De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

5x iconische liftscènes in films

Blog - Geplaatst op 10 januari 2020

De winterdagen zijn lang en donker, buiten is het regenachtig en koud. Een goed moment om ’s avonds lekker op de bank te hangen om te Netflixen. Daarom bespreken we in deze blog 5 iconische liftscenes in films. Welke ken jij allemaal?

De lift (1983)

Niet één scène, maar een hele film die zich afspeelt in en rondom een lift. Het gaat om de Nederlandse horrorklassieker De Lift, geschreven en geregisseerd door Dick Maas. Tijdens de film komt een lift in een groot gebouw plotseling stil te staan. De mensen in de lift stikken bijna, maar kunnen ter nauwer nood ontsnappen. Tijdens de zoektocht om te ontdekken wat er mis is met de lift, gebeuren er raadselachtige dingen. Durf jij deze film te kijken?

Terminator 2: Judgment Day (1991)

Een lift is ook vaak het toneel voor actie. In de Amerikaanse sciencefictionfilm Terminator 2 is dit niet anders. Met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol als The Terminator moet hij de wereld zien te redden van de dag van het laatste oordeel. Halverwege de film blijven de jonge John Conner, zijn moeder Sarah en The Terminator dankzij een lift uit handen van de vijand. Een bloedstollend spannende scène!

Abeltje (1998)

Veel Nederlanders zullen deze film ongetwijfeld kennen. Abeltje is een Nederlandse jeugdfilm dat gebaseerd is op het gelijknamige boek Abeltje uit 1953 van Annie M.G. Schmidt. In de film krijgt Abeltje een bijbaan als liftjongen bij het nieuwe warenhuis Knots. Hij krijgt op het hart gedrukt om nooit op het bovenste, groene knopje van de lift te drukken. Als hij zich weer eens in de nesten werkt, drukt hij in paniek op de verboden knop. De lift vliegt het pand uit, op weg naar een onbekende bestemming. Deze beroemde liftscène is de start van alle avonturen die Abeltje meemaakt in de film.

Mission Impossible III (2006)

Ethan Hunt, alias Tom Cruise, is in de actiefilm Mission Impossible III gevangen genomen. Hij wordt vastgebonden op een bed en een lift ingereden. Eenmaal in de lift begint de actie. Tom Cruise overmeestert 3 vijanden, kruipt door een luik uit de lift en klimt via de liftkabels naar boven. Een spectaculaire vechtscène met een goede afloop.

drive romantische liftsceneDrive (2011)

Drive is een Amerikaanse misdaad-dramafilm en veroverde maar liefst 40 prijzen. Het verhaal gaat over de zwijgzame automonteur en parttime filmstuntman Driver, gespeeld door acteur Ryan Gosling. In de film verdient hij zijn geld als vluchtwagenchauffeur voor overvallers. Nadat Driver zijn buurvrouw Irene ontmoet, vindt er een romantische scene plaats in de lift van hun woning.

Weet jij nog een andere legendarische filmscènes in liften? Vertel het ons in de reacties.

Bron afbeelding: VPRO

Meer gerelateerd nieuws lezen?

Japan vs Nederland: de verschillen

Tijdens de samenwerkingen met onze Japanse collega's zijn ons verschillende situaties opgevallen. Benieuwd?

Lees meer over Japan vs Nederland: de verschillen

Meekijken met Ricardo in de laswerkplaats

Ricardo Huercano werkt inmiddels 2 jaar als lasser in onze fabriek in Veenendaal. Ontdek wat hij leuk vindt aan zijn werk bij Mitsubishi Elevator Europe.

Lees meer over Meekijken met Ricardo in de laswerkplaats

5 x Mitsubishi liften in bizar hoge gebouwen

Als de gebouwen de hoogte ingaan, moeten de mensen dat ook. Mitsubishi plaatst over de hele wereld ontzettend goede liften, in hele gave gebouwen. Hierbij 5 van onze liften die je meenemen naar grote hoogten.

Lees meer over 5 x Mitsubishi liften in bizar hoge gebouwen