De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

De toekomst en optimalisatie van liften door middel van data

Nieuwsbericht - Geplaatst op 19 oktober 2021

In een keynote paneldiscussie op 18 mei jongstleden bespraken Ronald Koedam, Head of Sales bij Mitsubishi Europa, Alderik Bos, MBA, CEO &, Business Improver bij Liftinsight en Imro Garcia, CEO bij Pi liftconsultants, hoe een lift en met name het gebruik verbeterd of geoptimaliseerd kan worden door middel van data.

Volgens Ronald Koedam is het verbinden van de data van de lift met andere installaties in het gebouw de toekomst. “Op deze manier creëren we échte slimme gebouwen en voegen we meer waarde toe aan liftservices. We staan echter wel voor een uitdaging. We moeten er namelijk voor zorgen dat we voor alle installaties in het gebouw hetzelfde platform gebruiken, zodat hier op een goede manier gebruik van kan worden gemaakt.” Ronald Koedam ziet een mooie toekomst voor zich en komt dan ook met een oplossing. “In plaats van een lift te verkopen tegen de laagste prijs met een hoog vervangingsratio, moeten we onze data opnemen in onze productlijnen en diensten om zo optimale verticale mobiliteit te bereiken.”

“Niet alleen data voor het optimaal inzetten van mens, materiaal en middelen is een thema. Ook een doordachte dienstverlening, die gekoppeld is aan andere informatiebronnen levert uiteindelijk voor de gebruikers een optimale leefomgeving. Het gaat niet meer om de individuele onderdelen, maar de samenhang en verbinding tot één geheel.”

Download het e-book gratis om deze en de vele andere bijdragen te lezen.