De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Mitsubishi Elevator Europe zet volgende stap naar circulaire toekomst

Nieuwsbericht - Geplaatst op 25 januari 2018

Mitsubishi Elevator Europe committeert zich tijdens de World Economic Forum in Davos. Tijdens de 48e editie van het “World Economic Forum” in Davos, vond gister “The Capital Equipment Pledge” plaats. Een initiatief van het “Platform for Accelerating the Circular Economy” (PACE), een publiek-private samenwerking onder leiding van Royal Philips, de Global Environment Facility en de UN Environment. Het doel van deze ‘Pledge’ is om een boost te geven aan de realisatie van een circulaire economie.

Het circulaire pleidooi werd woensdag 24 januari gepresenteerd door Frans van Houten, CEO van Royal Philips. Een coalitie van bedrijven, waaronder ons bedrijf, stelde een bijzondere Pledge samen. De bedrijven waarmee we het circulaire pleidooi hebben samengesteld zijn ASML, Cisco, HP inc., Dell, KPN, Vanderlande en zoals eerder gezegd Royal Philips.

Samen kunnen we de circulaire economie verder laten accelereren

Samen met de deelnemende bedrijven gaan we kennis en ervaringen delen, met als doel de praktische kant van de realisatie van circulaire producten en diensten verder te accelereren. Tevens zullen we gebruiken gaan maken van het gezamenlijke netwerk aan (kennis)partners en praktijk cases gaan delen. Vanuit onze missie om de beste en meest duurzame oplossing te bieden op het gebied van verticale mobiliteit, zullen wij met name onze ervaringen met M-Use® gaan delen. M-Use® is een uniek circulair model voor liften, gebaseerd op pay-per-use en gerealiseerde liftprestaties. M-Use®-liften zijn niet alleen energiezuiniger en hebben aanzienlijk lagere uitvalpercentages, ook werken wij voor M-Use® liften actief aan het recyclen en hergebruiken van zoveel mogelijk componenten aan het einde van de levenscyclus.

Als onderdeel van de ‘Environmental Vision 2021’ van de Mitsubishi Electric Group, zal Mitsubishi Elevator Europe in 2021:

De keten volledig sluiten van al de M-Use® liften die aan het einde van hun levenscyclus terugkeren. Dit betekent dat wij op een verantwoordelijke manier zorg zullen dragen voor het 100% recyclen en/of hergebruiken van alle componenten van terugkerende M-Use® liften.
Wij streven ernaar om 50% van de totale inkomsten uit M-Use®-verkopen te genereren.
Verlagen van de CO2-uitstoot van ons productgebruik met 30% (Gebaseerd op het fiscale jaar: 2001).
Lagere CO2-uitstoot van onze productie met 30% (Gebaseerd op het fiscale jaar: 1991).
Het creëren van producten en diensten die bijdragen aan de 3R’s (verminderen, hergebruiken en recyclen) gedurende de hele levenscyclus van het product.

Bekijk hier het volledige pledge document

 

Meer lezen?

Circulair bouwen, hoe doe je dat? 5 voorbeelden

Circulair bouwen, ofwel het hergebruiken en recyclen van bouwmaterialen, is een onderwerp dat in de lift zit. Als bouwsector zijn we ons steeds meer bewust van de effecten van materiaalgebruik.

Lees meer over Circulair bouwen, hoe doe je dat? 5 voorbeelden

Mitsubishi Elevator Europe: voorloper in circulair ondernemen in de bouw

Als er dus ergens een enorme kans is voor circulair ondernemen, is het wel in de bouw. Met duurzaamheid in haar DNA is liftfabrikant Mitsubishi Elevator Europe in Nederland een voorloper op dit gebied.

Lees meer over Mitsubishi Elevator Europe: voorloper in circulair ondernemen in de bouw

Circulair bouwen: wat zijn de knelpunten?

Circulair bouwen. In de bouwsector gonst deze term rond, maar hoe realiseer je dat circulair bouwen nou echt? Waar loop je tegenaan in het bouwproces?

Lees meer over Circulair bouwen: wat zijn de knelpunten?