De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Liftrenovatie: verleng de levensduur van je lift!

Blog - Geplaatst op 17 juli 2023

Voldoet jouw lift niet meer aan de eisen van tegenwoordig? Of begint hij gebreken te vertonen? Dan is het tijd voor een liftrenovatie. Wij kunnen de lift voor je vervangen of moderniseren. Samen kijken we wat de beste oplossing is voor jouw situatie. Zodat je lift straks weer als een zonnetje loopt en nog jaren meekan.

Wanneer is een liftrenovatie interessant?

Er zijn verschillende situaties waarin het verstandig is om je lift aan te pakken. Bijvoorbeeld:

• Je lift voldoet niet meer aan de huidige veiligheids- en prestatienormen.
• Er zijn technische problemen, zoals storingen of andere gebreken.
• Je lift zorgt voor hoge energiekosten.
• De toegankelijkheid van je lift laat te wensen over. Je lift is bijvoorbeeld niet rolstoelvriendelijk, of er past geen brancard in.
• De uitstraling past niet meer bij de rest van het gebouw.
• Je gebouw krijgt een andere bestemming.

Op welke manieren kun je je lift renoveren?

Bij een renovatie kun je kiezen voor een vervanging of een modernisering van je lift. Bij een vervanging zetten we een geheel nieuwe lift in de bestaande schacht. Dit is bijvoorbeeld nodig als de lift veel wordt gebruikt of al een aantal jaren oud is. Of omdat je gebouw een andere bestemming krijgt.

Bij een modernisering vervangen of upgraden wij bepaalde onderdelen. Zo verbeter je eenvoudig en snel de uitstraling en prestaties. Een voordeel van liftmodernisering is dat wij dit snel kunnen realiseren. En daarbij scheelt het moderniseren van een lift veel kosten in vergelijking met het plaatsen van een compleet nieuwe lift.

Hoe helpen we jou hierbij?

Door een goede analyse brengen wij jouw lift in beeld. Gaat deze nog mee, geen probleem! Is het tijd om je lift te renoveren? We staan voor je klaar om een voorstel uit te werken.

Gratis inspectie en meerjaren-onderhoudsplan

Elke renovatie is anders. Daarom beiden wij een gratis liftinspectie aan. Voordat we beginnen, komen we je lift bekijken en geven we een eerlijk advies. Daar hoort eventueel ook een prijsindicatie bij, en een meerjaren-onderhoudsplan. Natuurlijk denken we hierin met je mee. Samen kijken we wat er binnen jouw budget en wensen mogelijk is.

Brede kennis en vrije toegankelijkheid

Natuurlijk hebben we kennis van onze eigen liften, maar dat hebben we ook van liften van andere fabrikanten. Zo kunnen we bijna elk fabricaat voorzien van nieuwe componenten. We hebben daar speciale moderniseringskits voor ontworpen. Moet er bijvoorbeeld een besturingssysteem worden vervangen van een andere fabrikant? Dat doen we vlot. En we zetten er meteen een vrij-programmeerbare (open-source) besturing in. Deze heeft geen technische bescherming, waardoor iedereen onderhoud kan plegen. Zo ben je niet afhankelijk van een vaste partij.

Verduurzaming

Het verduurzamen van je lift is een reden om te kiezen voor een liftrenovatie. De nieuwste technologie is namelijk bijna altijd zuiniger in energie. Tijdens een inspectie onderzoeken we of we de aansluitingen van je lift kunnen optimaliseren. Ook daar hebben we een speciale moderniseringskit voor. Zo verlagen we de aansluitwaarden en de kosten aan vastrechten. Dat is goed voor je portemonnee én het milieu.

Ook kleinere aanpassingen hebben impact. Zo vervangen we halogeenlampen of TL-lampen door ledverlichting. Niet alleen in de cabine, maar ook in de schacht. En als de lift een tijdje niet wordt gebruikt, gaat het besturingssysteem op stand-by en het licht uit.

Datagedreven onderhoud

Op dit moment zijn we druk bezig met het implementeren van datagedreven onderhoud. Dat betekent dat we precies meten hoe een lift gebruikt wordt. Bijvoorbeeld: hoe vaak loopt de lift en op welke verdiepingen stopt hij het meest? Die data is ontzettend waardevol, omdat het inzicht geeft in het (verwachte) gebruik en de (verwachte) slijtage. Aan de hand van deze data maken we een meerjaren-onderhoudsplan op maat.

De hoogste kwaliteit

Bij Mitsubishi Elevator Europe staan we voor de kwaliteit van onze producten en onze dienstverlening. We werken alleen met onderdelen van het hoogste kaliber. We leveren preventief onderhoud om storingen voor te zijn, plus een uitstekend meerjaren-onderhoudsplan. Alles voor een goede, veilige en betrouwbare lift met een zo lang mogelijke levensduur.

Wil je meer weten over de mogelijkheden op het gebied van liftrenovatie? Neem dan contact met ons op. Of vraag direct een liftinspectie aan.