De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Bestaan er speciale liften voor dieren?

Blog - Geplaatst op 3 oktober 2019

Vrijdag 4 oktober: dierendag. Tijd om je hond of kat eens goed te verwennen. Bijvoorbeeld met een extra rondje door het bos. Als je de deur uit gaat, stap je misschien wel samen met je hond in de lift. Maar bestaan er eigenlijk ook liften speciaal voor dieren?

Het antwoord is duidelijk: nee, er bestaan geen liften voor dieren zoals wij die kennen voor mensen. Toch bestaan er 2 liften die het leven van dieren prettiger en veiliger maken.

rode binnenkant van de lift met dieren afgebeeldEen lift voor koeien en paarden

Een koe of paard in de sloot beland? Geen eenvoudige opdracht om grote dieren uit een benarde situatie te halen. Daarom is er een speciale lift ontwikkeld om deze dieren te helpen. De lift is een hijsdeken die om de romp van de koe of het paard gaat. Vervolgens wordt het dier uit het water getild door een heftruck of tractor. Zo komen ze weer veilig op het droge. Allemaal dankzij een eenvoudige lift als hulpmiddel.

Traplift voor honden

Soms kan een hond de trap niet meer op. Bijvoorbeeld doordat de hond te zwaar is geworden. Of het is pijnlijk voor zijn gewrichten door ouderdom. Speciaal voor honden is er daarom een traplift ontwikkeld. Deze hondentraplift is vaak een normale traplift, maar dan met een aparte bak of klep erop voor de hond. Zo kan je trouwe viervoeter weer veilig omhoog en omlaag.

Stap je samen met je hond in de lift?

Dan adviseert het Liftinstituut om je hond kort aan te lijnen. Het komt redelijk vaak voor dat een hond met de lift naar boven gaat, terwijl het baasje nog met de riem in zijn hand aan de andere kant van de liftdeur staat. Vaak loopt het met een sisser af: het breken van de riem voorkomt dat de hond door de omhooggaande lift in de problemen komt. Toch is het verstandig om extra alert te zijn als je samen met je hond de lift in stapt. Zo voorkom je gevaarlijke situaties en kun je samen met je hond zorgeloos een blokje om.

Meer gerelateerd nieuws lezen?

De 5 meest bijzondere liften ter wereld

Waar moet je naar toe reizen voor een spectaculaire liftervaring? Je leest het in onze blog over de 5 meest bijzondere liften ter wereld.

Lees meer over De 5 meest bijzondere liften ter wereld

5x iconische liftscènes in films

Liften zijn vaak het filmtoneel voor drama, actie en romantiek. In deze blog een top 5 van iconische liftscenes in beroemde films. Welke films ken jij?

Lees meer over 5x iconische liftscènes in films

Mag je bij brand een lift gebruiken?

Mensen mogen tijdens een noodsituatie alleen gebruikmaken van een evacuatielift, terwijl een brandweerlift alleen bestemd is voor de brandweer. In deze blog lees je waarom.

Lees meer over Mag je bij brand een lift gebruiken?