De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Verslag donderdag 11 april – Building Holland 2019

Nieuwsbericht - Geplaatst op 11 april 2019

De laatste dag van Building Holland 2019 is een feit. De stand was weer goed gevuld met bezoekers. We spraken met hen over knelpunten bij circulair bouwen, product as a service en andere duurzame ontwikkelingen. De dag werd afgesloten met een borrel in Japanse stijl.

Circulair bouwen

Hergebruik van bouwmaterialen en gebouwen, dat is circulair bouwen. Een onderwerp dat in de lift zit. Het heeft raakvlakken met alle takken binnen de bouwsector. Van gebruikte Trespa platen die een tweede leven krijgen als meubel tot gebouwen die je compleet in en uit elkaar kunt schroeven. Toch bestaan er in de praktijk nog veel uitdagingen op het gebied van circulariteit. Zo zitten de kostprijs en een goede afstemming met alle betrokken partijen circulariteit regelmatig in de weg.

Gevelplaten krijgen een nieuw leven.

Product as a service

Auto’s, (kopieer)machines, heftrucks of LED verlichting. Leasen is voor veel bedrijven in de bouwsector interessant. Vooral als het om grote kapitalen gaat, zoals bij liften, machines en transportmiddelen. Het is makkelijk in onderhoud en stimuleert het hergebruik van producten. Ook kun je met leasen nieuwe technologie makkelijker inpassen om concurrerend te blijven. En hoe zit het met privé leasen? We namen de proef op de som en vroegen het aan enkele bezoekers. Privé leasen blijkt nog niet zo populair. Het blijft vaak bij een auto of een mobiele telefoon. Wat is een reden om wél te gaan leasen? Gemak en een lage kostprijs worden vaak genoemd.

Japans borrelen

Onder het genot van sushi en drankjes sloten we de dag af. Terwijl er druk werd nagepraat over een geslaagde editie van Building Holland 2019, werden de laatste Japanse puzzels opgelost. Zowel standhouders als bezoekers slaagden erin om de Japanse puzzels te ontcijferen. De gelukkige winnaars kregen een fles wijn en golfballen van Mitsubishi mee naar huis.