De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Wat moet je doen bij een liftstoring?

Blog - Geplaatst op 11 november 2022

Staat de lift vast? Gaan de deuren niet meer dicht? Een liftstoring kan altijd gebeuren, ondanks regelmatig onderhoud. Onze monteurs staan 24/7 voor je klaar, ook als je geen klant bij ons bent. Maar wat moet je precies doen bij een storing?

Een liftstoring is heel vervelend en ook nog kostbaar. Elk uur dat de lift stilstaat kost het tijd en geld. En als er mensen in de lift staan, kan dit onveilig zijn. Meld een liftstoring daarom zo snel mogelijk. Hoe?

• Bij spoed bel je ons direct. Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Onze monteurs zijn er binnen 1 uur. Bel: 0318 586 540
• Is er geen spoed? Meldt de liftstoring dan met behulp van ons formulier. Hou de liftnummer(s) en de locatie van de lift bij de hand. Onze monteurs zijn er binnen 4 uur.

Sta je zelf in de storende lift? Bel de storingsdienst via de alarmknop in de lift. Het telefoonnummer staat vaak ook op een sticker. Liften in Nederland hebben een speciale verplichte valbeveiliging. Naar beneden vallen is dus niet mogelijk.

Kosten van een liftstoring

De kosten die wij rekenen voor het oplossen van een storing, hangen van een aantal factoren af. Wij kunnen dat altijd uitleggen. Zaken die impact kunnen hebben op de kosten die wij rekenen voor het oplossen van een liftstoring zijn bijvoorbeeld:
• De staat van de lift
• Eerder uitgevoerd onderhoud
• De geschiedenis van de lift(en)
• Of we te maken hebben met spoed of geen spoed

Bij een storing aan een lift die al bij ons in onderhoud zit, zoals binnen ons M-Use® model, rekenen we geen extra kosten.

Wat kun je zelf doen bij een liftstoring?

Als er sprake is van een liftstoring, probeer het probleem dan niet zelf te verhelpen. Wat je wel kunt doen, is bij een vreemd geluid of beweging dit opnemen. Het meest handige voor ons is als je de liftnummers en locatie bij de hand houdt. Vaak kunnen we de liftstaat op afstand uitlezen.

Hoe kun je een liftstoring voorkomen?

Regelmatig liftonderhoud is de beste manier om een liftstoring te voorkomen. Bij onze liften komen storingen weinig voor. Met gemiddeld minder dan 1 storing per jaar hebben wij het laagste liftstoringspercentage van Nederland. En een beschikbaarheidspercentage van 99,8%. Hoe we dat voor elkaar krijgen? Door vakkundig onderhoud en onderdelen van hoge kwaliteit.

Daarnaast verklein je de kans op liftstoringen door er zelf zuinig mee om te gaan. Voorkom bijvoorbeeld dat men met zware spullen tegen de liftdeur botst. » Onze 5 tips voor het voorkomen van liftstoringen

Meer informatie over liftonderhoud

Vaker last van een liftstoring? En wil je dat het snel verholpen wordt? Maak gebruik van onze snelle en betrouwbare reparatieservice. Maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Met ons liftonderhoud kun je storingen voorkomen. Je kunt ook vrijblijvend contact opnemen.