De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Vijf producten waarvan je niet wist dat je ze kon leasen

Blog - Geplaatst op 3 december 2018

"Product as a Service". Tijdens het drinken van je koffie sla je de krant open, je kunt er ook vandaag niet meer omheen. Duurzaamheid. De tijd dat men riep dat het anders moest ligt inmiddels in het verleden. We zijn serieuze stappen aan het maken om te zorgen voor de toekomst van de volgende generaties. De term ‘’product as a service’’, is daarbij een hot item als het over duurzaamheid en circulariteit gaat. Maar wat houdt dit nu precies in, en voor welke producten is het haalbaar om als betaalde dienst te fungeren. In het kader van de week van de circulaire economie deden we onderzoek naar een aantal opvallende producten als het om gebruik van materialen gaat. Wist je dat je deze vijf circulaire producten kon leasen?

1. Mud Jeans

Een spijkerbroek leasen? Het klinkt misschien als een onhaalbare schoolopdracht. Maar niets is minder waar. Mud Jeans ontwikkelt als sinds 2013 spijkerbroeken van gerecycled materiaal. Het idee ontstond toen Bert Vos op 23 jarige leeftijd naar China verhuisde. Zijn baan in de textielindustrie bracht de gezond- en veiligheidsrisico’s van fast fashion voor fabrieksarbeiders aan het licht. Hij was vastberaden dat hier een alternatieve manier voor te vinden moest zijn.

Het concept is vrij simpel, een eenmalig lidmaatschap voor €20 euro en een maandelijkse fee van €7,50 zorgt ervoor dat je een gerecyclede jeans aan hebt. Ben je toe aan een nieuw model, of is deze versleten? Dan wissel je deze gewoon in voor een nieuwe!

2. Bundles

Wist je dat de gemiddelde levensduur van een wasmachine maar 6 jaar bedraagt? Door dat veel machines onnodig veel energie water en wasmiddel verspillen, worden ze niet op de juiste manier gebruikt en gaan ze elk jaar in grote getallen naar de sloop.

Bij Bundles kun je een wasmachine leasen op een duurzame manier. Voor een maandelijks bedrag van €20.95 ontvang je thuis een Miele Classic Wasmachine, en natuurlijk heeft deze energielabel A+++. Maar wat maakt dit dan zo duurzaam? Je betaald namelijk voor het gebruik. Hoe minder je wast, hoe minder je betaalt. Dit wordt namelijk gemeten door speciale ‘slimme’ stekker. Dit apparaat meet het stroomverbruik en verstuurt deze informatie draadloos naar je door. Zo kun je zuiniger en efficiënter wassen, bijvoorbeeld door te kiezen voor andere wasprogramma’s of temperatuurinstellingen.

Is de wasmachine stuk? Dan zorgt Bundles voor het onderhoud, het blijft tenslotte een product as a service model.

3.Philips Circular lighting

Betalen voor het licht en niet voor de lampen. Je moet het misschien even op je in laten werken maar de gedachte is meer dan logisch. Is je lamp kapot? Dan gooi je hem weg en koop je een nieuwe. Dat kon anders, nee dat moest anders volgens Philips. Met Philips Circular lighting sluit je een contract af voor het licht en zorgt Philips ervoor dat de verlichting tijdig wordt gerepareerd of vervangen. Met dit model wil Philips bijdragen aan een wereld met zo min mogelijk afval en een optimaal behoud van grondstoffen.

4.Raillease & Bike lease

In Nederland hebben we al een tijdje het fietsplan, maar bij onze zuiderburen gaan ze op het gebied van leasen nog wat verder. Je hebt nu de mogelijkheid om jouw bedrijfsauto te leasen in combinatie met een abonnement op het openbaar vervoer of met een fiets. Op de dagen dat je jouw bedrijfsauto niet nodig hebt, kun je dus voor een duurzaam alternatief kiezen. Zo verminder je de kostprijs van je leaseauto en stoot je minder CO2 uit. Mocht je nu kiezen om sportief op de fiets te gaan dan wordt ook deze netjes door de leasemaatschappij onderhouden. Aan het einde van het contract, kun je de fiets houden of hem aan een liefdadigheidsproject schenken. Dit klinkt eigenlijk helemaal zo gek nog niet!

5. Mitsubishi M-Use®

Sinds afgelopen jaar ontwikkelde Mitsubishi Elevator Europe haar eigen product as a service model, genaamd M-Use®. In plaats van een lift leasen noemt men het een duurzame dienstverlening van verticale mobiliteit, waarmee je jaarlijks een vast bedrag betaalt voor het onderhoud dat wordt afgestemd op het gebruik van de lift. Door het gebruik te meten kan er op de juiste manier met onderhoud om worden gegaan. Hiermee ontzorgen we de lift eigenaar voor 40 jaar van alle facetten rondom een lift. Door de lift te monteren via de ”design for disassembly” methode, kunnen de materialen van de lift worden hergebruikt, samen met Madaster registreren we online al het bouwmateriaal.

Leasemodellen en hun relatie met de circulaire economie

In het kader van circulair bouwen is leasen ook in de bouwsector populair. Lees hier het verschil tussen diverse leasemodellen en hun relatie met circulariteit.

Lees meer over Leasemodellen en hun relatie met de circulaire economie

Wat betekent het als je geen lifteigenaar meer bent?

Voor VvE's en projectonwikkelaars een vraag die oprijst bij liftlease. In dit blog leggen we uit welke voordelen je hebt als je een lift in bruikleen neemt.

Lees meer over Wat betekent het als je geen lifteigenaar meer bent?

Kopen en gebruiken van een lift

Je wilt een lift kopen. Wat komt daar allemaal bij kijken? Hier lopen we je stap voor stap door het proces heen. Zo vind jij de lift die bij je wensen past.

Lees meer over Kopen en gebruiken van een lift