De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Search
Generic filters
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht

Let op: door verstoringen hebben wij momenteel langere levertijden dan u van ons gewend bent

Search
Generic filters
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Haut Amsterdam

De grootste houten woontoren van Nederland aan de Amsterdamse Amstel.

HAUT wordt het nieuwe icoon aan de Amstel. Het 73 meter hoge gebouw is straks de hoogste houten woontoren van Nederland. Uniek in architectuur en uitzonderlijk in duurzaamheid. HAUT bestaat uit 50 royale appartementen en twee penthouses. HAUT maakt deel uit van het Amstelkwartier, de gevarieerde wijk tussen Amsterdam-Zuid, de Rivierenbuurt en Watergraafsmeer. HAUT ligt direct aan de Amstel, de jachthaven Stadshaven Amstelkwartier en Park Somerlust. De woningen zullen medio 2021 worden opgeleverd.

HAUT is zoals gezegd van hout. Hout stoot niet uit, maar slaat CO2 natuurlijk op. Naast een houten hoogbouwconstructie krijgt HAUT energie-opwekkende gevels, triple glas en wordt het bovendien zodanig gerealiseerd dat de toegepaste materialen zoveel mogelijk herbruikbaar zijn. Niet voor niets dus dat opdrachtgever Lingotto en aannemer J.P. van Eesteren graag M-Use® liften wilden in dit unieke gebouw. Met al deze maatregelen wordt HAUT het eerste woongebouw dat het hoogst haalbare duurzaamheidslabel krijgt.

Type project NieuwbouwNieuwbouw
Plaats Amsterdam
Opleverdatum 24 april 2018
Ontwikkelaar Lingotto
Aannemer J.P. van Eesteren
Architect Team V Architectuur en Arup
M-use logo