Search
Generic filters
Filter zoekresultaten
Alles
Project
Lift
Pagina
Search
Generic filters
Filter zoekresultaten
Alles
Project
Lift
Pagina
Quality in Motion link to site

Liftstoring melden en laten verhelpen

Het is belangrijk dat liften foutloos werken en niet zorgen voor oponthoud – of zelfs gevaarlijke opsluitingen. Een storing aan een lift dient daarom zo spoedig mogelijk verholpen te worden. Vaker dan eens per jaar een storing? Laat er aub direct iets aan doen! Dit is meer dan nodig.

Liftstoring en graag telefonisch contact?

Wij zijn altijd – 24 uur per dag en 7 dagen per week en voor iedereen beschikbaar. Onze monteur is binnen 1 uur ter plaatse.
Bel 0318 586 540

Liften in storing, geen spoed?

Liftnummer(s) en locatie van de lift helpen ons om sneller de storing op te kunnen lossen. Een monteur is binnen 4 uur ter plaatse.
» Storing melden

Informatie over liftstoringen

Ondanks regelmatig onderhoud kan het voorkomen dat er een liftstoring optreed. Onze monteurs zullen in uiterlijk 8 uur ter plaatse zijn om de storing te verhelpen, in geval van een opsluiting zelfs binnen 1 uur.

Mensen in de lift? Opsluiting?

De veiligheid van de mensen of die van de lift kan in het geding zijn bij een liftstoring. Als er nog mensen in een lift aanwezig zijn, noemen we dat een opsluiting. In de lift zit een alarmknop die je kunt gebruiken mocht je in de lift zelf zitten. De alarmcentrale wordt dan direct ingeschakeld waarna de brandweer ter plaatse zal verschijnen. Heb je geen idee wie je moet bellen? Bel dan met 112.

Wat te doen bij een liftstoring?

Als de knoppen van de lift niet meer werken, de lift komt niet meer naar de juiste verdieping, de displays van de verdiepingsindicatoren doen niks meer of je hoort vreemde geluiden waarna de lift stil komt te staan. Dan heb je te maken met een storing. Liften in Nederland hebben een speciale verplichte valbeveiliging waardoor naar beneden storten niet meer mogelijk is. Ga niet zelf proberen het probleem te verhelpen.

Liftstoring direct melden en laten verhelpen

Een kapotte of defecte lift zorgt voor veel oponthoud. Vooral voor gebruikers die slecht ter been zijn is het extra vervelend als er een liftstoring is. Of stel je voor dat de goederenlift buiten werking is en alles via de trap moet worden gedragen. Het kan zelfs levensbedreigende situaties opleveren als de beddenlift in het ziekenhuis vast komt te zitten. Laat een storende lift dan ook zo snel mogelijk verhelpen.

Veel gestelde vragen bij liftstoring

Bekijk direct hoeveel spoed er in jouw situatie is of hoe snel de lift weer operationeel kan zijn.

 • Zijn er mensen opgesloten in een lift?
  Zo ja, je hebt te maken met een opsluiting, zorg dat je per direct iemand aan de lijn krijgt van de storingsdienst. Heb je geen idee wie je moet bellen, bel dan onze storingsdienst op 0318 586 540.
 • Ik heb meer dan 2 keer per jaar een storing, is dat erg?
  Het is erg ongebruikelijk dat je meer dan 1 keer per jaar een storing hebt. Het is nergens voor nodig. Liften die Mitsubishi Elevator Europe in onderhoud heeft storen maximaal eens per jaar, vaak dus ook minder. Wij komen vrijblijvend praten om te zien hoe we liftonderhoud in jouw situatie mogelijk kunnen maken zodat liften weer doen waar ze voor bedoeld zijn.
 • Is er al iets dat ik zelf kan doen?
  Om het monteurs makkelijk te maken kun je alvast zorgen dat je liftnummers bij de hand hebt. Dit zorgt er voor dat monteurs makkelijker weten wat voor liften het zijn en wat de reden kan zijn dat de lift niet meer werkt.

