De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Liftbezoeker krijgt opmerkelijk belletje van de ‘nooddienst’

Nieuwsbericht - Geplaatst op 9 augustus 2017

Sta je dan in de lift. Word je ineens gebeld via de spreek-luisterverbinding van de lift. niet vanwege nood, maar om te melden dat je een Disney Cruise gewonnen hebt. Chris Brantley en zijn zoon vonden dit ook een opmerkelijke belletje en hebben het gesprek snel opgenomen.

Een vrouwenstem is te horen die aangeeft dat er een Disney Cruise is gewonnen. Via het telefoontje wil ze laten weten dat ze binnen de komende 18 maanden de vertrekdata door kunnen geven en ze zelfs kans maken op een bonusprijs. Het frappante is niet alleen dat dit belletje via het nummer van de spreek-luisterverbinding binnen komt, maar ook dat het eigenlijk als doel heeft om liftgebruikers zover te krijgen dat ze zelf een cruise boeken. Ze hebben dus helemaal niets gewonnen, maar worden dus feitelijk opgelicht.

Kan dit ook in Nederland voorkomen?

In theorie kan dit voorkomen. Het ligt er namelijk aan hoe de betreffende onderhoudspartij, die verantwoordelijk is voor liftonderhoud, de spreek-luisterverbinding heeft ingeregeld. Of beter gezegd waar deze mee is verbonden en in hoeverre deze verbinding is beveiligd. Het zou dus ook voor kunnen komen in een Mitsubishi-lift. Echter is de kans hierop minimaal, zeker als een betrouwbare partij het liftonderhoud verzorgd.

Bij ons wordt de spreekluisterverbinding elke 72-uur getest op zijn functioneren. Hierbij wordt ook getest of het signaal bij onze meldkamer binnenkomt. Dit soort opmerkelijke belletjes kunnen in praktijk dus nagenoeg niet voorkomen met een lift die wij als Mitsubishi in onderhoud hebben. Mocht het door bijvoorbeeld een hack toch lukken, zullen wij dat snel zien en meteen herstellen.

Ken je nog meer vreemde situaties in liften?

 

Meer lezen?

Bestaan er speciale liften voor dieren?

Nee, er bestaan geen liften voor dieren zoals wij die kennen voor mensen. Toch bestaan er 2 liften die het leven van dieren prettiger maken. Ontdek welke.

Lees meer over Bestaan er speciale liften voor dieren?

Hoe evacuatieliften levens redden in hoge gebouwen

Een evacuatielift biedt een extra vluchtroute tijdens een brand of een noodgeval. En draagt bij aan brandveiligheid. Ontdek hoe een evacuatielift werkt.

Lees meer over Hoe evacuatieliften levens redden in hoge gebouwen

Japan vs Nederland: de verschillen

Tijdens de samenwerkingen met onze Japanse collega's zijn ons verschillende situaties opgevallen. Benieuwd?

Lees meer over Japan vs Nederland: de verschillen