De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

KPN stopt met analoge telefoonverbindingen. Wat betekent dit voor jouw lift?

Nieuwsbericht - Geplaatst op 22 september 2023

In verband met de uitrol van glasvezelnetwerken is KPN bezig om stapsgewijs afscheid te nemen van analoge telefoonlijnen. Dit heeft mogelijk gevolgen voor de spreek-luisterverbinding in jouw lift!

In geval van een liftstoring is het belangrijk dat iemand die vastzit in een lift snel hulp kan inroepen. Daarom zijn nieuwere liften standaard uitgerust met een spreek-luisterverbinding. In geval van nood maakt iemand met een druk op de knop direct contact met een hulpverlener.

Tegenwoordig hebben veel spreek-luisterverbindingen een digitale GSM-verbinding, maar sommige liften zijn nog afhankelijk van een vaste lijn. Wanneer KPN stopt met het ondersteunen van deze analoge telefoonverbindingen, komt jouw lijn te vervallen. Wat betekent dit voor jou? Je lift wordt afgekeurd, waardoor je liftfunctie vervalt. Zonder een werkende spreek-luisterverbinding mag een lift namelijk niet in gebruik zijn.

Maakt jouw lift nog gebruik van een analoge telefoonlijn? Geen zorgen, je kunt de verbinding laten ombouwen naar GSM. Neem contact met ons op via het contactformulier. Vink aan dat het om een renovatie/modernisering gaat, en noem bij Vraag/Opmerking de GSM-ombouw. We komen zo snel mogelijk bij je terug!

Goed om te weten: nieuwe liften leveren wij alleen nog met een GSM-verbinding. Zo heeft jouw lift altijd een betrouwbare telefoonverbinding, ook in de toekomst.