De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Mitsubishi Elevator Europe en ABN AMRO slaan handen ineen: samenwerken om circulaire bouw te stimuleren

Nieuwsbericht - Geplaatst op 5 maart 2019

Vanaf 4 maart jl. werken Mitsubishi Elevator Europe en ABN AMRO samen aan de verduurzaming van de bouw. In de Veenendaalse fabriekshal van de dienstverlener in verticale mobiliteit Mitsubishi, tekenden Evert Visser (Senior Managing Director, Mitsubishi Elevator Europe) en Miranda Stokkingreef (CEO, ABN AMRO Asset Based Finance) op deze datum een samenwerkingsovereenkomst. Hierin benoemen beide partijen hun partnerschap in de circulaire bouw projecten van Mitsubishi, M-Use® genoemd.

Mitsubishi werkt al geruime tijd aan verduurzaming in de bouwsector. Zo kwam het bedrijf in 2016 als eerste met een circulaire lift op de markt waarbij betaald wordt op basis van gebruik, genaamd M-Use®. Hierin blijft, in tegenstelling tot wat gebruikelijk is, Mitsubishi eigenaar van de lift. Doordat Mitsubishi in deze contracten ook nog eens verantwoordelijk is voor onderhoud van de liften, gaat een lift tientallen jaren langer mee. Wanneer een lift uiteindelijk vervangen moeten worden, zal Mitsubishi tevens de materialen hergebruiken of recyclen.

Ook ABN AMRO heeft een duidelijke visie op circulariteit en duurzaamheid. Duurzaamheid is opgenomen in de kernstrategie van de bank. Dit werd in 2017 onder andere nog maar eens bevestigd met de opening van het circulaire paviljoen ‘Circl’ op de Amsterdamse Zuidas. ABN AMRO erkent het potentieel van de M-Use® contracten. Daarom gaan beide partijen graag een langdurige samenwerking aan om de circulair gebouwde omgeving in Nederland verder te stimuleren. Met ABN AMRO als financiële partner kan Mitsubishi haar rol als duurzame leverancier van verticale mobiliteit in Nederland verder verstevigen.

Miranda Stokkingreef, CEO ABN AMRO Asset Based Finance, is trots op de samenwerking met Mitsubishi: “ABN AMRO wil klanten graag begeleiden in hun transitie naar een duurzame onderneming. Daarbij zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe businessmodellen. Met Mitsubishi als partner en het M-Use® project zetten we nu een concrete stap naar een groenere bouwsector. Wij helpen ondernemers niet alleen met groen dromen, maar vooral starten met groen doen.”

“Om je duurzame ambities te realiseren is samenwerking met andere partijen een must. Door onze krachten te bundelen verwacht ik dat we de markt een nog betere oplossing kunnen gaan bieden.” Aldus Evert Visser. “Al vanaf onze eerdere samenwerking rondom de ‘Circl’ hebben we gemerkt dat we hierbij aan de ABN AMRO een goede partner hebben. Ik ben ervan overtuigd dat het instappen van ABN AMRO als financierende partner, verder zal bijdragen aan het toepassen van ons circulaire model in verschillende projecten. Niet alleen voor grote ontwikkelaars, maar ook voor kleine VvE’s wordt M-Use® nu nog toegankelijker. Uiteindelijk is dit ook ons doel als Mitsubishi, namelijk zorgen dat de duurzame transitie waar we met z’n allen voor staan voor iedereen mogelijk is.”

Over ABN AMRO Asset Based Finance N.V.
ABN AMRO Asset Based Finance is een van de grootste financiers van bedrijfsmiddelen in Noord West Europa. Met zowel Lease als Commercial Finance financieringen bedient zij een groot aantal klanten in verschillende sectoren. Van bouw tot industrie, van agri tot food. ABN AMRO Asset Based Finance is in 2018 ontstaan uit een samenvoeging tussen ABN AMRO Lease en ABN AMRO Commercial Finance. Asset Based Finance is een dochteronderneming van ABN AMRO Bank.

Over Mitsubishi Elevator Europe
Met meer dan 65 jaar ervaring in Nederland is Mitsubishi Elevator Europe dé autoriteit op het gebied van hoogwaardige en betrouwbare lift– en roltrapinstallaties, , liftonderhoud en liftrenovaties. Mitsubishi Elevator Europe is onderdeel van de Mitsubishi Electric groep, dat deel uitmaakt van het Japanse Mitsubishi conglomeraat. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Veenendaal.