De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Zorgeloos liftgebruik: gegarandeerd de hoogste kwaliteit voor jouw project met het M-Use® gebruiksmodel

Blog - Geplaatst op 2 juni 2021

Bij een bouwproject zit je niet te wachten op onnodig hoge of onvoorspelbare kosten. Je houdt de stichtingskosten graag laag en zadelt de toekomstige eigenaar liever niet met onzekere en hoge exploitatiekosten op. Met M-Use® bieden wij een gebruiksmodel voor liften tegen de laagste exploitatiekosten. In dit blog lees je hoe je als ontwikkelaar het gebruiksmodel in je project opneemt.

vrouw gebruikt lift

Van eigendom naar gebruiksmodel

Vroeger was het simpel: als ontwikkelaar bedacht je een gebouw en een aannemer realiseerde het. Je gaf de aannemer een bepaald budget voor de aanschaf van een lift en hij maakte op basis daarvan de keuze welke lift er geplaatst zou worden. Dat was niet per se de allerbeste lift, maar de lift die het best binnen het aanschaffingsbudget zou passen. De eigenaar kocht het nieuwe gebouw en werd daarmee ook eigenaar van de lift. De volledige aanschafkosten van de lift werden doorgerekend in de stichtingskosten.

Het project werd opgeleverd en de lift ging de gebruiksfase in. Bij elke storing kwam een monteur, die kostte geld. Kapotte onderdelen? Extra kosten voor de gebouweigenaar. Na ongeveer 20 jaar was de lift afgeschreven en werd hij vervangen, met alle nieuwe aanschafkosten die daarbij komen kijken. De oude lift en onderdelen belandden bij het oud ijzer.

Wij geloven dat dit anders kan. Met ons gebruiksmodel van M-Use® bepaal je zelf de hoogte van de initiële investering. De aanschafkosten spreiden we evenredig uit over de levensduur van de lift. Daarbij hanteren we een vast jaarbedrag voor onderhoud en exploitatie. We garanderen daarbij maximaal één storing per jaar. Zijn het er toch twee? Dan geven we geld terug. Zo blijven wij, als eigenaar van de lift, ook risicodrager voor storingen en andere defecten. We kunnen wel een pagina volschrijven met de voordelen van M-Use®, maar hoe pak je dit als projectontwikkelaar aan?

Leg het gebruiksmodel vast en wees hier transparant over

Iedereen vindt het fijn om te weten waar hij aan toe is. Wij gaan een contract aan met jou als ontwikkelaar, maar krijgen natuurlijk met alle partijen te maken. Maak het gebruiksmodel daarom onderdeel van je project en leg het vast in contracten, koopaktes en de prospectus.

Zo weet een aannemer bij aanvang dat hij met ons gaat samenwerken en dat hij zelf geen leverancier hoeft te zoeken. Wij zijn geen standaard liftleverancier, maar denken als partner mee wat de beste liftoplossing voor het desbetreffende project is.

De toekomstig gebouweigenaar weet op zijn beurt dat het onderhoud en eigenaarschap van de lift al in de ontwikkelfase is geregeld en vastgelegd. Hij heeft duidelijk op een rij welke kosten er gemaakt gaan worden en wat hij in ruil daarvoor van ons als lifteigenaar en risicodrager mag verwachten.

Toon de voordelen van een gebruiksmodel

Een gebruiksmodel is een waardevermeerdering. We vinden het belangrijk dat alle betrokken partijen de voordelen zien, voordat we de afspraken vastleggen.

Je kunt in de prospectus bijvoorbeeld deze grafiek opnemen, waarin we de kosten van een traditioneel verkoop/eigendom-model vergelijken met het gebruiksmodel van M-Use®:

grafiek kosten traditionele lift versus M-Use

  1. Een initiële investering waar jij de hoogte van bepaald.
  2. Na 20 jaar kan de lift nog even mee, nieuwe investeringen zijn niet nodig, de jaarlijkse kosten kunnen omlaag.
  3. De lift hoeft niet vervangen te worden, na 20 jaar zijn nieuwe aanschafkosten niet nodig.
  4. Door ons vakkundige onderhoud garanderen wij de afgesproken liftprestaties voor 40 jaar.
  5. Is de lift echt op? Aan het eind van de gebruikscyclus zorgen wij dat alle onderdelen hergebruikt en gerecycled worden.

Doordat je zelf de hoogte van de initiële investering bepaalt, verspreid je de plaatsingskosten eerlijk en evenredig over de huidige en de toekomstige gebruikers. Omdat deze kosten voor de komende 40 jaar in het contract vastliggen, weet iedereen nu en later wat hij kan verwachten.

Afbakening van de werkzaamheden

Niemand is gebaat bij onduidelijkheden, daarom maken we graag goede afspraken over de realisatiefase. Met jou en de aannemer bakenen we de verwachte werkzaamheden af. Wanneer komen wij in actie? Wat wordt er van ons verwacht als het aankomt op het regelen van een CAR-verzekering of toegangscontroles?

Als alle afspraken rond zijn en de hoofdaannemer op de hoogte is, gaan we aan de slag.

Meer informatie over M-Use® Neem contact op