De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Haut Amsterdam

De grootste houten woontoren van Nederland aan de Amsterdamse Amstel.

HAUT is het nieuwe icoon aan de Amstel. Het 73 meter hoge gebouw is de hoogste houten woontoren van Nederland. Uniek in architectuur en uitzonderlijk in duurzaamheid. HAUT bestaat uit 50 royale appartementen en twee penthouses. HAUT maakt deel uit van het Amstelkwartier, de gevarieerde wijk tussen Amsterdam-Zuid, de Rivierenbuurt en Watergraafsmeer. HAUT ligt direct aan de Amstel, de jachthaven Stadshaven Amstelkwartier en Park Somerlust.

HAUT is zoals gezegd van hout. Hout stoot niet uit, maar slaat CO2 natuurlijk op. Naast een houten hoogbouwconstructie heeft HAUT energie-opwekkende gevels, triple glas en is het bovendien zodanig gerealiseerd dat de toegepaste materialen zoveel mogelijk herbruikbaar zijn. Niet voor niets dus dat opdrachtgever Lingotto en aannemer J.P. van Eesteren graag M-Use® liften wilden in dit unieke gebouw. Met al deze maatregelen is HAUT het eerste woongebouw dat het hoogst haalbare duurzaamheidslabel krijgt.

Bekijk de onderstaande video voor meer informatie over HAUT Amsterdam. In de video komen Gerard Comello van vastgoedontwikkelaar Lingotto B.V., HAUT-bewoner Jan Willem Breen en Mitsubishi Elevator Europe-projectleider Wouter Knol aan het woord over dit bijzondere project!

Type project NieuwbouwNieuwbouw
Plaats Amsterdam
Opleverdatum 20220316
Ontwikkelaar Lingotto
Aannemer J.P. van Eesteren
Architect Team V Architectuur en Arup
M-use logo