De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Hoe maak je met behulp van een liftrenovatie je lift duurzamer?

Blog - Geplaatst op 14 juli 2022

De huidige tijd wordt gekenmerkt door hoge energieprijzen en onrust in de wereld. Dit zorgt ervoor dat organisaties nog meer bezig zijn met thema’s als klimaat, om zo iets goeds te doen voor de wereld én kosten te besparen. Zo zijn er ook mogelijkheden bij het renoveren van je lift. Met dat in het achterhoofd is de vraag: hoe kan je dan je lift duurzamer maken?

Bij een liftrenovatie zijn er twee mogelijkheden: een volledige liftvervanging óf liftmodernisering. Een volledige liftvervanging was voorheen niet de meest duurzame keuze. Hierbij zijn veel nieuwe onderdelen nodig, waardoor de productievraag toeneemt. Toch is er wel een duurzame keuze mogelijk.

Door een liftvervanging je lift duurzamer maken

De meest voorkomende liften zijn hydraulische liften en tractieliften. Een hydraulische personenlift wordt hydraulisch aangedreven door olie in combinatie met druk. Het gebruik van olie is minder milieuvriendelijk. De tractielift is daarom een betere optie. Dit is een elektrische lift die wordt aangedreven door een elektromotor met kabels. De snelheid van de lift wordt bepaald door een frequentiegeregelde aandrijving. Hierdoor zijn er geen pieken in stroomverbruik, wat energie bespaart en dus duurzamer is. Voor nieuwe liften en liftvervangingen is M-Use ons circulaire model, waarbij klanten de lift van ons leasen op basis van gebruik. We doen het onderhoud en maken daarbij duurzame keuzes. Zo kunnen we het besturingssysteem aanpassen voor een systeem dat energie teruglevert aan het net.

Door een liftmodernisering je lift duurzamer maken

Als je je lift nog niet hoeft te vervangen, kun je ook met behulp van een liftmodernisering je lift duurzamer maken. Hierbij vervangen we alleen onderdelen, wat een duurzame manier is om een lift op orde te krijgen. Bij het moderniseren van een lift, zijn verschillende mogelijkheden om deze te verduurzamen. Voor hydraulische aangedreven liftinstallaties werken we met een moderniseringskit. Hierbij levert onze fabrikant een besturingssysteem en aandrijving dat minder stroom vraagt. Een hydraulische lift in bijvoorbeeld een gebouw met drie verdiepingen vraagt veel aanloopstroom. Dit betekent hogere aansluitkosten voor een kleine VvE. Dit besturingssysteem heeft een lagere aansluitwaarde, omdat het al bij veel toepassingen werkt op 16 ampère.

Bestemmingsbesturing als chique oplossing

Om de lift te verduurzamen hebben ook kleinere aanpassingen impact. Zo vervangen we halogeenlampen of TL-lampen voor LED-verlichting. Niet alleen in de cabine maar ook in de schacht. Daarnaast gaat het besturingssysteem op stand-by en het licht uit, als de lift een tijdje niet wordt gebruikt. Een meer ‘chique’ oplossing voor liften met meer dan 10 stopplaatsen is de bestemmingsbesturing. Hiermee geef je voordat je de lift in stapt al via de displays in de hal aan op welke verdieping je moet zijn. Andere liftgebruikers met dezelfde bestemming krijgen dezelfde lift aangeboden. Bij weinig vraag gaan automatisch enkele liften in stand-by: efficiënt, duurzaam en energiebesparend.

Hergebruiken liftonderdelen

Niet alleen zijn energiekosten op dit moment een probleem. De levertijden van technische onderdelen neemt alleen maar toe. Daarom kunnen we er bij Mitsubishi Elevator Europe voor kiezen om tijdens een liftmodernisering recyclede liftonderdelen te gebruiken. Niet alleen bespaart dit geld, maar dit is ook beter voor het milieu.

Meer informatie over liftvervanging Meer informatie over liftrenovatie

 

Vrijblijvend contact opnemen