De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

MEEkijken met Henk Bender en Marcel Hendriksen

Blog - Geplaatst op 11 juni 2020

Iedere dag werken al onze medewerkers hard aan het ontwikkelen, produceren en onderhouden van liften voor onze klanten. Zo ook in tijden van corona. En dat levert bijzondere werksituaties op. Bijvoorbeeld voor renovatiemonteurs Henk Bender (49 jaar) en Marcel Hendriksen (32 jaar). Zij werken momenteel aan een liftrenovatie in het Sint Elizabeth Ziekenhuis in het Belgische Herentals.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland werken de meeste mensen thuis. Ook bij Mitsubishi werkt iedereen zo veel mogelijk vanuit huis. Voor het kantoorpersoneel is thuiswerken geen probleem, maar voor onze liftmonteurs is dat een stuk lastiger. Liftmonteurs zijn namelijk toegevoegd aan de lijst met vitale beroepen. Hierdoor mogen zij hun werk blijven uitoefenen, maar dat betekent wel dat zij bij onze klanten op locatie werken. Als die locatie een ziekenhuis is, een plek waar de gevolgen van het coronavirus dagelijks zichtbaar zijn, dan heeft dat een behoorlijk impact op het werk.

Een liftrenovatie in een ziekenhuis in tijden van corona

Henk Bender en Marcel Hendriksen zijn ervaren monteurs. Henk werkt sinds 1989 bij Mitsubishi en Marcel vanaf 2009. Twee weken geleden begonnen ze aan een nieuwe klus. Een renovatie van 3 liften bij het Sint Elizabeth Ziekenhuis in Herentals in België.

Net als in Nederland heeft ook België te maken met het coronavirus. Veel besmettingen en slachtoffers. In het ziekenhuis waar Henk en Marcel werken nemen ze dan ook geen enkel risico. Henk vertelt: ‘Voordat we onze werkdag beginnen worden we grondig gecontroleerd door het ziekenhuispersoneel. Zo beantwoorden we een aantal vragen over onze gezondheid en controleren ze of we geen klachten hebben. Daarna krijgen we een toegangspas, mondkapjes en handschoenen en mogen we naar binnen toe. Op deze manier wordt iedereen gecontroleerd en staat er vaak een lange rij bij de ingang.’

Heftige omstandigheden

De omstandigheden maken indruk op Henk en Marcel. Zo stonden er afgelopen weken koelcontainers buiten naast het ziekenhuis. De mannen liepen geregeld langs deze containers om gereedschap of liftonderdelen uit hun auto te halen. Dat was niet altijd even fijn, want het maakt de gevolgen van het coronavirus pijnlijk zichtbaar. ‘Gelukkig hebben ze de koelcontainers nu weggehaald, want het is een heel naar gevoel om daar langs te lopen.’

Ook de renovatiewerkzaamheden lopen anders dan normaal. Zo dragen Henk en Marcel handschoenen en een mondkapje. Dat maakt het werk niet altijd even makkelijk. ‘Een volledige dag werken met mondkapje kost extra energie. Ademhalen gaat iets moeizamer, waardoor we allebei meer moeite hebben om bijvoorbeeld een schakelkast omhoog te tillen. Het is geen pretje.’ Desondanks lopen de renovatiewerkzaamheden op schema en zijn de mannen hard aan de slag met verschillende werkzaamheden. Zo vervangen ze de tractieschijven, staalkabels, besturingskasten en enkele bedieningspanelen.

Verblijf in België

Henk en Marcel werken iedere dag ver van huis, daarom verblijven ze doordeweeks in een hotel. Eigenlijk was dit niet mogelijk, want de hotels waren gesloten. Gelukkig kwamen de connecties van Henk in de hotelwereld in België goed van pas. Henk vertelt: ‘Vorig jaar heb ik bijna de helft van de tijd in België gewerkt. Hierdoor kon ik – een week voordat alle hotels weer open gingen – al twee kamers regelen om te verblijven. Daar zijn we blij mee. Zo kunnen we na een lange dag tot rust komen en bij mooi weer eten we op het balkon. Een kleine kanttekening is de afstand van het hotel naar het ziekenhuis, die bedraagt 30 kilometer. Gelukkig zit het bij de volgende klus weer mee, want dan doen we een liftrenovatie in een ziekenhuis in Brasschaat. En ligt het hotel in dezelfde straat als het ziekenhuis!’

Hoe leiden wij onze liftmonteurs op?

Bij Mitsubishi Elevator Europe hebben wij een eigen technische liftopleiding. Daar leiden we mensen op tot liftmonteur voor liftonderhoud, liftrenovatie en nieuwbouw. In dit blog vertellen we meer over onze liftopleiding.

Lees meer over Hoe leiden wij onze liftmonteurs op?

MEEkijken met nieuwbouwmonteurs Nick en Hendrik

Nieuwbouwmonteurs Nick en Hendrik monteren de eerste MOVE lift bij bouwbedrijf Kreeft in Ede. Ook vertellen zij over hun werkervaringen bij Mitsubishi.

Lees meer over MEEkijken met nieuwbouwmonteurs Nick en Hendrik

Corona-update MEE

Aangezien liften in veel gebouwen behoren tot de cruciale infrastructuur voor het vervoeren van mensen en middelen, krijgen ook wij in dit kader in toenemende mate vragen over de gevolgen van Corona op onze diensten en aanlevering van reserve onderdelen. Middels dit bericht willen wij iedereen hierover graag informeren en zoveel als nu mogelijk geruststellen.

Lees meer over Corona-update MEE