De website wordt helaas niet ondersteund door de betreffende browser. We raden je aan om de website in een ander browser te bekijken.

Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Filter zoekresultaten
Alles
Pagina
Project
Nieuws bericht
Blog bericht
Quality in Motion link naar website

Duurzaamheid

Ook toekomstige generaties gunnen wij een mooie wereld. Daarom heeft Mitsubishi duurzaamheid al jaren hoog in het vaandel staan.

Eco Changes

Om het belang van een duurzame samenleving te onderstrepen, heeft Mitsubishi Electric de Eco Changes-verklaring in het leven geroepen. Hierin staat het beleid over onze omgang met het milieu en het streven naar een duurzame toekomst. Dit bereiken we onder andere door het ontwikkelen en gebruiken van vernieuwende milieutechnologieën.

Een voorbeeld hiervan is het optimaliseren van een besturingssysteem voor onze liften, zodat de liften efficiënter worden ingezet. Hiermee daalt het energieverbruik en dus de CO2-uitstoot. Bekijk de video voor meer informatie.

Wij zetten ons niet alleen in voor energie-efficiënte producten, maar ook voor een duurzame productie. Van investeren in bewustwording bij ons personeel tot het inkopen van groene energie. Lees hier welke duurzame stappen wij de afgelopen jaren hebben gezet, en wat er nog op de planning staat.

Deze duurzame stappen hebben wij al gezet:

1970 - 2010: energieverbruik verminderd

In de periode 1970-2010 hebben we het energieverbruik van de nieuw gebouwde liften met ongeveer zeventig procent verminderd.

DSC08628C

2000: afval scheiden

20180831_153247-500x360

Sinds 2000 is het bij ons een bedrijfsregel om al het afval zoals papier, metaal en plastic zorgvuldig te sorteren. Zo zijn we voorbereid op volledige recycling.

Februari 2014: Platform Duurzaam Gebouwd

Als actief lid van het kennisplatform Duurzaam Gebouwd stimuleren wij een duurzamere bouwwereld. Regelmatig verschijnen er artikelen van ons in de nieuwsbrief en op de website van Duurzaam Gebouwd. Daarnaast zijn wij te vinden op belangrijke events.

Ga naar DuurzaamGebouwd.nl

img_duurzaam-duurzaam-gebouwd

Mei 2015: Dutch Green Building Council

In duurzaamheid lopen wij voorop in de markt. Om dat te onderstrepen werken wij mee aan de Dutch Green Building Council. Duurzaam bouwen is de trend en wij sluiten daar naadloos op aan. Een duurzaam gebouw vereist een duurzame lift. Onze liften dragen bij aan het verhogen van de BREEAM-score, die staat voor duurzaamheid in een breed perspectief.

Ga naar DGBC.nl

banner-participant-1024x666

Januari 2017: Groene stroom

windmolen

In januari 2017 is ons volledige bedrijfspand overgegaan op groene stroom van E-on (Eneco). Hierdoor daalde het aandeel van de elektrische energie in onze jaarlijkse C02-uitstoot van 156.200kg naar 0kg.

September 2017: vervanging plastic

In september 2017 maakten we de overstap naar stenen mokken en houten roerstaafjes. Dit ter vervanging van plastic (188.000 p/jr. en 2.441 kg CO2-uitstoot).

koffie

Oktober 2017: Het Madaster materialenpaspoort

In oktober 2017 tekenden we samen met Madaster een overeenkomst om M-Use® liften te voorzien van een materialenpaspoort. Met dit paspoort registreren we bouwmaterialen tijdens de bouw en gedurende de levensduur op basis van onder andere financiële waarde, levensduur en kwaliteit. Het materialenpaspoort bestaat uit zoveel mogelijk grondstoffen die 100% recyclebaar zijn. Die kunnen dus opnieuw als grondstof ingezet worden. Een belangrijke stap naar circulair ondernemen.

April 2018: samenwerking ROC A12 en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Sinds april 2018 werken wij samen met het talent van de toekomst van het ROC A12 en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Studenten

April 2018: ISO 14001-gecertificeerd

iso14001v

In april 2018 ontvingen wij ons eerste ISO 14001-certificaat vanuit TUV Nederland. Een mooie mijlpaal! De ISO 14001-milieunorm is een internationaal geaccepteerde standaard, ontwikkeld voor milieu-managementsystemen. Onze certificering is nog altijd geldig.

