Wijnhavenkwartier

Samen met aannemer Heijmans hebben wij in Den Haag gebouwd aan het nieuwe Wijnhavenkwartier, één van de grootste binnenstedelijke kantoortransformaties in Nederland. In twee jaar tijd is het voormalige gebouw van het ministerie van Justitie & Veiligheid en het ministerie van Binnenlandse Zaken omgebouwd tot een levendig woon-, werk- en studiegebouw midden in de stad.

Het gebouw werd tot op het betonskelet gesloopt en vanaf daar weer volledig opgebouwd. Uitdaging hierin waren de lege verdiepingsvloeren met grote liftkern. Aangezien deze liftkern, bestaand uit voorgespannen beton, in het hart van het gebouw essentieel is voor de constructieve stabiliteit, mochten hier tijdens de montage van de liften geen gaten in worden geboord. Voor onze Nieuwbouw monteurs was dit best een uitdaging.

Op de begane grond en de verdiepingen twee tot en met vier van de toren en in de laagbouw is de campus van Universiteit Leiden gevestigd. Hier krijgen 3.500 studenten onderwijs in de vakken recht en bestuur. Boven de campus, op de verdiepingen vijf en zes van de laagbouw, zitten kantoren. In de strip op straatniveau zitten diverse voedingsgerelateerde ondernemingen. De vijfde tot de twintigste verdieping van de toren tellen nu in totaal 162 appartementen en 8 penthouses.

Lees meer over onze nieuwbouw liftoplossingen.

Sijthoff City

Sijthoff was een oud kantoorgebouw in het hart van Den Haag. Nu is het een gebouw dat huisvesting biedt aan meerdere type gebruikers. Op de eerste 3 verdiepingen bevinden zich diverse winkels en op de bovenste 3 verdiepingen biedt het pand ruimte aan ca. 6.650 m2 vvo kantooroppervlak. Kenmerkend aan het gebouw zijn de 12 bronzen ooievaars van 5 meter hoog. Voor opdrachtgever Impact Vastgoed hebben wij 3 personenliften mogen leveren van het type Nexiez-MRL.