  Bel je met de storingsdienst, dan is de locatie van de liften ook handig. Maakt de lift een apart geluid, neem dit dan alvast op. Doet de lift vreemd, maak dan een video die we kunnen bekijken.

  In veel gevallen kunnen we de staat van de lift op afstand uitlezen.

 • Wanneer is een lift in storing?
  Zodra de lift niet doet wat het zou horen te doen, dan noemen we dat een storing. Een lift die stoort is niet fijn en veroorzaakt onnodig problemen. Goed liftonderhoud is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om een liftstoring te voorkomen.
 • Wanneer moet ik een andere onderhoudspartij zoeken?
  Liften van Mitsubishi Elevator Europe hebben een gemiddeld beschikbaarheidspercentage van 99,8% en minder dan 1 storing gemiddeld per jaar. Als de partij die op dit moment jouw liftonderhoud doet ervoor zorgt dat je meer storingen per jaar hebt dan adviseren we om eens een afspraak te maken met een van onze monteurs om te zien wat de precieze reden is. Het kan zijn dat de lift vervangen moet worden of er modernisatie plaats moet vinden.

 • Wat kost een liftstoring?
  De kosten van een liftstoring lopen erg uiteen. Dit is afhankelijk van de staat van de lift, eerder onderhoud en de geschiedenis van de lift(en). Uiteraard ook of er spoed is. Bij een liftstoring aan een lift die al in ons onderhoud zit rekenen we bij een M-Use® lift geen extra kosten.

  Dan hebben we het alleen nog maar over kosten om het te verhelpen. Elk uur dat de lift stil staat kost ook geld omdat mensen niet op de plek van bestemming kunnen komen. Ziekenhuizen of bedrijfspanden zijn afhankelijk van de werking van de lift. Het is dan ook zaak om een storende lift zo snel mogelijk te laten verhelpen. Meld een liftstoring dan ook direct.

" Wat ook belangrijk is, is het storingenverhaal. Als er een deur niet loopt of een motor niet loopt of weet ik wat dan hoeven wij er niet achteraan. Daar wordt voor gezorgd. "

Gebouwbeheerder, VvE De Eshof, Rijssen

" Open communicatie, inleving op en bijdragen aan het programma van eisen, doen wat is afgesproken, uitstekende kwaliteit liften. "

Directeur

" Een prima firma om mee samen te werken, ze komen hun afspraken na en communiceren goed met de klant. Zowel in de service als bij renovaties en modificaties. "

Werkvoorbereider | Vastgoed, beheer en onderhoud, Rijnstate

Laagste storingspercentage van Nederland

Liften van Mitsubishi Elevator Europe hebben een gemiddeld beschikbaarheidspercentage van 99,8% en minder dan 1 storing gemiddeld per jaar. Omdat wij onze liften vakkundig onderhouden en onderdelen van hoge kwaliteit gebruiken, hebben onze liften het laagste storingspercentage van Nederland.

Trots op onze monteurs!

Onze landelijke servicedienst verhelpt een liftstoring bij iedereen, ook niet klanten. Door een groot assortiment aan reserveonderdelen voor verschillende merken en lifttypes kunnen we verzekeren dat we de storing of ander defect snel en naar tevredenheid met de juiste kennis, kunde en materialen oplossen. Wij leiden onze Nederlandse servicemonteurs zelf op.

Wist je dat…wij een klanttevredenheid hebben van een 9,3? Laat jouw liftstoring geen ergernis zijn.

Tevreden klanten in beeld

Neem gerust contact op met een van onze referenties hoe de kwaliteit van onze service is bij een liftstoring.

Dokkum Lyceum

Dokkum

De eerste M-Use®lift van Nederland staat in het Friese Dokkum.

NieuwbouwM-Use
Read more about Dokkum Lyceum

Energy Academy

Groningen

Topinstituut waar er wordt gewerkt aan innovatie op energiegebied.

