De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Hoe werkt een liftinspectie?

Blog - Geplaatst op 18 januari 2023

Is jouw lift toe aan vervanging, renovatie, vernieuwing of betere liftonderhoud? Met een liftinspectie ontdek je de status van je lift. Lees hoe een liftinspectie bij ons werkt.

Een goedwerkende lift is belangrijk. Om erachter te komen in welke staat een lift is, is een liftinspectie belangrijk. Er zijn meerdere redenen voor het aanvragen van een liftinspectie:

Je hebt een verouderde lift
De lift in je gebouw piept en kraakt. Hij is verouderd en toe aan een fikse opknapbeurt. Of zelfs vervanging.

Je wil een second opinion aanvragen
Ben je ontevreden over je huidige partij voor liftonderhoud? Of heb je een offerte ontvangen van een andere liftleverancier en wil je een second opinion? Vraag dan vrijblijvend een liftinspectie aan.

Je wil weten of je lift geschikt is voor M-Use®
Overweeg je een constructie zoals ons M-Use® model? Dan is het verstandig om eerst een liftinspectie aan te vragen. Hiermee krijg je inzicht in de status van je lift en de liftschacht. Zo ontdek je of M-Use® voor jou de beste oplossing is.

Je bent een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) aan het maken
Met een meerjarenonderhoudsplan krijg je inzicht in de vervangingen en kosten die je de komende 5 tot 10 jaar aan je lift moet doen. Een liftinspectie voor een meerjarenonderhoudsplan is kosteloos als je lift al in bij ons in onderhoud is.

Hoe vraag je een liftinspectie aan?

Het aanvragen van een liftinspectie is niet moeilijk. In 7 stappen werken we toe naar een advies en offerte. We zetten de stappen voor je op een rij.

1. Maak een afspraak voor een vrijblijvende liftinspectie.
Je kunt bellen, mailen of het online aanmeldformulier invullen.

2. We nemen contact met je op voor wat extra benodigde informatie.
Zijn er problemen met de lift? Zo ja, welke? Welke soort en merk lift zit er in jouw gebouw? Wat heb jij voor ogen: een vervanging, renovatie of vernieuwing van de lift(onderdelen)?

3. We plannen samen een dag en tijdstip waarop we langskomen.

4. Een van onze liftinspecteurs komt bij je langs om de lift te controleren.
Wat wij controleren tijdens een liftinspectie is afhankelijk van de wensen en de hulpvraag. Toch kijken wij standaard naar:

– Liftmotor en besturingskast
– Liftdeuren
– Cabine-interieur
– Liftschacht
– Aantekeningen uit het liftboek

5. Op basis van de liftinspectie maken we een overzichtelijk advies met bijhorende prijsindicaties
In het advies lees je wat de status van jouw lift is. Signaleren wij bijvoorbeeld dat er deuken in de liftdeuren zitten en zij hierdoor niet meer goed openen en sluiten? Dan adviseren wij een vervanging, inclusief daarbij behorende kosten. Uiteindelijk brengen wij met ons advies alle vervangingen en vernieuwingen van de lift(onderdelen) in kaart, met de daarbij horende kosten.

6. Je wordt door ons gebeld om het advies en de offerte te bespreken
Wil je graag een persoonlijk gesprek om het advies samen door te nemen? Ook dat is mogelijk. We komen graag bij je langs voor een persoonlijk gesprek. Ook ben je van harte welkom bij ons in Veenendaal. We vertellen je graag meer over onze liften en diensten. Daarnaast geven we je een rondleiding door onze fabriek en een kijkje in onze testtoren.

7. Jij maakt de beslissing of je onze offerte accepteert
Ben je tevreden over ons advies en de offerte? Dan maken we snel afspraken over wanneer we met jouw lift aan de slag gaan.

Lees meer over onze liftinspecties of neem vrijblijvend contact op.