De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Re-use en refurbishment: de keuze vandaag bepaalt de toekomst

Blog - Geplaatst op 14 maart 2024

Om onze milieu-impact te verminderen gaan we bij Mitsubishi Elevator Europe heel bewust om met de inzet van materialen, zowel nieuwe als bestaande. Voor een verzekerde functie van je lift heb je namelijk echt niet altijd nieuwe materialen nodig. Als koploper in circulariteit streven wij naar hergebruik en refurbishment, mét garantie op kwaliteit en dienstverlening. Head of Sales Ronald Koedam vertelt over onze visie.

Kwaliteit en levensduur

Bij Mitsubishi Elevator Europe begint duurzaamheid bij de zeer hoge kwaliteit van onze producten. Ronald Koedam: “We begrijpen dat we materiaal te leen hebben uit de aarde en dat de gebruiksperiode van die materialen zo lang mogelijk moet zijn. Daarom streven we naar maximale kwaliteit en extreme levensduur. Het voordeel daarvan is dat de lifecycle-analyse van onze producten bijzonder positief uitvalt. Door de lange levensduur belasten we de aarde minder.”

Maar ondanks de lange levensduur gaan ook onze onderdelen niet eeuwig mee. “Eenmaal aan het eind van hun lifecycle belandden deze producten traditioneel gezien op de afvalberg,” aldus Koedam. “Maar in plaats van waste, zetten wij nu in op hergebruik en refurbishment.”

Een nieuw leven voor onderdelen

We zorgen bijvoorbeeld voor refurbishment van printplaten, aandrijvingen en motoren. Die herstellen of upgraden we en geven we zo een tweede leven. Natuurlijk met gestelde kwaliteitsdoelen en de garantie van een nieuwe levensduur. Koedam: “De klant krijgt een herzien product en is uiteindelijk goedkoper uit, maar merkt dat niet in de service. De lift presteert even goed als altijd. En dan is er nog de maatschappelijke toegevoegde waarde: de positieve impact op het milieu.”

M-Use® en M-Use® modernisering

Bij MEE doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat onze liften zo lang mogelijk meegaan. Zo maken we gebruik van data-driven maintenance, waarin wij met intelligentie tot levensduurverlenging van bestaande installaties komen. En dankzij ons unieke circulaire gebruiksmodel M-Use®, waarbij je betaalt voor gebruik in plaats bezit, reduceren we materiaalgebruik aanzienlijk.

Nieuw is M-Use® modernisering, de doorontwikkeling van M-Use®. Hierbij ligt de focus op het optimaal vervangen van de essentiële onderdelen van een bestaande lift, om de levensduur te verlengen en te streven naar minimaal grondstofgebruik. Koedam: “Eigenlijk geven we bestaande liften een nieuw leven. Wij vragen: wat is nu nodig om een nieuwe levensduur aan de lift te geven? En wanneer moet je in de toekomst vervolgstappen nemen om de lift continu in een optimale staat te houden? Dat kan betekenen dat we nu de besturing aanpakken en over vijf jaar de deuraandrijving vervangen. In plaats van dat we te vroeg afval creëren, vervangen we onderdelen dus op het juiste moment. ‘Fit for purpose.’ Zo garanderen we een betere performance en een meer ontzorgde functie. Daarin lopen we voorop in de markt.”

De kern: service en garantie

De traditionele producent-leverancier is sterk gericht op het vullen van hun productiecapaciteit en het leveren van nieuwe producten, vertelt Koedam. “Maar dat is niet ons doel. Ons doel is het leveren van een optimale service. Van inkopen, produceren en verkopen gaan wij over op terugnemen, refurbishen en het opnieuw inzetten van de dienstverlening. Die service zit heel diep in het DNA van ons bedrijf. We voelen ons meer service- en dienstverlener dan producent en leverancier. Dat maakt ons uniek ten opzichte van anderen in de markt.”

Koedam vervolgt: “We beloven een bepaalde service en zorgen altijd voor transparantie in de verwachtingen. In onze contracten verplichten wij onszelf om die verwachtingen na te komen. De klant loopt geen risico en heeft altijd duidelijkheid over de te verwachten performance.”

Kiezen voor de toekomst

Uiteindelijk draait het om verantwoordelijkheid nemen voor onze milieu-impact, zodat er ook een toekomst is voor de generaties na ons. Koedam citeert Gandhi: ‘The future depends on what you do today.’ “Wat we vandaag doen, bepaalt hoe de toekomst eruitziet. Dus laten we de aarde niet leegroven, maar respectvol met haar grondstoffen omgaan.”

Meer weten?

Lees hier meer informatie over M-Use®.

Neem direct contact op