De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Search
Generic filters
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Search
Generic filters
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

M-Care® – ASPRA

voor effectieve ventilatie en luchtreiniging
gericht tegen virussen in jouw liften

Uit recent onderzoek van de Universiteit van Amsterdam blijkt dat druppeltjes die vrijkomen bij praten of hoesten, aerosolen genaamd, in liften tot wel 20 minuten blijven hangen. Wanneer de liftdeuren dicht blijven, loopt die tijd op tot maar liefst 30 minuten. Het is daarom van cruciaal belang dat liften goed geventileerd worden en idealiter zelfs dat de lucht actief gereinigd wordt. Ons M-Care® systeem doet precies dit.

Actief gereinigde lucht

Tijdens liftgebruik wordt continue actief gereinigde lucht aangevoerd in de cabine, dit zorgt bovendien voor overdruk (vergelijkbaar in operatiekamers) hetgeen de ventilatie van de cabine ten goede komt.

 

Geen microbiologische groei

ASPRA filters absorberen geen vocht, waardoor schimmelgroei en/of bacteriegroei voorkomen wordt. Hierdoor is geen microbiologische groei mogelijk, hetgeen ervoor zorgt dat de in de cabine aangevoerde lucht door het M-Care® systeem altijd schoon en hygiënisch.

Doodt virussen en bacteriën

ASPRA technologie doodt tot wel 99% van de virussen en bacteriën in de lucht.

Snelle montage

Het systeem is snel op jouw liften te monteren en heeft een hoge kwaliteit en lange levensduur.

Hoge filtratie efficiëntie

De filtratie efficiëntie van ASPRA luchtreinigers met ionisatie is hoger dan HEPA filtratie in ziekenhuizen. Bovendien is de ionisatie techniek (het positief of negatief elektrisch laden van atomen of moleculen) veel duurzamer en energiezuiniger dan conventionele textiel filters.

Grondige luchtverversing.

Dankzij grondige luchtverversing tijdens en na elke rit van de hele liftcabine, is de lift snel én veilig weer beschikbaar voor nieuwe gebruikers en hoeft er niet 20-30 minuten gewacht te worden tot de aerosolen zijn ingedaald en de lift weer veilig is voor gebruik.

Veiliger liftgebruik met M-Care® – ASPRA

Nieuwe ventilatiesystemen

Er zijn in Nederland zo’n 100.000 liften in gebruik. Hoe veilig zijn ze eigenlijk? Dat er nú gehandeld moet worden, vindt ook directeur van de liftbouw-divisie van Mitsubishi, Evert Visser. Hij vertelt dat de branche druk bezig is met het bedenken van oplossingen om de ventilatie in liften te verbeteren.

Hoe werkt de ASPRA® technologie?

aspra care

Vervuilde lucht wordt met behulp van een ingebouwde ventilator of een bestaande luchtstroom in een ventilatiekanaal, in de ASPRA luchtreiniger geleid. In het eerste gedeelte van de ASPRA luchtreiniger wordt de lucht blootgesteld aan een ionisator. De ionen laden de deeltjes die zich in de lucht bevinden op (van fijnstof tot aan microbiologische verontreinigingen). Alle geladen deeltjes worden vervolgens door een ASPRA collector aan het einde van het apparaat opgevangen, waardoor er schone, gezonde en gereinigde lucht uit het apparaat komt.

De ASPRA techniek laadt deeltjes in het apparaat op, waardoor het mogelijk is om een open structuur filter (een collector) te gebruiken in plaats van een conventioneel dicht filter. Hierdoor gebruiken onze apparaten significant minder energie voor het verplaatsen van de lucht door de collector heen, waarbij tegelijkertijd een zeer hoge efficiëntie wordt behaald. Het vervangen van de verzadigde collector is zeer gemakkelijk en kan door iedereen veilig worden uitgevoerd.

Meer over ASPRA technologie

Voordelen M-Care® ASPRA t.o.v. bestaande technieken (zoals HEPA)

Energiezuiniger

Het systeem heeft een zeer hoge luchtzuiveringsefficiëntie (tot E10-11/HEPA classificatie volgens NEN-EN 1822 norm), zonder gebruik te maken van een HEPA filter. Hierdoor heeft de ASPRA 80% minder drukval dan conventionele filters, en dus substantiële energiebesparing t.o.v. van klassieke filters.

Lagere onderhoudskosten

HEPA filters zijn doorgaans duurder in de vervanging. Bovendien werken systemen die gebruik maken van HEPA filters vaak (noodgedwongen) met voorfilters. Doordat op deze filters Micro-organismen blijven plakken, die tevens over de tijd heen verder kunnen groeien (risico op ‘biofilm’ vorming), moeten dit soort filters vaker vervangen worden. Dit resulteert in significant hogere onderhoudskosten t.o.v. ons M-Care® ASPRA systeem.

Een bewezen werking

De producten van de ASPRA serie zijn getest door verschillende onafhankelijke instituten zoals TNO, VITO en ECN. Resultaten tonen aan dat de luchtreinigingsefficiëntie van onze techniek 90 tot 99% is van de atmosferische deeltjes tussen 10 en 0.1 micron (PM10, PM2.5, PM1, PM0.1 / ultrafijnstof).

Significant hogere verversingsgraad

Door de hoge luchtstroom van ons M-Care® ASPRA systeem, is de verversingsgraad in de liftcabine vele malen hoger dan andere oplossingen die actief zijn in de markt zijn.

Geen schadelijke radicalen

ASPRA laadt deeltjes enkel in het apparaat op, en vangt de deeltjes direct af op het eigen open structuur filter (een collector). Er worden geen schadelijke radicalen geproduceerd.

Vrijblijvend een offerte ontvangen voor M-Care®- ASPRA op jouw lift(en)? Neem contact.

 Anderen lazen ook:

Veilig liftgebruik op kantoor: nu en in de toekomst

Het nieuwe normaal is van invloed op veilig liftgebruik op kantoor. Wat betekent dit voor vastgoedbeheerders en ontwikkelaars? We denken mee.

Lees meer over Veilig liftgebruik op kantoor: nu en in de toekomst

Corona-update: stickers en contactloos een lift besturen met je smartphone

Twee nieuwe oplossingen voor veilig liftgebruik in tijden van corona: stickers met adviezen en QR-codes waarmee je een lift kunt besturen. Lees meer.

Lees meer over Corona-update: stickers en contactloos een lift besturen met je smartphone

Veilig de lift blijven gebruiken in een wooncomplex

Hernieuwde maatregelen treffen woningcorporaties en VvE’s. Ook op het gebied van liftgebruik. Hoe blijf je veilig de lift gebruiken? Lees het hier.

Lees meer over Veilig de lift blijven gebruiken in een wooncomplex