NieuwbouwBreaam-NL
Read more about Energy Academy

Lourdeskade

Tilburg

Woningcomplex in het Brabantse Tilburg gelegen aan het Lourdesplein

Nieuwbouw
Read more about Lourdeskade

Wijnhavenkwartier

Den Haag

VvE woningen in het Wijnhavenkwartier in Den Haag met 20 verdiepingen.

Nieuwbouw
Read more about Wijnhavenkwartier

Blaak 16

Rotterdam

Kantoorgebouw in Rotterdam waar kwaliteit en functionaliteit tot uitdrukking komen.

Nieuwbouw
Read more about Blaak 16

Rat Verlegh Stadion

Breda

Liften in het Rat Verlegh Stadion van de Brabantse voetbalclub NAC Breda.

Nieuwbouw
Read more about Rat Verlegh Stadion

Student Experience

Amsterdam

Zelfstandige studentenwoning in een modern studentencomplex.

Nieuwbouw
Read more about Student Experience

LAM

Lisse

Nieuw kunstmuseum in Lisse voor jong en oud met een glazen lift in de entree.

Nieuwbouw
Read more about LAM

Universiteit Leiden

Den Haag

Universiteit in de hofstad met meerdere liften en een roltrap in gebruik.

Nieuwbouw
Read more about Universiteit Leiden

Zalmhaventoren

Rotterdam

Grootste woontoren van de Benelux zal 215m hoog worden en is gelegen vlak aan de Maas.

NieuwbouwM-Use
Read more about Zalmhaventoren

Veel voorkomende storingen in een lift

Een storing kan in verschillende onderdelen van de lift voorkomen. De meest voorkomende oorzaken van een storing aan liften zijn de liftdeuren, de besturing of de motoraandrijving.

Deuren storen

Soms gaan de liftdeuren niet goed open en dicht. De oorzaak is vervormde deuren: ze zijn ingedeukt of kromgetrokken. Dit kan gebeuren door weer en wind als de lift buiten wordt gebruikt. Het kan ook zijn dat er iets tegen de liftdeuren is aangebotst waardoor er een deuk is ontstaan. Een kromme of ingedeukte deur gaat niet meer goed open en dicht. Vooral deuren van slechte kwaliteit kunnen gemakkelijk kromtrekken of indeuken.

Is geval van een liftstoring, ga dan niet met man en macht aan de deuren trekken. Dit vergroot de kans op langdurige stilstand aanzienlijk.

Besturing hapert

Als er storingen zijn in de besturing van de lift, dan is het vaak lastig te achterhalen waar het probleem precies zit. Het kan een fout zijn in de printplaten van de besturing. Maar het kan ook zijn dat de elektronica verouderd is of de relais niet meer goed werkt. Meestal zijn storing aan de besturing snel te verhelpen. Technische storingen aan de besturing blijven voorkomen als de oorzaak niet wordt aangepakt.

In geval van een liftstoring is het zeker niet de bedoeling dat je zelf probeert om het probleem te verhelpen. De besturing van een lift is heel gevoelig. Schroef ook zelf niks los in de lift.

Motoraandrijving slijtage

De motoraandrijving van een lift veroorzaakt vaak storing doordat er slijtage optreedt aan de verschillende onderdelen. Dat kan in een oudere lift gebeuren, maar ook in jongere liften van mindere kwaliteit. Om dit soort storingen op te lossen, heb je een vakkundig oordeel en plan van aanpak nodig. Liftonderhoudsbedrijven hebben meestal een vrijblijvende liftinspectie die je kunt aanvragen om de kwaliteit van de lift te inventariseren.

Bij een liftstoring zul je merken dat de lift helemaal niet meer beweegt of schokken geeft. Zorg dat je deze storing snel meldt bij het bedrijf dat liftonderhoud voor je doet.

Meld een liftstoring zo snel mogelijk

Hoe sneller een storing aan de lift bekend is hoe minder lang deze stil staat.

