De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

5 tips om liftstoringen te voorkomen

Blog - Geplaatst op 26 september 2019

Een liftstoring voorkomen is beter dan genezen. Zeker als het de enige lift in het gebouw is. Benieuwd wat jij zelf hieraan kunt doen? Lees dan onze 5 tips.

1. Probeer liftdeuren zo min mogelijk te blokkeren

Misschien zie je het wel eens gebeuren: iemand springt op het laatste moment in de lift, terwijl de deuren al sluiten. Of je ziet tijdens een verhuizing dat mensen expres dozen of andere voorwerpen tussen de liftdeuren zetten. Zo blijven de deuren open, maar vergroot je ook de kans op storingen. Als liftdeuren constant open en dicht gaan, slijten ze veel sneller. Verder worden liftdeuren niet ‘blij’ van onderbroken bewegingen, die kort op elkaar volgen. Hierdoor neemt de kans op een liftstoring toe. Dus nog even snel een voet tussen de liftdeur? Liever niet!

schone liftrails en liftdeur2. Vermijd ruw contact met de liftdeuren

Liftdeuren zijn in het dagelijks gebruik de meest storingsgevoelige onderdelen van een lift. Door hard contact kunnen de deuren indeuken of krom trekken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens het laden en lossen van goederen. Ook rollators, winkelwagentjes of kinderwagens kunnen schade veroorzaken tijdens het in- en uitrijden. Als gevolg hiervan rijden de deuren niet goed meer in hun voegen en lopen ze aan.

3. Maak ook de rails van de liftdeuren schoon

De centrale hal of de liftlobby worden vaak netjes schoongemaakt. Vergeet niet om dan ook de liftrails mee te nemen, want vaak blijven papiertjes en ander vuil in de liftrails zitten. Dus pak je de bezem? Veeg dan ook even voorzichtig de liftrails schoon. Zo zorg je dat de liftdeuren goed functioneren en voorkom je storingen.

4. Zorg regelmatig voor vakkundig liftonderhoud

Lopen de liftkabels nog goed in hun rails? Zitten er geen deuken in de liftdeuren? En werkt de besturing van de lift nog zoals het hoort? Regelmatig vakkundig liftonderhoud is de beste manier om een liftstoring te voorkomen. Tijdens een controle doen onze servicemonteurs een grondige check. Zo signaleren zij op tijd problemen aan de lift. Bijvoorbeeld slijtage van de liftonderdelen, die de servicemonteur dan direct vervangt. Door minimaal 1 keer per jaar je lift goed te laten onderhouden, verklein je de kans op storingen.

5. Breng de gebruikersbehoeften en gebruiksintensiteit in kaart

Ga je een nieuwe lift aanschaffen? Dan is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Wie gaan de lift gebruiken? Waar komt de lift? En hoe vaak per dag wordt de lift gebruikt? Breng dit in kaart en kies vervolgens voor de juiste lift. Daarbij loont het om bij een forse investering in een liftinstallatie (die minimaal 20 jaar mee moet gaan) te kijken naar de kosten op de lange termijn. Investeren in een iets hogere kwaliteit betaalt zich dubbel en dwars terug op de middellange termijn. Niet alleen in gebruikscomfort (minder geluid, trillingen, storingen en kortere wachttijden), maar zeker ook in energie-, onderhoud- en vervangingskosten.

Extra tip: informeer andere liftgebruikers

Maken veel verschillende mensen dagelijks gebruik van de lift(en)? Informeer hen over hoe zij liftstoringen kunnen voorkomen. Dit kan al simpel met een e-mail, brief of deze blog. Bewoners van een appartementencomplex of medewerkers in een kantoor zitten ook niet te wachten op liftstoringen. Of erger: dat zij vast komen te zitten in de lift. Dus ons advies: informeer je medebewoners of collega’s over het juiste gebruik van de liften. Zo blijven ze in beweging!

“Liften van Mitsubishi Elevator Europe hebben een gemiddeld beschikbaarheidspercentage van 99,8% en het laagste storingspercentage van Nederland.„

Hulp nodig?

Heb je nu een liftstoring of komt een liftstoring bij jou in het gebouw vaak voor? Ook zonder onderhoudscontract kun je bij ons terecht voor reparaties. Of gewoon een oprecht en betrouwbaar advies. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag!

Contact opnemen Meer informatie over liftstoringen

Meer gerelateerd nieuws lezen?

Hoe weet ik of mijn lift toe is aan vervanging?

Tijdig liftproblemen signaleren? Bekijk 6 signalen waaraan je herkent dat je lift of liftonderdelen toe zijn aan vervanging of modernisering.

Lees meer over Hoe weet ik of mijn lift toe is aan vervanging?

"Onze bewoners zijn erg blij met een storingsvrije lift"

Staat de lift in jouw appartement alweer stil? Het is de nachtmerrie van veel VvE bestuurders en bewoners. Als VvE-bestuur wil je weten waar je aan toe bent als het om liftonderhoud gaat.

Lees meer over "Onze bewoners zijn erg blij met een storingsvrije lift"

Meekijken met servicemonteur Danny Roos

Danny Roos werkt inmiddels 4 jaar als servicemonteur bij Mitsubishi. Dagelijks gaat hij op pad op klanten te helpen met liftonderhoud en liftreparaties.

Lees meer over Meekijken met servicemonteur Danny Roos