De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Zo overleef je Blue Monday op kantoor

Blog - Geplaatst op 20 januari 2020

Vandaag is het de dag die bekend staat als de meest deprimerende maandag van het jaar: Blue Monday. Hoe maak je van deze dag toch een succes? 5 voorbeelden waardoor jij vandaag met een glimlach de dag door komt.

Maak een praatje in de lift

Misschien stapte je vandaag weer samen met je collega’s in de lift. Ook al ben je niet in de stemming, het is goed om een praatje te maken. Blijf glimlachen en wees vriendelijk tegen anderen. De positieve energie die je hierdoor uitstraalt, krijg je zeker terug. Je hersenen krijgen een signaal dat je lacht, waardoor je je beter zult voelen.

Pak een keertje de trap

Deze tip gaat een beetje tegen onze belangen in, want normaal zouden we zeggen: ‘Pak lekker de lift, die brengt je snel van A naar B!’ Vandaag is het anders, want op een deprimaandag is het goed om even de benen te strekken. Neem bijvoorbeeld de trap om naar de vergadering te gaan op de 4e verdieping. Zelfs een kleine inspanning kan ervoor zorgen dat je je de rest van de dag fitter voelt.

wandelen collega's buitenGa wandelen of sporten

Met een half uurtje sporten of bewegen, kun je je eigen stemming al opvrolijken. Bijvoorbeeld door hardlopen, wandelen of fietsen. Hierdoor komen er gelukstofjes vrij in je lichaam die de stresshormonen afbreken. Dus samen met je collega’s een wandeling maken of de sportschool induiken is helemaal niet zo’n slecht idee.

Vraag je collega’s naar een vakantie

Blue Monday is bij uitstek het moment om met je collega’s uit te kijken naar iets leuks, bijvoorbeeld een vakantie. Welke stad wil je nog graag bezoeken? Waar ga je wintersporten? Of welke verre reis staat er op de planning? Je collega’s hebben vast goede tips. Vergeet trouwens niet dat je op je werk zit, want voordat je het weet speur je het hele internet af voor vliegtickets en vakantie-aanbiedingen.

Een gezellige lunch of plan een uitje

Kies vandaag voor een lekkere en gezonde lunch samen met je collega’s. Of beter: maak op deze sombere maandag leuke plannen voor jullie team- of bedrijfsuitje. De voorpret kan dan al beginnen!

Mitsubishi personeelsuitje

Meer gerelateerd nieuws lezen?

5 x Mitsubishi liften in bizar hoge gebouwen

Als de gebouwen de hoogte ingaan, moeten de mensen dat ook. Mitsubishi plaatst over de hele wereld ontzettend goede liften, in hele gave gebouwen. Hierbij 5 van onze liften die je meenemen naar grote hoogten.

Lees meer over 5 x Mitsubishi liften in bizar hoge gebouwen

Bestaan er speciale liften voor dieren?

Nee, er bestaan geen liften voor dieren zoals wij die kennen voor mensen. Toch bestaan er 2 liften die het leven van dieren prettiger maken. Ontdek welke.

Lees meer over Bestaan er speciale liften voor dieren?

Japan vs Nederland: de verschillen

Tijdens de samenwerkingen met onze Japanse collega's zijn ons verschillende situaties opgevallen. Benieuwd?

Lees meer over Japan vs Nederland: de verschillen