Technova College

Het Technova College is een hypermoderne mbo-school in Ede, waar alles draait om techniek en creativiteit. Het nieuwe technische college van Ede is een prachtige leer-werkomgeving waar studenten de juiste aandacht krijgen voor techniek. Ze worden door gepassioneerde docenten en medewerkers opgeleid tot technische en creatieve vakmensen. Hierdoor verstaan de studenten straks een vak waar de maatschappij om vraagt.

Onze partner, Bouwbedrijf de Kreeft, heeft in 2,5 jaar tijd een hypermoderne mbo-school neergezet. Bij een modern gebouw hoort uiteraard een moderne nieuwe lift. Daarom koos het Technova College Ede voor een duurzaam gebruiksmodel voor liften: M-Use®. Met M-Use® heeft het Technova Collega 40 jaar de beschikking over een goedwerkende lift, zonder zich zorgen te hoeven maken over liftonderhoud, reparaties en andere bijkomende kosten.

Techniekhuis Hengelo

In Hengelo is de voormalige fabriek van Stork Pompen gerevitaliseerd tot opleidingsgebouw voor het Techniekhuis in Twente. In de ruimtes waar vroeger nog drijfwerk en pompen werden gerealiseerd, is er nu plek voor technische opleidingen zoals bouwvakker of schilder. Het is de plek waar aankomende bouwprofessionals samenkomen en samenwerken om de beste in hun vak te worden.

Het pand heeft nog steeds de industriële uitstraling maar is desondanks zo duurzaam mogelijk gerenoveerd. Dit is onder andere terug te zien in de 650 zonnepanelen die het dak bedekken en door de circulaire M-Use® lift.

Wijnhavenkwartier

Samen met aannemer Heijmans hebben wij in Den Haag gebouwd aan het nieuwe Wijnhavenkwartier, één van de grootste binnenstedelijke kantoortransformaties in Nederland. In twee jaar tijd is het voormalige gebouw van het ministerie van Justitie & Veiligheid en het ministerie van Binnenlandse Zaken omgebouwd tot een levendig woon-, werk- en studiegebouw midden in de stad.

Het gebouw werd tot op het betonskelet gesloopt en vanaf daar weer volledig opgebouwd. Uitdaging hierin waren de lege verdiepingsvloeren met grote liftkern. Aangezien deze liftkern, bestaand uit voorgespannen beton, in het hart van het gebouw essentieel is voor de constructieve stabiliteit, mochten hier tijdens de montage van de liften geen gaten in worden geboord. Voor onze Nieuwbouw monteurs was dit best een uitdaging.

Op de begane grond en de verdiepingen twee tot en met vier van de toren en in de laagbouw is de campus van Universiteit Leiden gevestigd. Hier krijgen 3.500 studenten onderwijs in de vakken recht en bestuur. Boven de campus, op de verdiepingen vijf en zes van de laagbouw, zitten kantoren. In de strip op straatniveau zitten diverse voedingsgerelateerde ondernemingen. De vijfde tot de twintigste verdieping van de toren tellen nu in totaal 162 appartementen en 8 penthouses.

Lees meer over onze nieuwbouw liftoplossingen.