De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

In de praktijk: onze adviesrol bij Van der Valk Zuidas

Blog - Geplaatst op 28 november 2023

Al twee decennia lang werken wij van Mitsubishi Elevator Europe nauw samen met Van der Valk door het hele land. Van nieuwbouw tot liftvervanging, liftrenovatie en liftonderhoud, wij ondersteunden het familiebedrijf bij tientallen projecten. Elk project kreeg een eigen liftoplossing die past bij het ontwerp, de gebruikers en Van der Valk zelf. Onze adviesrol nemen we serieus. Een mooi voorbeeld is het in 2020 geopende hotel op de Amsterdamse Zuidas, waarbij we samen een optimale liftoplossing vonden. Adriaan van der Valk vertelt meer over dit traject.

De uitdaging

Het Van der Valk-hotel op de Zuidas is een stadshotel dat bijzondere uitdagingen met zich meebracht. Adriaan van der Valk legt uit: “Op verdieping 1 t/m 4 bevinden zich parkeergarages, op verdieping 5 liggen de receptie en de restaurants en daarboven zijn er vergaderzalen en hotelkamers. Gasten komen dus op verschillende verdiepingen binnen, waar niet altijd menselijk toezicht is. We wilden vermijden dat er een onoverzichtelijke en onveilige situatie ontstond. Onze vraag aan Mitsubishi was daarnaast om de juiste hoeveelheid liften te bepalen, zodat alle gastenstromen efficiënt bediend werden met minimale wachttijden.”

Samen brainstormen

Van der Valk legde deze uitdagingen op tafel, waarna wij meedachten en adviseerden over mogelijke oplossingen. Adriaan: “MEE heeft manieren om het aantal liften te bepalen door het aantal bewegingen te berekenen. Maar er was slechts plek voor maximaal vijf liften. Zo zijn we samen aan de slag gegaan, eigenlijk met een klein bouwteam. Ik hield brainstormsessies met Head of Sales Ronald Koedam. Hij keek vervolgens of de ideeën ook inpasbaar en technisch uitvoerbaar waren en kwam dan met een voorstel terug. Zo sleutelden we samen net zo lang tot we bij een goede oplossing uitkwamen. Hierin kwamen onze expertises heel mooi samen. De expertise van techniek en liftbewegingen van MEE, en die van Van der Valk op het gebied van hotels en gastvrijheid.”

De oplossing

Uiteindelijk kreeg het hotel op de Zuidas vijf liften. Adriaan legt uit: “We hebben twee liften die alleen van verdiepingen 0 tot 5 gaan en twee liften die alleen van 5 tot 13 gaan. Zo zorgen we ervoor dat iedereen één keer van lift moet wisselen in de lobby, waar er toezicht is. Maar er is ook één schakellift in het midden. Daar zit een knop op met drie standen: we kunnen óf alle etages vrijgeven, óf we zetten hem van 0 tot 5, óf we zetten hem van 5 tot 13. Afhankelijk van het moment reguleren we dat. ’s Ochtends bij het ontbijt zetten we de lift bijvoorbeeld van 5 tot 13. Zodat je genoeg liften hebt om mensen naar het ontbijtrestaurant te vervoeren. Met deze schakellift konden we het probleem van veiligheid en gastvrijheid op een goede manier oplossen. Niemand hoeft nu lang te wachten. En gasten vinden het ook helemaal niet vervelend als ze op de vijfde etage moeten wisselen van lift, omdat het hen een gevoel van veiligheid geeft.”

Prettige samenwerking en nazorg

De samenwerking voor het traject verliep zeer goed, aldus Adriaan. “Zowel bij het maken van de afspraken als tijdens de bouw zelf. Er is oog voor de relatie en niet alleen de letter van het contract. Dat kan een familiebedrijf waarderen.”

Ook na de oplevering hielpen we waar nodig. Bij ingebruikname van het pand en de laatste controle door de brandweer werden er bijvoorbeeld nog nieuwe wensen geuit. Adriaan: “Bij de keuring van de brandweer bleek er toch nog iets anders te moeten worden ingesteld. Dat werd direct opgelost en geregeld. Daarna is er nog fine-tuning geweest van de installaties. Als je op tijd communiceert en in contact blijft met elkaar, worden de verwachtingen ingevuld.”

Duurzame relatie

Waarom Van der Valk koos voor Mitsubishi? Adriaan: “We hebben een jarenlange relatie met elkaar. MEE en ik hebben goede gebundelde afspraken gemaakt, niet alleen voor dit project, maar voor meerdere locaties. Hun persoonlijke benadering sluit goed aan bij die van mij. MEE is sowieso onze preferred partner voor liften, de eerste naar wie we toegaan. Je krijgt altijd uitstekende kwaliteit. Niet alleen van het product zelf, maar ook het hele serviceapparaat eromheen, zoals storingsdiensten. En de monteurs zijn ontzettend kundig en betrokken, ze staan altijd voor je klaar.”

Inmiddels is het hotel op de Zuidas al een tijd open. Hoe bevallen de liften? “Goed,” vertelt Adriaan. “De kwaliteit van Mitsubishi staat buiten kijf.”

Heb je ook advies op maat nodig? Neem contact met ons op.

Foto van het exterieur van het Van der Valk Zuidas-hotel. Het is donker en het hotel is verlicht.

Nieuwsgierig naar andere Van der Valk-projecten die we hebben uitgevoerd? Bekijk onze collagepagina!