September 2018: vermindering papierverbruik

In september 2018 digitaliseerden wij de afdeling Administratie. Zo verminderen we het papiergebruik op deze afdeling met 14.000 vellen per jaar.

papier-hier

Januari 2019: Groencertificaat ENGIE

Groencertificaat Engie 2020-2022

Sinds januari 2019 hebben wij een groencertificaat van ENGIE: wij gebruiken 100% groene elektriciteit.

Januari 2019: EPD-certificaat gepubliceerd door MRPI

Wij hebben voor onze NEXIEZ-MRL-liften een EPD-certificaat ontvangen. EPD staat voor ‘Environmental Product Declaration’. Dit is een internationaal erkend document waarin de duurzaamheidsgegevens van een product staan. Het MRPI-certificaat is opgesteld in overeenstemming met ISO 14025 en EN 15804. De Nexiez-MRL is onze wereldwijde machinekamerloze lift. Deze verbruikt 70% minder energie dan onze liften uit de jaren 80.

Download het certificaat

IMG_8446_HDR-TONING.jpg

November 2019: lancering MOVE (de eerste lift ter wereld die gereed is voor C2C certificering)

In november 2019 hebben wij de MOVE gelanceerd. De MOVE is speciaal ontwikkeld voor de Europese markt en volledig ontworpen langs de cradle-to-cradle (C2C) filosofie. Het ontwerp van de MOVE is gebaseerd op duurzaamheidsprincipes volgens de C2C (cradle-to-cradle) certificering, waarbij een gesloten kringloop wordt nagestreefd. Zodra de eerste liften operationeel zijn zal de MOVE een officieel C2C type-certificaat ontvangen. Hiermee zijn wij de eerste leverancier ter wereld met een C2C gecertificeerd lifttype.

November 2019: Park 20|20

Park 2020 is de eerste full service Cradle to Cradle-werkomgeving in Nederland. In dit park wordt een uniek niveau van duurzaamheid bereikt dankzij een ontwerpaanpak waarin de mens centraal staat. Het doel hiervan is de schoonste, meest inspirerende en productieve werkomgeving te realiseren. Hierbij wordt de Cradle to Cradle-filosofie (C2C) aangehouden. Deze werd geïntroduceerd door de Amerikaanse architect William Mcdonough en de Duitse chemicus Michael Braungart.

Als founding partner van Park 20|20 werken wij constant mee aan het implementeren en optimaliseren van deze Cradle to Cradle-filosofie. Dit zie je onder meer terug in de door ons geleverde liften voor het BSH-gebouw, het FOX-kantoor, het FiFPro House en het Bluewater-kantoor. Die zijn allemaal voorzien van speciale, zeer energiezuinige liften.

Ga naar Park2020.com

img_duurzaam-park-2020
img_duurzaam-park-2020

Sponsoring

Ook maatschappelijke betrokkenheid vinden wij enorm belangrijk. Daarom doen wij regelmatig mee aan sponsoracties, waaronder:

 • Stichting Hulphond Nederland
 • Kleurboek Kiekeboe
 • Kinderen in het verkeer
 • Ropa-Run
 • Alpe d’Huzes
 • Radio 538 for Warchild
 • Motor Auto Club

Deze duurzame stappen willen wij nog zetten:

 • Alle componenten van M-Use® liften voor 100% recyclen en/of hergebruiken en aan het einde van hun levenscyclus terugkeren.
 • Het creëren van producten en diensten die bijdragen aan de 3R’s (verminderen, hergebruiken en recyclen) gedurende de hele levenscyclus van het product.
 • Verlagen van de CO2-uitstoot van ons productgebruik.

In 2030 willen wij onze hoogste uitstoot met 55% verminderd hebben ten opzichte van onze hoogste uitstoot in 2011. Hiervoor moeten we de komende jaren 216 ton CO2 reduceren. Dat willen we op de volgende manieren voor elkaar krijgen:

 • We sluiten één van onze kantoren in Veenendaal zodat de verwarmingen en de airco’s daar uit kunnen.
 • We kopen ook in 2023 elektriciteit van Nederlandse windmolens in.
 • We gebruiken toolboxen om medewerkers te stimuleren energiegebruik te verminderen op de werkplek.
 • We zijn druk op zoek naar andere vormen van energiebronnen, zoals zonnepanelen.
 • Er loopt een onderzoek om de gasheaters in de fabriek en de expeditie te vervangen door infraroodstralers. Ook hier staat verduurzaming centraal.
 • Er loopt een onderzoek naar het (deels) overschakelen op elektrische en hybride auto’s.