordig is hij niet meer zo regio gebonden en werkt hij als nieuwbouwmonteur door heel het land aan uitdagende projecten.

Wat vinden jullie het leukste aan jullie werk?

Nick vertelt: ‘Het leukste is de afwisseling in projecten, locaties en mensen. Dit is iedere keer weer anders. Ook hebben we telkens te maken met een andere liftschacht. Dat blijft wel de grootste uitdaging, want uiteindelijk moet de lift er goed in passen en vlekkeloos functioneren.’ Hendrik haakt daar op in: ‘Op een tekening kan het er allemaal nog zo mooi uitzien, eenmaal op de bouw kom je altijd voor verrassingen te staan.’ Toch vindt hij deze uitdagingen het leukste onderdeel van z’n werk. Net als de nieuwe plekken en gebouwen die hij leert kennen door z’n werk bij Mitsubishi. Lijkt het jou ook leuk om als monteur bij Mitsubishi aan de slag te gaan? Bekijk dan onze openstaande vacatures.

Wat is jullie mooiste project?

Nick: ‘Een van de mooiste projecten waar ik aan heb gewerkt was bij Van der Valk Enschede. Tijdens de bouw van dit hotel met 14 verdiepingen werden er 3 liften naast elkaar gebouw. Een omvangrijk project. Toen het na 5 maanden succesvol was afgerond, had ik een trots gevoel. Je hebt in al die maanden toch wel iets neergezet.’ Hendrik beleefde zijn mooiste project ook bij een Van der Valk, maar dan in Akersloot. ‘In het hotel werd letterlijk een kamer achter de receptie omgebouwd tot liftschacht. Er zat een groot gat in de grond en de kabels kwamen overal vandaan. Verder bleek op de bovenste verdieping dat de liftdeuren hoger waren dan de verdieping zelf. Een complexe maar ook een mooie uitdaging. Uiteindelijk kwam het allemaal tot een goede einde!’

De eerste MOVE lift installeren bij bouwbedrijf Kreeft

Nick en Hendrik zijn op dit moment bezig met het installeren van de eerste MOVE lift in het nieuwe bedrijfspand van bouwbedrijf Kreeft. Als voorbereiding op deze klus monteerden zij een MOVE lift in de testtoren bij onze fabriek in Veenendaal. Hendrik: ‘We wilden kijken hoe lang we precies met de complete montage bezig zouden zijn. Nadat we de lift één keer bouwden, hebben we hem nog een keer gestript en weer gemonteerd. Daar leer je weer van en uiteindelijk zijn er nog een paar dingen aangepast. Uiteindelijk probeer je zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de installatie van de MOVE buiten de deur.’

Monteren van de MOVE

Hendrik: ‘De eerste indruk van de MOVE is goed. De materialen zijn stevig en robuust. De MOVE heeft net als een auto geen draagframe, maar is een zelfdragende constructie. Normaal gesproken heb je een frame waarin het ‘hokje’ wordt opgebouwd. De MOVE begint met alleen een vloer en daar komen de wandpanelen op te staan. En daarbovenop komt het dak dat op de wandpanelen rust. Dat dak is voor ons de werkvloer waarop we staan als we aan het monteren zijn.’ Ook Nick is enthousiast: ‘De MOVE is een mooi product, gemaakt van licht materiaal en makkelijk te monteren. De grootste uitdaging is eigenlijk om alle materialen bij de lift te krijgen. Ook omdat het een vrij kleine schacht is en de ruimte buiten de schacht is beperkt. Verder lopen er op de bouwplaats natuurlijk ook metselaars en timmermannen, dat is toch anders dan in de testtoren.’

Bouwen in de liftschacht

monteren in de liftschachtNick: ‘Het bijzondere aan de MOVE lift is dat hij helemaal in de liftschacht wordt gebouwd. De liftkooi in de schacht hijsen met een kraan is dus verleden tijd. Ook heb je hierdoor geen tijdelijke lift in de schacht meer nodig. Dat scheelt natuurlijk tijd. Er zit wel wat druk op bij het maken van deze lift, want het is de eerste keer dat we het buiten de testtoren doen.’ Hendrik is het hiermee eens: ‘Het is een hele eer om als eerste de MOVE te mogen installeren bij Kreeft. Het is natuurlijk anders bouwen dan we gewend zijn. Maar dat is juist een leuke uitdaging. Het is allemaal nieuw en er is nog weinig routine. Het geeft ook wel wat druk, want je wilt het in één keer goed doen en daarmee het goede voorbeeld geven aan collega’s. Laatst heb ik Engelse, Ierse en Franse collega’s de MOVE laten zien en hen uitleg gegeven. Ze waren enthousiast en vonden de MOVE een mooi product, met robuuste onderdelen die eenvoudig te installeren zijn.’

De nabije toekomst

Nick: ‘De installatie van de eerste MOVE lift is er vast eentje waar we straks trots op mogen zijn. Het is toch de toekomst van ons bedrijf. Hendrik sluit zich daarbij aan: ‘We zijn hier bijna klaar, maar het volgende project, met maar liefst 4 MOVE liften, wacht al op ons!’

Wil je meer weten over de MOVE? Lees en bekijk dan meer over de MOVE of neem contact op met een van onze adviseurs. We helpen je graag.

Meer gerelateerd nieuws lezen?

Meekijken met Gerard, stermonteur

Hoewel Gerard jarenlange ervaring heeft in de buitendienst, werkt hij momenteel binnen de fabriek. Hij is druk met de voorbereidingen van de MEEgroeiliften.

Lees meer over Meekijken met Gerard, stermonteur

Installatie 1e MOVE lift bij bouwbedrijf Kreeft gestart

Mitsubishi is begonnen met de installatie van een MOVE lift bij het nieuwe bedrijfspand van bouwbedrijf Kreeft in Ede. Lees wat we allemaal gaan doen.

Lees meer over Installatie 1e MOVE lift bij bouwbedrijf Kreeft gestart

Meekijken met servicemonteur Danny Roos

Danny Roos werkt inmiddels 4 jaar als servicemonteur bij Mitsubishi. Dagelijks gaat hij op pad op klanten te helpen met liftonderhoud en liftreparaties.

Lees meer over Meekijken met servicemonteur Danny Roos