Liftstoring melden

Als je last hebt van een liftstoring, dan is het belangrijk dat je weet hoe lang het gaat duren voordat er iemand langs komt. Wij komen bij een liftstoring uiterlijk langs, uitzonderingen daargelaten, binnen de volgende tijden:

 • Bij opsluiting: 1 uur
 • Bij urgente storingen: 4 uur
 • Bij overige meldingen: 8 uur

Geef de volgende informatie door als je een liftstoring meldt. Dan kunnen wij snel en gericht reageren:

 • Het liftnummer(s) van de betreffende installatie(s)
 • De locatie van de lift(en)
onderhoudd-of-renovatie

“Ook als onze monteurs een situatie tegenkomen die niet zo vaak voorkomt hebben we deze lift zo snel mogelijk weer operationeel.”

DSC05424C-1024x683

Zelf een liftstoring voorkomen

Een liftstoring is kostbaar. Elk uur dat de lift stil staat kost het tijd en geld. Bijvoorbeeld in ziekenhuizen waarbij patiënten niet snel genoeg op een andere locatie kunnen komen. Onze taak is het om een liftstoring te verhelpen, maar gelukkig kun je ook zelf de kans op liftstoringen verkleinen. Voorkomen dat je met zware spullen tegen de liftdeur botst. Klinkt simpel? Toch is dit de meest voorkomende situatie. Bijvoorbeeld bij verhuizingingen en wasmachines, koelkasten of complete bankstellen de lift in gewerkt worden. Meer tips voor het voorkomen van een liftstoring?

» Onze 5 tips voor het voorkomen van liftstoringen.

Vrijblijvend een liftinspectie aanvragen

De beste kwaliteit liften voor een prijs waar je normaliter meer stilstand, meer gedoe en uiteindelijk meer zorgen om hebt. Onze liftspecialisten komen graag vrijblijvend een liftinspectie doen om de mogelijkheden en voordelen liftonderhoud in jouw situatie te bepalen.

Meer info over vrijblijvende liftinspectie

Snelle en betrouwbare liftreparatie

Naast een uitgebreide service– en onderhoudsafdeling beschikken wij ook over een eigen renovatie- en moderniseringsafdeling. Vanuit Veenendaal verzorgt deze afdeling landelijk ook diverse liftreparaties aan alle soorten merken en type liften en roltrappen.

Mede doordat we als één van de weinige Nederlandse liftleveranciers over een complete eigen productiehal beschikken, kunnen wij snel en flexibel inspelen op diverse soorten liftreparaties. Daarnaast beschikken wij over een ruim assortiment aan reserveonderdelen waarmee wij u snel kunnen helpen.

Of het nou een liftreparatie aan een klein onderdeel betreft of het gaat om de vervanging van meerdere defecte componenten, bij ons bent u aan het juiste adres voor zowel vrijblijvend liftadvies als snelle en betrouwbare service waarmee uw liften zo snel mogelijk weer draaien.

Heeft u een defecte lift of last van liften die vaak storen? Ook zonder onderhoudscontract kunt u bij ons terecht voor een liftreparatie of een betrouwbaar advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Neem contact op

Meld een liftstoring met dit formulier

Minder urgente storingen en/of werkzaamheden kunnen worden gemeld via dit formulier. Deze meldingen worden alleen behandeld op werkdagen tussen 08:15 en 16:45.


Spoed en wilt u direct iemand aan de lijn? Bel dan 0318 586 540

Ongeacht het soort overeenkomst dat u met ons heeft zijn wij altijd – 24 uur per dag en 7 dagen per week – telefonisch beschikbaar in geval van storingen.

Om snel en adequaat te kunnen reageren verzoeken wij u bij elke melding opgave te doen van:

 • Het liftnummer(s) van de betreffende installatie(s).
 • De locatie van de lift(en).

Behoudens overmacht hanteert Mitsubishi Elevator Europe de volgende uiterste responstijden:

 • Bij opsluiting: 1 uur.
 • Bij urgente storingen: 4 uur.
 • Bij overige meldingen: 8 werkuren.