De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

M-Zero®: Energieneutrale liften

We leven in een dynamische wereld, waarin veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen. In toenemende mate zien we binnen onze samenleving de impact van technologie. Denk aan IoT-toepassingen, automatisering, maar zeker ook de vele mogelijkheden om duurzamer te produceren en hergebruiken.

Mitsubishi Elevator Europe staat niet stil in haar transitie van fabrikant met focus op producten naar duurzame totaal dienstverlener op het gebied van verticale mobiliteit. Energieverbruik en de milieu-impact daarvan is voor ons daarom dan ook een belangrijk thema om in te verbeteren.

Een van de doelstellingen van Mitsubishi Elevator Europe is de meest energie efficiënte lift ter wereld te realiseren. De eerste stappen hierin zijn gemaakt en daar zijn we trots op. Een zelfvoorzienende lift met als doel nul-op-de-meter. Met M-Zero® gaan we voor een energieneutrale lift.

De rol van energie in de bouw

Veilig, comfortabel, duurzaam en smart (IoT). Aan onze gebouwen stellen wij steeds hogere eisen. Bij renovatie, transformatie en nieuwbouw vraagt dit om kennis en gebruik van duurzame materialen en de toepassing van de laatste technieken.

Met de lancering vorig jaar van M-Use®, was Mitsubishi Elevator Europe de eerste leverancier die liften aanbood waarbij uitsluitend betaald werd op basis van daadwerkelijk gebruik in plaats van traditionele koop. Daarnaast worden alle materialen van een M-Use® lift gerecycled of hergebruikt. Hierbij werden de eerste stappen gezet om een efficiëntere liftbeweging mogelijk te maken.

Deze eisen worden met de jaren alleen maar strenger. Overal worden programma’s opgezet rondom klimaat en duurzaamheid. 2020, 2030, zelfs al plannen voor doelstellingen in 2050. Met Mitsubishi Elevator Europe willen we niet dan pas wat doen, er moet nu al actie ondernomen worden.

 

De eisen aan bouwen worden steeds hoger
ook bij het ontwerp en de realisatie van liften.

Terugdringen van total cost of usage (TCU)

Duurzame bouwmethoden, materialen en energiebronnen evenals het verlagen van het absolute energieverbruik; de (her)ontwikkeling van een gebouw biedt veel mogelijkheden. Dit vraagt in een vroeg stadium om weloverwogen keuzes. Energiegebruik is hierbij steeds belangrijker. De lift wordt, vooral bij hoogbouw, nog steeds vaker dan de trap gebruikt. Dit zal waarschijnlijk ook nooit veranderen. Het is daarom van belang dat de energieconsumptie van deze ritten zo efficiënt mogelijk gebeurd. Wij als fabrikant moeten die verantwoordelijkheid ook nemen. De rol van data is mede dankzij M-Use® van wezenlijk belang gebleken. We zijn erin geslaagd om het energiegebruik nog efficiënter te maken. We zijn daarom erg trots dat we naast M-Use® vanaf 10 april 2017 een nieuw systeem mogen presenteren, genaamd M-Zero®.

Onze missie is om de meest energie efficiënte lift ter wereld maken door het terugdringen van Total cost of Usage (TCU).

Evert Visser
Algemeen directeur

M-Zero®: Energieneutrale liften

Via M-Zero® is het mogelijk geworden om een nog lagere total cost of usage (TCU) mogelijk te maken. Een intelligente energieneutrale lift die bijdraagt aan een nog lagere milieu-impact. Doorrekeningen laten zien dat met M-Zero® een besparing van maar liefst 45% in het absolute stroomgebruik is te realiseren, hetgeen in combinatie met het gebruik van zonne-energie als voeding een besparing van soms wel €2.000 per lift per jaar kan opleveren. Dit is onze meest energiezuinige lift tot nu toe.

M-Zero® levert daarmee een significante besparing op in de gebruikskosten en draagt bij aan de verdere realisatie van een duurzame economie. Hiermee past M-Zero® perfect in de lijn die door Mitsubishi Elevator Europe met de ontwikkeling van M-Use® is ingezet.

Aanzienlijke besparing op de gebruikskosten draagt bij aan een betere toekomst en duurzamere economie

 

Besparing van 45% op absoluut stroomgebruik in combinatie met zonne-energie tot wel € 2.000 euro.

De techniek achter M-Zero®

Met behulp van twee zonnepanelen wordt een accupakket opgeladen, deze accu’s verzorgen de volledige spanning van de lift. De accu’s worden ook opgeladen door de remenergie van de lift, hierdoor gaat er zo weinig mogelijk energie verloren. De energie slaan wij op in zogenaamde supercondensatoren, een nóg efficiëntere manier van opslaan dan veel huidige gangbare technieken.

Indien de zon zich een tijdje niet laat zien worden de accu’s opgeladen door het net. De aansluiting van het net is slechts 1 fase (max.500W) en daarmee minimaal in stroomverbruik.

Tevens beschikt ons M-Zero® systeem over een intelligente unit die de lift automatisch volledig uitschakelt als deze niet wordt gebruikt. Een soort geavanceerde stand-by modus. Dit bespaart veel energie, bijvoorbeeld in kantoorpanden die in het weekend niet gebruikt worden.

Meer informatie over M-Zero®?

We helpen u graag met meer informatie of een afspraak over de mogelijkheden van M-Zero®.

Vrijblijvend contact opnemen