De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Search
Generic filters
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht

Let op: wij hebben op dit moment te maken met langere levertijden dan u van ons gewend bent

Search
Generic filters
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Een lift leasen

Ben je op zoek naar een nieuwe lift? Je hebt dan de keuze tussen een lift leasen of kopen. In de liftenbranche zien we steeds vaker dat VvE’s, projectontwikkelaars, woningcorporaties en vastgoedbeleggers kiezen voor lift lease. Ontdek of het iets is voor jouw gebouw(en).

Wat is lift lease?

Lift lease is een financieringsvorm waarbij je een lift van een liftleverancier in gebruik neemt, tegen een vast bedrag per maand. Bij de liftlease-constructie die wij als Mitsubishi hanteren is dit bedrag gebaseerd op het aantal liftbewegingen. Hoe meer ritten je lift maakt, hoe meer je betaalt. Verder blijven wij als liftleverancier eigenaar van de lift en verantwoordelijk voor het goed functioneren van de lift. Denk aan vervangingen en reparaties van kleine en grote liftonderdelen, zoals een besturingssysteem of de liftdeuren. Uiteindelijk krijg je een nieuwe lift, zonder dat je een grote investering hoeft te doen. Daarnaast leg je contractueel vast dat de liftleverancier zorgt voor het goed functioneren van de lift en ook de keuring- en onderhoudskosten voor zijn rekening neemt. Zo krijg jij niet te maken met onvoorziene kosten.

Voor wie is een lift leasen interessant?

Het leasen van een lift is interessant voor mensen die één of meerdere gebouwen bezitten of verenigingen die gezamenlijk een lift bezitten en gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan Vereniging van Eigenaren (VvE’s), projectontwikkelaars, woningcorporaties of vastgoedbeleggers. Daarbij maakt het niet uit of het gaat om nieuwbouw of om een bestaande lift. In beide gevallen kan lift lease een oplossing zijn. Bijvoorbeeld als een lift in een gebouw is verouderd en hierdoor toe is aan vervanging.

Voor VvE’s is een lift leasen aantrekkelijk omdat zij niet in één keer een grote som geld hoeven te betalen voor een lift. Ook zonder spaarpotjes of financiële reserves is het dan mogelijk om een nieuwe lift aan te schaffen. Projectontwikkelaars besparen met leasen ook een grote investeringssom voor de lift, waardoor zij meer marge overhouden bij de verkoop van het pand. Vastgoedbeleggers kunnen zelfs beleggingswaarde toevoegen aan hun vastgoed dankzij het leasen van een lift. Woningcorporaties hebben vaak meerdere gebouwen in beheer, waardoor het onderhoud veel tijd en geld kost. Het leasen van een lift ontzorgt woningcorporaties doordat een liftleverancier het liftonderhoud voor zijn rekening neemt. Zonder dat zij te maken krijgen met onvoorziene kosten voor reparaties en vervangingen aan de liften.

Een lift leasen bij Mitsubishi Elevator Europe?

Dat is sinds 2016 mogelijk via ons circulaire gebruiksmodel voor liften: M-Use®. We spreken niet over lift lease, maar over een lift in bruikleen nemen. Met M-Use® neem je een nieuwe Mitsubishi lift in gebruik. Wij blijven lifteigenaar en daarmee verantwoordelijk voor de prestaties, beschikbaarheid en onderhoud van de lift. Samen met jou stellen we een gebruikersovereenkomst op met heldere afspraken over gebruik, kosten en onderhoud. Uiteindelijk gaan we een duurzame samenwerking aan voor 30 tot 40 jaar.

Meer over M-Use®.

Voordelen lift leasen

Als je een lift bij ons in bruikleen neemt, dan heb je:

  • Geen grote investering meer nodig voor je lift. De aanschaf van een lift is een forse investering, waar je vaak een grote som geld voor moet lenen of sparen. Ga je een lift leasen bij ons? Dan bepaal jij hoe hoog jouw initiële investering is voor een nieuwe lift.
  • Een goedwerkende lift voor 30 tot 40 jaar. De marktgemiddelde levensduur van een lift is 15 tot 20 jaar. Daarna moet je de lift vervangen of renoveren. Met onze onderhoudstechniek en monitoring gaat een lift 30 tot 40 jaar mee.
  • Geen onvoorziene kosten meer voor liftonderhoud en reparaties. De risico’s liggen bij de eigenaar van de lift: de liftleverancier. Zij regelen het liftonderhoud, reparaties en vervangingen.
  • Een lease-constructie waarbij wordt afgerekend op basis van gebruik. We monitoren een lift en registreren het aantal ritten. Maak je minder ritten dan begroot? Dan krijg je geld terug. Maak je meer ritten, dan moet je iets bijbetalen.
  • Een contract met heldere afspraken over de prestaties, kosten en onderhoud van de lift. De liftleverancier weet zo bijvoorbeeld welke beschikbaarheid- en prestatieverplichtingen hij moet nakomen. Terwijl de gebruiker weet wat de vaste maandelijkse kosten zijn voor het leasen van de lift.

Meer weten over lift lease? Wat is nou de beste optie? Kopen of leasen? In deze gratis whitepaper zetten we alle voor- en nadelen voor je uiteen.


Misschien ook interessant voor jou

Hoe liften beleggingswaarde kunnen toevoegen aan jouw vastgoed?

Als belegger wil je zoveel mogelijk uit je vastgoedinvestering halen. Om een zo hoog mogelijk rendement te behalen, is het verstandig om te oriënteren.

Lees meer over Hoe liften beleggingswaarde kunnen toevoegen aan jouw vastgoed?

Leasemodellen en hun relatie met de circulaire economie

In het kader van circulair bouwen is leasen ook in de bouwsector populair. Lees hier het verschil tussen diverse leasemodellen en hun relatie met circulariteit.

Lees meer over Leasemodellen en hun relatie met de circulaire economie

Duitse projectontwikkelaar Osmab Gewerbe GmbH sluit overeenkomst voor M-Use® liften

De 10 liften in een grootschalig bouwproject van Osmab in Köln betekent onze eerste M-Use® samenwerking in Duitsland. Bekijk en lees meer over dit project.

Lees meer over Duitse projectontwikkelaar Osmab Gewerbe GmbH sluit overeenkomst voor M-Use® liften