De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Een lift leasen

Ben je op zoek naar een nieuwe lift? Je hebt dan de keuze tussen een lift leasen of kopen. In de liftenbranche zien we steeds vaker dat VvE’s, projectontwikkelaars, woningcorporaties en vastgoedbeleggers kiezen voor lift lease. Ontdek of het iets is voor jouw gebouw(en).

Wat is lift lease?

Lift lease is een financieringsvorm waarbij je een lift van een liftleverancier in gebruik neemt, tegen een vast bedrag per maand. Dat bedrag per maand kan bijvoorbeeld gebaseerd zijn op het aantal liftbewegingen: hoe meer ritten je maakt, hoe meer je betaalt. Wanneer je een lift least, blijft de liftleverancier vaak eigenaar van de lift en verantwoordelijk voor het goed functioneren en onderhouden van de lift.

Uiteindelijk krijg je wanneer je een lift least een nieuwe lift zonder dat je een grote investering hoeft te doen. Daarnaast leg je contractueel vast dat de liftleverancier zorgt voor het goed functioneren van de lift en ook de keuring- en onderhoudskosten voor zijn rekening neemt. Zo krijg jij niet te maken met onvoorziene kosten.

Voor wie is een lift leasen interessant?

Het leasen van een lift is interessant voor mensen die één of meerdere gebouwen bezitten of verenigingen die gezamenlijk een lift bezitten en gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan Vereniging van Eigenaren (VvE’s), projectontwikkelaars, woningcorporaties of vastgoedbeleggers. Daarbij maakt het niet uit of het gaat om nieuwbouw of om een bestaande lift. In beide gevallen kan lift lease een oplossing zijn. Bijvoorbeeld als een lift in een gebouw is verouderd en aan vervanging toe is.

  • Voor VvE’s is een lift leasen aantrekkelijk omdat zij niet in één keer een grote som geld hoeven te betalen voor een lift. Ook zonder spaarpotjes of financiële reserves is het dan mogelijk om een nieuwe lift aan te schaffen.
  • Projectontwikkelaars besparen met leasen ook een grote investeringssom voor de lift, waardoor zij meer marge overhouden bij de verkoop van het pand.
  • Vastgoedbeleggers kunnen zelfs beleggingswaarde toevoegen aan hun vastgoed dankzij het leasen van een lift.
  • Woningcorporaties hebben vaak meerdere gebouwen in beheer, waardoor het onderhoud veel tijd en geld kost. Het leasen van een lift ontzorgt woningcorporaties doordat een liftleverancier het liftonderhoud voor zijn rekening neemt. Zonder dat zij te maken krijgen met onvoorziene kosten voor reparaties en vervangingen aan de liften.

Een lift leasen bij Mitsubishi Elevator Europe?

In de markt worden er drie verschillende leasemodellen onderscheiden: financial lease, operational lease en het gebruiksmodel. Wij bieden het laatste aan, waarbij je betaalt voor gebruik in plaats van bezit.

Sinds 2016 hebben wij een circulair gebruiksmodel voor liften: M-Use®. We spreken daarom niet over lift lease, maar over een lift in bruikleen nemen. Met M-Use® neem je een nieuwe Mitsubishi lift in gebruik. Wij blijven lifteigenaar en daarmee verantwoordelijk voor de prestaties, beschikbaarheid en onderhoud van de lift. Samen met jou stellen we een gebruikersovereenkomst op met heldere afspraken over gebruik, kosten en onderhoud. Uiteindelijk gaan we een duurzame samenwerking aan van minstens 25 jaar.

Meer over M-Use®.

Voordelen van een lift in bruikleen nemen bij Mitsubishi Elevator Europe

Als je een lift bij ons in bruikleen neemt, dan heb je:

  • Geen grote investering meer nodig voor je lift. De aanschaf van een lift is een forse investering, waar je vaak een grote som geld voor moet lenen of sparen. Neem je een lift in bruikleen bij ons? Dan bepaal jij hoe hoog jouw initiële investering is voor een nieuwe lift.
  • Een goedwerkende lift voor minstens 25 jaar. De marktgemiddelde levensduur van een lift is 15 tot 20 jaar. Daarna moet je de lift vervangen of renoveren. Met onze onderhoudstechniek en monitoring gaat een lift gegarandeerd 25 jaar mee.
  • Geen onvoorziene kosten meer voor liftonderhoud en reparaties. De risico’s liggen bij ons. Wij regelen het liftonderhoud, reparaties en vervangingen.
  • Een bruikleenconstructie waarbij wordt afgerekend op basis van gebruik. We monitoren een lift en registreren het aantal ritten. Maak je minder ritten dan begroot? Dan krijg je geld terug. Maak je meer ritten, dan moet je iets bijbetalen.
  • Een contract met heldere afspraken over de prestaties, kosten en onderhoud van de lift. Zo weten wij bijvoorbeeld welke beschikbaarheid- en prestatieverplichtingen we na moeten komen. En zo weet jij wat de vaste maandelijkse kosten zijn voor de lift.

Meer weten over het leasen of in bruikleen nemen van een lift? In onze gratis whitepaper zetten we alle voor- en nadelen voor je uiteen.

Nieuwsbrief en privacy
Door dit formulier te verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid.